Chcem sa spýtať,v akých situáciách už gynekológ neodporúča ďalší pôrod.
Ďakujem
mne neodporucal po 2sekciach porod a dokonca som podpisovala po 2.porode ze do 2 rokov znova neotehotniem.
Po sekcii mam na maternici 62 stichov, dalsie by som nevynosila
Lekár môže neodporučiť ďalšíe tehotenstvo z rôznych zdravotných dôvodou napríklad,kvôli obličkám,slabej maternici,krčku,po predošlých komplikáciách či zlej zrážanlivosti krvi atď.Pokiaľ by bolo vaše zdravie ohrozené ďalším tehotenstvom či pôrodom.
Tiez poznam sekcie.. Az dve zname... 3 deti a uz ta maternica mala dost po 2...takze.. ale poznam zeny!kde sa maternica zotavila pekne a maju aj 4 sekcie. 🙂
@katkaseiner Ahoj. Čisto zo zvedavosti: Prečo sa podpisuje papier, že do 2 rokov neotehotnieš? Chápem, že je to obrovské riziko a že sa to niekedy neodporúča, ale prečo sa podpisuje papier? Či to je len papier s oboznámením o rizikách? Čo ak by si to neodpísala? Pýtam sa, lebo s týmto som sa ešte nestretla.
@minka201 zrejme len podpísala, že bola informovaná rizikách... Nijaké právne dôsledky ani odmietnutie poskytnutia zdravotnej starostlivosti samozrejme by nehrozilo, keby napriek tomu otehotnela.
@minka201 priznam sa ze tiez som sa čudovala, ale neriesila som to a je tomu uz 8 rokov (a ďalšie dieta sme uz aj tak nechceli). Ono sa 3.cisarsky vobec neodporúča, pretože rana sa kludne moze pretrhnut tym ze ten zrast je "cerstvy". Kamoska ale mala aj 3. cisarsky a veru mala aj komplikácie...fakt neviem cim to je. Zrejme ten zrast rezu nie je taky pevny..ktovie
Mne uz neodporucaju kvoli veku, hypertyreoze, vysokemu tlaku. Inak maternicu, krcok mam ok a pravdepodobne by som zvladla dalsie deti. Aj rodim rychlo, 3x som nebola ani sita vobec, prvy raz len kvoli rutinnemu nastrihu. Mam 40 a 4 deti.
Moja sesternica má 5 x cisársky a v poriadku.
Pri cukrovke
@katkaseiner inak tie 2 sekcie sú už dosť zastaraly názor...v zahraničí sú úplne bežné 3 a viac a už aj u nás sú 3 úplne v poriadku...vôbec to nie je tak že po 2 už neodporucaju....je to skôr veľmi individuálne od ženy
@michala_1990 nehadam sa, pisem len co mi povedali a bolo go pred 8 rokmi...cize kludne moze byt. Na druhej strane keby som prisla tehotna a je to x-ty cisarsky...hadam ma nepošlú domov
@katkaseiner hej to asi preto že to bolo pred tými 8 rokmi 😊 predsa len aj medicína ide dopredu....a určite nepošlú...neviem či máš Instagram je tam jedna mamička taká známa a má sa sebou 5 cisárskych....a z okolia poznám jednu čo ich má 7 ...čo už samozrejme považujem za veľký risk...a však tam hrá veľkú rolu viera
@michala_1990 a potom sa jej aj ta viera bude starať o deti keď zomrie pri pôrode a pretrhne sa jej maternica.
Nuž to je už každého osobná vec ...
@katkaseiner Ja celkom chápem tie dôvody, ale to ti dali podpísať, že si si vedomá rizík, však? 🙂
@minka201 presnu stylizaciu si uz nepamatam, ale je to mozne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
U mna to boli dva vysoko rizikove tehotenstva. Prvy skoncil zial potratom v 17tt, dlho som sa davala dokopy, stratila som vela krvi, bola potrebna aj transfuzia. Druhe tehotenstvo od zaciatku rizikove, i ked vsetko vyzeralo byt relativne v poriadku, napriek tomu som v 21tt skoncila v nemocnici az do porodu v 36tt. Pravdepodobne mam slabu maternicu a gynekolog mi dalsie tehotenstvo neodporuca resp. bola by som hned hospitalizovana a boh vie, ci by to vobec skoncilo stastne.