Ahojte, v noci o pol druhej v noci mi začali kontrakcie v takých 6-7 minútových intervaloch, ale neboli moc silné, tak som čakala a čakala a nakoniec som sa ráno o pol siedmej rozhodla ísť do nemocnice, lebo tie intervaly boli stále rovnaké .. Pozreli ma, krčok takmer spotrebovaný, otvorená na prst, hnedý výtok. Kontrakcie mi zoslabli uz v aute, neviem či zo stresu či ako, ale za ten čas, čo mi točili ctg som mala asi dve kontrakcie 🤦🏻♀️ Poslali ma domov, že ešte som málo otvorená s tým, že keby sa to zhoršilo mám prísť - že bývam blízko, navyše mi vyšiel pozitívny test na covid, tak že nech tam zbytočne sama netrčím. Tak ok, ale kedy ísť znova? Odkedy som prišla domov, na trištvrte hodinu som si pospala a odvtedy sa mi nedá spať, kontrakcie sú omnoho silnejšie, nemôžem ani sedieť ani stáť, ako tak to zvládam, keď sa prechádzam. Ale intervaly sú trochu dlhšie a nepravidelnejšie. Skúsila som teplú sprchu, v nej to bolelo ešte viac a odišiel mi další kus hlienovej zátky, ktorá odchádza už vyše týždňa… a inak žiadna zmena, proste neviem, kedy je ten čas, aby som sa znova vybrala do pôrodnice, keďže okrem toho, že sú bolesti intenzívnejšie zato nepravidelnejšie, sa v podstate cítim stále rovnako. Chcela by som aspoň trošku dospať aj tú prebdenú noc, ale cez tie bolesti sa to nedá. Viete mi poradiť ako mám vedieť, že sa mám vrátiť? Nech nehrozí, že to zas podcením a porodím doma 😂
@eli2805 to zistíš a sama- začnú ti horšie bolesti, ktoré ti budu strieľať všade a určite chod hneď keď ti praskne voda
Ja by som sla ked uz je to horsie.
Moja cerstva skusenost zo vcera bola, ze 12.30 som bola otvorena na 1 volny prst, prechadzala som sa, bola som v sprche, na fitlopte a tak. 13.15 otvorena na 4 prsty /dostala som z nicoho nic take tlaky na konecnik a bolesti som uz tazsie predychavala ako dovtedy/, 13.25 na box, pichli vodu a mala bola 13.45 na svete. Keby cakam doma, rodim doma alebo v aute, lebo cesta nam trva cca 20 az 25 minut.
Zatiaľ meriam kontrakcie, stále sú nepravidelnejšie ako boli v noci, ako tak ich stále znášam. Som si vedomá toho, že otvoriť sa môžem v priebehu pár hodín, ale nechcem vyzerať ako hysterka, keď mi to zas v aute po ceste prejde 🙄 och, to keď človek nikdy nevie čo spraví dobre .. skúsim vydržať do večera a prípadne pôjdem
No ja som pri druhom tehu mala nepravidelné kontrakcie od začiatku do konca, o polnoci mi začali, o tretej som zobudila muža, najprv do pôrodnice volal, a nejaká otrávená sestra mu povedala, že máme prísť až keď budem mať pravidelné najmenej 5 minútové kontrakcie a zložila mu), 😅...a nemala som ani nejaké extra bolestivé kontrakcie, boli ako silnejšie kŕče -takže ja sama som si nebola istá, či je to už ono. Pred pol 4 ráno ma vystresovaný muž už prehovoril nech ideme radšej do pôrodnice. Ešte na príjme som radšej zaklamala sestričke, že mám pravidelné kontrakcie každých 5 minúť, aby ma neotočili domov, lekár ma skontroloval, že na dva prsty, že ide ešte spať a má ho potom prísť sestra zobudiť, keď začnem rodiť - prišli sme po pol 4 a o 4.10 bol malý na svete, pôrodník ledva stihol znovu dobehnúť z izby pre lekárov na sálu 😀 Keby som čakala doma na pravidelné a bolestivejšie kontrakcie, tak asi porodím doma 🙈
Držím palce.
Ja som nemala pravidelne kontrakcie tiez... radsej chod aj 10x zbytocne ako jedenkrat neskoro.
Tak hlásim, že kontrakcie síce neboli bohvieako pravidelné, ale už boli intervaly tak 3-4-5 minút, ledva som predýchavala a tak som išla a mladý pán sa narodil dve hodiny po prijatí na oddelenie 🥰
@eli2805 blahozelam k dietatku...ja som tiez cakala na pravidelne 5 minutove kontrakcie, ktore maju trvat hodinu (instrukcia od lekarov).....a boli len nepravidelne, bolestive, kazdych 3-4-5 minut....keby muz nestal nadomnou a neobliekal mi uz ponozky so slovami "pod uz vsak rodis" tak by som porodila doma v kuchyni s appkou v mobile. 2 dni predtym som tiez bola zbytocne v porodnici. Tak ak toto cita buduca mamicka s pochybnostami ci ist ci nie, tak moja rada je urcite ist, a urcite necakat na pravidelne kontrakcie. PS: maly sa narodil za 1 hodinu po prichode do porodnice.
@erinka90 ja podobne, akurat, ze mala sa narodila 5minut po prichode do porodnice 🙈
@ivinkapink wau, tak to bola naozaj tesnotka. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som pri druhom hovorila ze musim vydrzat co najviac doma nech som neni zas na sale niekolko hodin. Voda mi sice nepraskla no vydrzala som od spustenia prvej kontrakcie asi tak 40minut a potom ma uz muz prehovoril ze uz fakt by bolo nacase ist. Mala som nainstalovanu appku tak som si merala hned a mala som cca 3minutove kontrakcie od zaciatku.
Ak mas nemocnicu blizko tak skus pockat ci sa skratia a ci budu pravidelne. Dala by som este sprchu a uvidis.