ahojte, prosin poradte, po sestonedeli sme sa odhodlali ale bohužial som zistila, že to dosť bolí, ake mate skusenosti už ma naša malička 4mes. a mna to stale bolí, čo s tým ???
no ja som ziaden problem nemala samozrejme sme spolu spali az po kontrole 7-8tyzdnov po porode a bez problemov
Zuzka, no ono to treba rozhybat, mna to do nejakeho 7 mesiaca od porodu bolelo, treba na to pomaly a hlavne mazat, mazat, mazat ... skus nejaky lubrikant a u mna bolest prestala ked sme zacali castejsie sexovat. Svalovina sa roztiahla. Velku rolu hrala aj psychika, takze nemysli pred sexom na to, ze to bude boliet. Uvolni sa.
Ak by bolesti pretrvavali tak chod ku gynekologovi.
Moja zabka ma 2,5 mes, na kontrole som bola hned po 6tonedeli. Vraj je vsetko ok, rodila som spontanne, bola som nastrihovana, manualne mi vyberali placentu a aj vo vnutri ma sili. Pri sexe ma tam priserne taha. Doslova na zaciatku zatinam zuby,ale ked sa to rozbeha,je to celkom ok. Myslim, ze to urcite potrebuje cas a trpezlivost. Len ma to mrzi kvoli mm, lebo ho casto odmietam pre to tahanie...
chce to cas, mne pri prvom trvalo 6-7 mesiacov pokial sme mohli normalne sexovat, pri druhom uz to bolo celkom dobre asi tak po 3 mesiacov a naozaj vela robi aj psychika 😉
Urcite je to dost o psychike... ja som mala sex po 4 tyzdnoch - ale po sekcii. Kupila som lubrikacny gel, lebo som citala, ze je to vsetko stiahnute od porodu, nezalezi, ako zena rodi. Prvykrat trochu bolest, no odvtedy v pohode. Hlavne sa netreba bat.
My sme tiez zacinali tak po 7 mesiacoch, dovtedy som nemala silu ani chut 🙂 A islo to tazko, ale tak po tretom raze uz to bolo v pohode. Hlavne sa netreba nikam ponahlat, pomaly sa dalej zajde.
po prvom porode (s nastrihom) prvy krat po dvoch mesiacoch. bolelo a dosť, cítila som ešte 6mesiacov po pôrode - také to ťahanie (a to som ani nemusela mať sex..)
teraz po druhom pôrode (bez nástrihu s malým natrhnutím) úplne bez bolesti po 4 týždňoch
Mala by si ist ku Dr nech ta pozrie ...mozno mas krcok zapaleny...ak ta boli z vonku...tak ako pisu baby,castejsie a velmi pomalicky sexovat, pouzivat lubrikant...chce to cas, ... mne napr dr dala masticku na rychlejsie hojenie a zacelenie jaziev.
Nic sa neboj, bude dobre, hlavne nech je partner trpezlivy a pekne pomaly zacina 🙂
Ja som rodila spontánne aj s nástrihom. Prvý krát sme skúsili 2 mesiace po pôrode, ale bez úspechu. Veľmi ma to bolelo, nebola som uvoľnená.Tak sme skúšali ďalej. Asi 4 mesiace po pôrode to bolo bez bolesti. Síce ten nástrih cítim aj teraz, ale už som si zvykla.
my po 8 tyzdnoch. tiez som bola s nastrihom... bolelo to strasne, ale dalsi krat uz to bolo lepsie
po prvom porode s nastrihom sex bez bolesti az po roku ☹ a po druhom som skoro 9mesiacov a stale to este nieje ono,ale zlepsilo sa to...tiez porod s nastrihom dost tazky ☹ lubrikant pomoze...sexujeme asi dvakrat do tyzdna,niekedy castejsie 😅 a je to cim dalej lepsie 🙂 tak,uvolni sa,oddychuj a ono to pride 😉 doki mi vravel,ze je to ok a boli hlavne psichika,nie sex.... 😉
moja odpoved na tuto otazku je velmi strucna ... so sexom po porode je to dost tazko a uz nikdy to nebude tak ako predtym 😔 ... aspon podla mna 😔
Mňa to tiež strašne bolelo asi do pol roka od pôrodu, ale potom sa pekne vrátilo všetko do normálu. Treba pomaly skúšať. Ono to zväčša bolelo na začiatku, takže bude treba dlhšiu predohru a pôjde to. Neboj!
my po 6 týždnoch,bolelo,nevedea som sa uvolniť....už sa to zlepšuje,nieje bolesť až taká,ale nieje to ono....treba mazať 🙂 🙂 lebo nejako to ešte asi hormony nedali do poriadku tú vlhkosť pošvy...a tak je to bolestivejšie.a potom sa treba uvolniť,čo je horšie,ked som rada že krpec zaspí a berie na spánok aj mna 🙂 🙂
Mne prestali ocistky pri oboch detoch do troch tyzdnov uplne, sexik sme mali par dni potom... nebolelo, len sme boli opatrnejsi, uplne v pohode, len treba na to ist s citom 🙂 Ked sme odburali blok, ze to boliet moze, uz sme neboli nejako opatrni 😅 A bolo to skor, ako 6 tyzdnov po porode. Len casu je nejako malo pri dvoch detoch 🙄
hmm... no, ja som nemala vobec ziadny problem , robili sme to presne na den na konci sestonedenia. nikdy ma nic nebolelo.. asi by si naozaj mala ist k lekarke a pokial si po fyzickej stranke v poriadku, tak to asi bude nejaky blok z toho, ze sa bojis dopredu... drzim palce, musi to byt velmi neprijemne..
ja som citila stehy tiez par mesiacov na co mi lekarka povedala len, dajte si pred tym poharik vina, len neviem co si o tom mysliet?
Ja som bola po 2 sekciach dosť dlho odmietala a je fakt pravda že to po pôrode dosť dlho bolí.Mne najviac pomáhala v milovaní predohra ako tomu ja vravievam.Manžel kúpil aj rôzne pomôcky a lubrikant takže to dosť pomohlo.Ak ťa tvoj manžel véééééééééééélmo lúbi pomôže aj on .
fúú, až som prekvapená, koľké až po toľkých mesiacoch a stále s bolesťami ☹ MM prvý raz poctivo čakal 6 týždnov a išlo sa na vec... ja som sa neskutočne bála, ale dobre, slzy sa mi do očí netisli... asi 3.raz už normálka, ale niekoľko týždnov sme to robili mimoriadne jemne... Bola som po nástrihu, normálne sedieť som mohla až po 6-nedelí. Nuž a 2. raz(pri synovi), tak to sme tak dlho ani nečakali, bola som veľmi zošívaná - malý mal veľku hlavičku, ale dala som sa pekne rýchlo dokopy a hned sme nabehli na normál. @zuzka1008 čo s tým? jednoznačne konzultácia s gynekologom. musíš si byť istá, že si fyzicky v poriadku, to ťa potom podrží aj psychicky a teda držať sa asi rád vyššie uvedených... no a ešte nájsť si na to čas, lebo ako @anjelicek26 píše, času je pri deťoch ozaj menej... alebo aj tej sily po celodennej starostlivosti 😉
Po 2 mesiacoch a rozdiel som necítila žiaden. Viac som sa bala, ale keď to prišlo, bola som prekvapena, že je to úplne v pohode. Sex by nemal boliet ani po nastrihu. Radšej by som zasla za gynekologom. To víno tiež doporučujem, trosku uvoľní myseľ🙂 K tomu masáž, sviecky ... A príde druhé babo tak ako u nás už po 5 mesiacoch od pôrodu🙂
myslím si, že to chce len čas, prvý krát som sa hrozne bála, ale išli sme na to veľmi pomaly, takže sa to dalo ... 😉
netreba hneď na začiatku myslieť na to, že to bude bolieť, lebo to ozaj bolieť bude, treba mať určite aj chápavého a trpezlivého partnera
ja prvy krat po 7. tydznoch, ale bez lubrikacneho gelu by to neslo, aj teraz ho mame vzdy poruke. cele mesiace otras, na zaciatku vzdy ako tenkrat poprve, potom sa to dalo, ale neuzivala som si to ani raz. az teraz ked dojcim iba rano, sa to prudko zlepsilo, ale to uz ma nas maly 1 rok
waw, no nasa mala ma 6mesiacov no tiez ma to stale boli a bez gelu to proste nejde...rodila som spontanne s nastrihom ale vnutri roztrhana na franforce 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
bola si na gyn.kontrole po šestonedelí?ak nie,tak choď