Kedy sa rieši sekcia a kedy prirodzený pôrod?

11. jan 2024

Som v 31 tt zajtra idem do poradne. Mozem sa uz spytat doktora, ci mi odporuci sekciu alebo prirodzene? Ja by som velmi chcela cisarak. Len ci to nie je este skoro, ci sa to neriesi az na zaver tehot. nech tam zajtra netraposim. Ake mate skusenosti baby? Dakujem!

colsami
11. jan 2024

Sekcia sa riesi vtedy, ked je na nu indikacia.
Inak rodis prirodzene, uz z nazvu plynie vyznam slova ...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
11. jan 2024

Sekciu si nemozes len tak vybrat. Ak ju chces zacni uz vybavovat.

autor
11. jan 2024

No ja som mala prvy porod akutnou sekciou, niektorym babam automaticky dovolili aj druhe sekciou niektori tlacia do prirodz..

autor
11. jan 2024

@stvura ja prirodzeny nezvladnem, strasne som hystercila nespolupracovala som...

lucia147852
11. jan 2024

Ak si mala prvú sekciu, nemôžu tá nútiť do prirodzeného. Rieši sa to v poridnici, kde chceš rodit

83lenka83
11. jan 2024

@stvura ty si bola po pôrode ok ale veľa žien nie je, nech si každý rodí ako chce. Ja som rodila 2x sekciou, na druhý deň som sa už prechádzala v parku. Moja mamka po prirodzenom pôrode sa od 18 rokov počúrava, nevie odísť z domu bez vložky.... Všetko zo spodu má pozašívane. Takto by som žiť nechcela.

beata_k
11. jan 2024

To si potom musis zistit v porodnici kde chces rodit. Ci je automaticky sekcia alebo prirodzeny. Kazda porodbica/primat to ma inak.

jaga18
11. jan 2024

V tom prípade sa kľudne opýtaj a povedz, že by si radšej sekciu. Co ja viem, po sekcii máloktorý lekár odporučí prirodzený, býva to väčšinou na žiadosť rodičky

jaga18
11. jan 2024

Ale ako sa vyššie píše, každá pôrodnica to má inak. Začni zisťovať, je najvyšší čas

autor
11. jan 2024

@jaga18 ano? Jaj upokojila si ma, ok zajtra sa popytam

muchacici
11. jan 2024

Tak vysvetli lekárovi, že kvôli čomu chceš sekciu, a aj že to už bude druhé dieťa, v kombinácii s tvojím strachom atď, dúfam, že na to pristúpia. Nechápem matky, ktoré povedia, že odrodili 10 detí prirodzene a všetko fasa, tak že cisársky je iba pre "divné" alebo čo. Ja som nikdy netúžila rodiť prirodzene, ale nakoniec som sa rozhodla nechať tomu voľný priebeh, tak mám za sebou dva otrasné prirodzené pôrody. Mamka a sestra mali obe iba sekcie a nevedia si to vynachváliť. Ja keby som vedela to, čo viem teraz, radšej nejdem prirodzenou cestou, otras

jaga18
11. jan 2024

Kamarátka veľmi chcela po sekcii prirodzene. Väčšina porodnikov nesúhlasila, nasla si takého, čo do toho šiel, no aj tak to skončilo opäť akutnou sekciou. Bolo to cca 2 roky dozadu, nemyslím si, že sa odvtedy veľa zmenilo

zuzi0911
11. jan 2024

Toto sa nerieši pokiaľ je tehotenstvo,bábätko v poriadku . Automatocky je žena nastavená na prirodzený porod . Ak je indikácia dr by to uz urcite povedal .

autor
11. jan 2024

@muchacici mrzi ma tvoja skusenost. Ako jasne ze prirodzene sa da porodit a vecer uz vysmiata chodit po chodbe, ale ja ten pripad urcite nebudem 😃

gabriela2952
11. jan 2024

Určite sa to dá vybaviť, ja som zase chcela veľmi prirodzene ale nakoniec to skončilo akútnou sekciou. Je na každom kto ako chce, niekto znesie lepšie prirodzený a niekto sekciu. Ja to porovnať neviem , ale mne bolo hrozne po cisárskom.

muchacici
11. jan 2024

Ja ťa chápem 😃 ale keďže to už bude druhé, dúfam, že ti výjdu v ústrety. Každopádne držím palce ❤️

mikadooo
11. jan 2024

Pokojne sa zajtra na to opýtaj aj vysvetli dôvody. Ja som sa takto stále vypytovala na prirodzený (po sekcii), aby to bolo podľa možností všade zapísané, že chcem rodiť prirodzene. Niekto to dá do záznamu z vyšetrenia, niekto nie. Takže pokojne sa na to pýtaj, prípadne to vyslov ako želanie nahlas na čo najviac prehliadkach.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
83lenka83
11. jan 2024

@stvura prenášala ma, dávali jej vyvolávačky, plodová voda bola už zelená. Doteraz má z toho traumy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre