Kedy sa robí plánovaná sekcia?

15. jan 2024

Ahojte? Kedy sa robi planovana sekcia v ktorom tyzdni/dni cca? A ako to prebieha? Rano pridem a v ten den ma aj operuju, alebo pridem vecer predtym? A ako to celkovo prebieha?🙂 Rodim v Trnave. Dakujem

mmoonna
15. jan 2024

Ja som rodila v Žiline dvakrát. Vždy to bolo cca 10 dní pred termínom. Prvú sekciu som mala tak,že som prišla deň predtým,druhý deň ráno mi dali klistir a išla som na sekciu. Pri druhej sekcii som prišla až v deň operácie, prišla som ráno, bez klistiru a rovno na sálu.

autor
15. jan 2024

@mmoonna fuha a nevies preco to bolo zakazdym inak?

radacak
15. jan 2024

Švagriná mala sekciu minulý rok v júli a prišla až ráno v deň operácie

nikpa
15. jan 2024

Ja som mala v TT plánovanú sekciu. V nemocnici som už síce bola dávno pred pôrodom ale robilo sa to tam tak najskôr od 38tt, večer predtým hospitalizácia a ráno sa robili plánované sekcie.

mmoonna
15. jan 2024

Netuším prečo.

motylikova
15. jan 2024

Ahoj, ja mám za sebou 3 sekcie, všetky cca v 38.týždni, plánované. Prvá z dôvodu otočeného bábätka nohami dole + úzkej panvy. Druhá sa zmenila na akútnu sekciu kvôli srdiečku bábätka.
Všetky prebehli zhruba rovnako, v rôznych nemocniciach.
V 36.tt kontrola vo vybranej nemocnici.
Predoperačné vyšetrenia si vybavíš sama kedy povedia.
Príjem deň pred plánovaným zákrokom.
Pred zákrokom cievka. Klystír mi dávali len prvý raz, pred 13 rokmi, aj to mi dovolili šetrný z lekárne, mala som z toho stres.
Poučia Ťa, kedy už nemáš jesť a piť, toto bolo vždy inak podľa pôrodnice.
Vyberieš si ešte predtým anestéziu (odporúčajú spinálnu oproti celkovej).
Ak by si mala nejaké otázky, kľudne píš aj IP. Držím palce!

autor
15. jan 2024

@motylikova dakujem velmi pekne ❤️ a nevies preco radsej spinal oproti celkovej? Ja by som asi chcela vsetko prespat...

kati301
15. jan 2024

Je to lepšie a bezpečnejšie pre babo.. aj tvoja rekonvalescencia by mala byt rýchlejšia..

sim_icek
15. jan 2024

Ja som si prešla plánovanou sekciou 2,5 roka dozadu.
Sekciu mi naplánovali podľa tehotenskej knižky na termín pôrodu ktorý mi určila moja gynekologička na začiatku tehotenstva.
Mala som prísť deň vopred na hospitalizáciu, ale nechtiac mi povedali zlý termín (že mám prísť rovno na termín pôrodu namiesto deň vopred) čiže som ráno prišla a už aj mi spravili sekciu 😃 ja som mala to šťastie, že klistír mi nerobili (a ani žiadna nehoda 💩 sa mi nestala).
Ja som rodila v BA. Predoperačné vyšetrenie si musí žena sama vybaviť u obvodnej plus ekg u internistu, ale mne krv na predoperačné spravili tam lebo videli, že obvodnú mám veľmi ďaleko.
Ja som mala spinal, netreba sa ho báť naozaj som nič necítila a celkovo sa viac odporúča, pretože odznieva postupne a bolesti nastupujú pomaly kdežto po celkovej ťa zobudia a hneď ťa všetko bolí. Bábätko vybrali,očistili a priložili mi ho k tvári nech mu dám pusu a muž bol vo vedľajšej miestnosti s malým kým ma pozašívali a očistili.

motylikova
15. jan 2024

V prospech spinálu:
1. Bezpečnejšie pre dieťa
2. Lepšie Tvoje zotavenie, ale aj Tvoja bezpečnosť počas zákroku (napr. pri 1. sekcii sa mi zrazu nedalo dýchať, hneď som im to povedala, dali mi kyslík)
- to mi povedali lekári, tieto dva dôvody
3. Hneď vidíš bábätko, ešte počas operácie, počuješ prvý plač, pri prvých dvoch mi dali dcérky aj na chvíľu "pritúliť" ešte kým ma šili - tento dôvod som si našla ja🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre