Kedy pred pôrodom odchádza hlienová zátka?

zuzkahsz
11. jan 2013

hlienova zatka je taky priesvitny, jak napr.gel?po utreti som mala na papieri, trosku citim aj tlak na konecnik, neviem, ci suvisia...ale to az tak jemne...

xlucia
11. jan 2013

zatka ma vzdy primes krvi. je min. ruzova. tlaky na konecnik je u prvorodicky malo na porod. ak sa ti porod zacina, to ta skor prezenie na wecko, co je pred porodom uplne bezne. a nepises o kontrakciach.
po odideni hlienovej zatky je bezne porodit do 24 hodin, ale nemusi to byt.

barushkaaam
11. jan 2013

@xlucia hlienova zatka nemusi mat vzdy primes krvi, ani nemusi byt ruzova. Ja som mala uplne priesvitny hlien.

micikatka
11. jan 2013

mne odisla v sobotu okolo 6 vecer, a mala sa narodila v nedelu pred 9 vecer. takze sa da povedat ze den pred porodom. ale take slabe kontracie začali uz okolo 4 rano.

monda17
11. jan 2013

Môže odíst niekolko hodín pred porodom ale aj týždnov ( u mna 2 týždne pred porodom) 🙂

jankavrutky
11. jan 2013

mne odisla tiez den pred porodom

svetlusska
11. jan 2013

ja som mala priesvitny hliev s troskou krvi svetloruzovej, tlaky na kocenik ziadne...na dalsi den od obeda sa mi zacali mierne kontrakcie ale vzdry trvali iba chvilku ale bolo mi strrrrrrrrrrrrraaaaaasne horuco a lialo zo mna jak keby vonku boli 40 horucky, hoc bol maj chladnejsie pocasie..v noci som nespala lebo mi vecne trebalo na wc a mala som uz aj kontrakcie ale nepravidelne, na dalsi den vecer som porodila...

murkodm
11. jan 2013

mne odisla o 16:00 poobede, potom o 16:30 zacala plodova voda a okolo 9 prve kontrakcie a kedze som mala komplikovany porod trval az do druheho dna 17:40 hod.

lenkab1984
11. jan 2013

Ja som mala hlienovu zatku taku ako ju opisujes ziadna ruzova ani s primesou krvi,proste len priesvitnu.odisla mi rano okolo 8mej a tesne pred polnocou bola krpaňa na svete. Ale mna napr.predtym uz par dni prehanalo a od vecera predtym ma bolelo brucho. Myslela som ze poslickovia bol to len 34tt,ale nakoniec sa ukazalo ze to poslickovia neboli.

papucz
11. jan 2013

mne odisla az v porodnici ked mi dali injekciu na otvaranie porodnych ciest a za par hodin bola mala na svete

katkarv
11. jan 2013

mne odisla 24hodin pred narodenim syna.

bejka213
11. jan 2013

Tak mne odisla pri prvom 24 hod pre porodom a pri druhom az tyzden pred.

niki0121
11. jan 2013

Mám ich za sebou 5 a ni raz som nič také nepostrehla. veľa šťastia prajem.

zuzi0911
11. jan 2013

ja som ani nepostrela kedy mi odysla nie je to pravidlo.moze odist aj pred porodom.len ten tlak na konecnik ja som ho mala pred rodenim

jarkanadim
11. jan 2013

Mne odisla dva dni pred porodom bola taka ruzova

zuzanka410
11. jan 2013

Mne odisla 8 dni pred pôrodom takze je to dost individualne

diapozitiv01
12. jan 2013

Mne odchadzala priebezne, zacalo to v pondelok rano, taka guca hlienu bez krvi, potom aj pocas dna ale pomenej a v utorok o 20:30 mi odtiekla plodova voda.

sima199
12. jan 2013

mne vtedy, ked mi odisla voda, nejak spolu, par hodin pred porodom..

saallen
12. jan 2013

Mne odisla hlienova zatka. Vo stvrtok okolo 9hod rano,bola svetloruzova,ale uz v noci od 3rana mi nebolo najlepsie.v priebehu dna zacali kontrakcie,slabe. Take silne zacali okolo 22hod vecer a maly bol na svete v piatol o 7.20hod.tak prakticky do 24hod odideni zatky bol maly na svete.ale ako uz bolo vyssie zpominane ,je to individualne 🙂vela stastia

sunny15
12. jan 2013

Mne odišla tyzden pred porodom ale bola len taka prievitna gelová ...drzim palce 😉

simojka
12. jan 2013

V mojom prípade sa uvoľňovala postupne, takmer 2 týždne pred pôrodom....

nana
12. jan 2013

Mne odisla rano o tretej a bola jemne ruzova a maly sa narodil vecer o jedenastej.

maminkaja
12. jan 2013

baby a je normalne chodit 7x za noc cikat ked som v 25 tyzdni?! len co sa vycikam, lahnem a moze ist znova... a najnovsie mam vytokmsom s toho na nervy.... mam male brusko, vyzeram ako vela zien v 4 mesiaci a ja uz 25 tyzden, tvrdne mi brusko vzdy vecer... neviete mi poradit?

dzoan
23. aug 2013

mozem sa holky opytat ako vlastne vyzera ta zatka??? nakolko som mala nikau infekciu v sebe a z dola mi len vychadzal biely vuytok v podobe hlienu takze vlastne ani neviem ci ho este mam, ale asi ano???

dakuejm

emilia25
23. aug 2013

no mne pri tretom az v porodnici ked som im davala moc ale pred prichodom do porodnice som mala dve hodky slabe ale pravidelne bolesti.

luc22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alyn
16. sep 2015

Moja hlienova zatka bola taka tuhsia, akoby gumeny stuplik s hrubkou cca do centimetra. Odisla v dvoch kusoch a v zasade bola kompaktna, takze som hned vedela ze to je ta hlienova zatka. Ma ochranit babo od vonkajsieho prostredia, preto sa vola zatka, u mna mala aj taky tvar ako dlha rurka. O 14tej mi odisla o 10tej na druhy den bola mala na svete. Ja som mala ale kontrakcie uz 24hodin pred odidenim zatky

matuliiiiiiiik
17. mar 2016

V ktorom mesiaci moze odist hlienova zatka?dakujem

zlevysavam
17. mar 2016

mne 3h pred zacanim kontrakcii, je to individualne

nikuskainak
8. sep 2017

Som prvorodicka a neviem ci to viem rozoznat ale hlienova zatka je odlisnejsia od typickeho vytoku?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre