Kedy ste mali vetry po cisárskom?

daniela87sk
1. jan 2018

Som druhý deň po sekcii nejedla som už vyše 30 hodín a stále cakam že budem mať vetry lebo inak mi jesť ani nedajú. Kedy ste ich mali vy? A prečo ich vlastne musím mať nemôžem sa najesť aj tak aspoň niečo?

evittam
1. jan 2018

Nedaju ti jest?! Ja som po ani nie 24h jedla vyvar, a tekute som mohla-napr.puding. A nie, nikto nečakal kym si prdnem.

bibistec
1. jan 2018

Coze? To som este nepocula mne od druheho dna cize nejakych 24 hodin po davali tekutu stravu, vyvary a take

novaavon
1. jan 2018

@daniela87sk ja som tiez jedla az na treti den. Ale vobec mi to nevadi. Organizmus sa aspon namiesto travenia sustredil na regeneraciu. Samozrejme vodu som pila stale. Vetry su dolezite preto, aby zistili ci mas priechodne creva. Ja som s tym mala problem. Presli 4 dni a brucho som uz mala velmi bolave. Tak mi nasadili espumisan + co najviac pohybu, aby sa creva rozhybali.

nice202
1. jan 2018

2x som mala sekciu a nikto necakal, kym mi pridu vetry. Ved musis byt totalne oslabena a bez energie, ako chcu, aby si sa zotavovala, ked ti nedaju najest? Mne stacilo aj tych par hodin hladovky a bola som totalne mimo. Pytaj si jest. To nie je normalne, ze ta tryznia hladom.

daniela87sk
autor
1. jan 2018

no ja už som myslela že im poviem že mám aj keď som ešte nemala . cisársky som mala včera ráno o 8. naposledy som jedla deň predtým o 17.00. Dávajú mi len glukózu.

sindas
1. jan 2018

Ja som mala uz na druhy den ale tiez sa ma pytala doktorka na vizite ci uz su vetry. Ale spoluleziaca tiez po cisarskom nemala ani jest nedostala plus jej davali nejake injekcie.

Co najskor sa postavit nech sa creva rozhybu trosku sa poprechadzat a urcite to pojde

nanulik
1. jan 2018

Ja som v den sekcie citila zvlastne pohyby a bolesti. Najskor som sa zlakla ze tam hadam zabudli babo😁ale sestrickami vysvetlila ze tym ze som lezala nemohli sa creva hybat. Ale nerobil z toho nikto dramu. Ze ked sa postavim a rozhybem vsetko bude ok. A stravu som mala tusim na druhy den. Samozrejme som zacilala s tekutou.

martinecka1
1. jan 2018

2x sekcia a tekuta strava az 48h po, takze je to normalne, preto sa dava glukoza...

zooeynka
1. jan 2018

@daniela87sk ani mne veru nedali najest, dlabala som na nich a ked som sa knecne vladala zohnut do mojej tasky tak som zozrala marina kekse co som mala zbalene.

wewa125
1. jan 2018

Vetry musia prist pri cisarskom reze hybu vsetkym aj crevami ked tahahu babo musia zistit ci ich mas priechodne jednej mamicke vedlam mna plyny neodchadzali a,teda ziadna sranda brusko sa jej nafuklo ako keby bola zase tehotna mala krce a bolesti. Predstavte si ako to muselo boliet ked mala jazvu po cisarskom a nafuklo sa jej brucho dali jej potom nieco vypit a preslo to

mirka17
1. jan 2018

@daniela87sk ja mám 2 cisarske za sebou a vždy som jedla až keď prišli vetry. Bolo to cca na 3 deň. Skôr by som sa bála a ani mi skôr nedali. To že máš vetry znamená že ti pracujú čreva, po sekcii nevieš v akom stave máš čreva a ak nechceš ísť znova pod nôž tak si počkaj na vetry. Prvá otázka na vizite bola ci mám vetry, potom mi dávali piť niečo na spustenie vetrov. Poznám jednu čo potajme tlačila a bohužiaľ musela ísť znova pod nôž

v_alika12
1. jan 2018

nemozes si dat espumisan? mne to po zenskej operacii velmi pomohlo na vetry

enusamt
1. jan 2018

Ja som bola 4 dni bez jedla,co creva nie a nie sa pohnut.. nakoniec to riskli a dali mi aspon vyvar, lebo sa im nepacilo,ze tak dlho o hlade... no ani to nepomohlo.. az ked mi muz doniesol feniklovy caj.. to sa potom az moc rozbehlo 😀

grelu
1. jan 2018

Nam automaticky davali feniklovy caj na vetry....mne to trvalo asi 2 dni

lavieenrose
1. jan 2018

feniklovy caj ..dava sa na to aj infuzka ale ked sa dojci tak sa nesmie asi...kedze ju nedavaju..je to bezne po kazdwj operacii brucha..este by som sa sestri opytala na espumisan ze ci by si mohla..

lavieenrose
1. jan 2018

@daniela87sk mozno jediny zadrhel espumisanu je to ze oni ho nemaju v nemocke..tak isto ako nemaju lieky od bolesti iba injekcie..

mimka11111
1. jan 2018

@daniela87sk rodila som cisarakom o 13:16 a na dalsi den rano mi sestricka doniesla rohlik s maslom a to som este ani z postele nebola postavena...nas sa akurat pytali,ci sme uz boli na potrebe...ale jest nam davali hned od dalsieho dna po sekcii

v_alika12
1. jan 2018

@lavieenrose ved snad by jej ho mohli blizki priniest. To je asi najmenej

wewa125
1. jan 2018

@v_alika12 keby mohla jest tak jej daju v nemocnici nemusia jej nosit znamy a tiez treva jest pomaly napr polievku rozok nie hned pizzu 😂😂😂😂😂😂😂😂 od rodiny

lavieenrose
1. jan 2018

@wewa125 aha pani sestricka jej pojde zo svojeho za 5 € kupit do lekarne ci ako si to myslela ?

wewa125
1. jan 2018

@lavieenrose nie ved jej tam daju staci sa opytat

lavieenrose
1. jan 2018

@wewa125 bavili sme sa o espumisane ;)

lavieenrose
1. jan 2018

@wewa125 espumisan je volnopredajny liek ktory tam na 100% nemaju ;)

wewa125
1. jan 2018

@lavieenrose jeeej prepac myslela som jedlo 😂😂😂😂😂😂 ale ak.nemaju espumisan tak.maju urcite nieco ine

maraska
1. jan 2018

mne dali po cisarskom toast a caj po siestich hodinach, nikto sa ma nepytal az na druhy den ci som bola na wc, bola som az po dvoch dnich prvykrat a nikto z toho nerobil problem
ale ak teda cakaju na to, skus sa postavit a troska sa prejst aby si pomohla traveniu

wewa125
1. jan 2018

@lavieenrose prepac lebo ja uz som zazila vsetko aj rezne natajnasa 😂😂😂😂

lavieenrose
1. jan 2018

@wewa125 mne nedali ani fenyklovy caj musel mi ho manzel doniest ..maju infuzie na to ale asi sa nemozu ked sa dojci kedze to nedavaju...mne po laparoskopii dali infuziu a vetry prisli hned..maju tam obmedzene moznosti

wewa125
1. jan 2018

@lavieenrose tej mamicke vedla mna nieco dali mali to vo flaske velkej normakne taky sirupcek to asi zavisi od kazdej nemocnice

pininka
1. jan 2018

Mam tri cisarske za sebou v roznych nemocniciach a nikto sa ma ani neopytal na vetry. Na druhy den vecer som uz dostala vyvar, na treti rano jogurt a par piskot. Asi na treti den sa ma opytali, ci som mala stolicu. Na druhy den ma stavali na nohy, pri prvom cisarskom som mala take obrovske zavraty z narkozy,ze nebolo mozne urobit ani krok, tak stanicna povedala,ze mi musia dat nieco viac zjest inak nebudem mat silu vobec stat na nohach. Ja by som na tvojom mieste zaklamala. Nezabudni ze aj na mlieko to ma vplyv, ked nebudes mat ziviny, tazko sa aj toto bude rozbiehat.

martinecka1
1. jan 2018

zalezi aj od toho ci je narkoza alebo spinal, klamat neviem ci je dobry napad.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre