Kedy dostanem prvý menzes po pôrode?

tanina724
25. nov 2011

Ahojte.Vedela by ste mi niektora povedat,kedy sa po porode zacina menstruovat?Som 4,5 mesiaca po porode a kojim.Zatial nic.Ja som s tym mala vzdy problemy. Bez dr.som to nedostala aj rok.Tak neviem,ci je pri kojeni bezne nemenstruovat a neriesit to,alebo ist k dr..Pravda,velmi sa mi tam nechce a ani mi to nechyba,ale byt stale bez menzesu asi nie je zdrave.

gemini2
25. nov 2011

@tanina724 ahoj, ja som nekojila a mendzes som dostala dva mesiace po porode....ked kojis moze to byt aj neskor. Ale ked uz si mala problemy, nebolo by na skody skocit za dr. Ved po porode je aj tak prehliadka ,,takmer,,povinna 😀

tanina724
autor
25. nov 2011

Ja som po porode bola.Gyno sa ma spytal,ci menstruujem.Povedala som,ze nie a bolo vybavene.Tak este pockam a potom pojdem znova.

evka4
25. nov 2011

@tanina724 ak plne kojis, tak je normalne, ze si menzes este nedostala. je to normalny jav, netreba to nejako riesit, ked zacnes dietatko prikrmovat a zredukujes pocet dojceni, tak by sa mal dostavit, ale aj tak je velka sanca, ze bude chodit nepravidelne.

veronika81
25. nov 2011

@tanina724 pokiaľ dojčíš, menzes nemusíš dostať kým neprestaneš. Ale nie je to pravidlo. Ja som dostala, keď mal malý tuším 10 mesiacov, ale stále som ďalej dojčila. Moja známa dostala po roku a pol. Je to individuálne.
Ale 4,5 mesiaca po pôrode a plnom dojčení by som si s tým nerobila žiadne starosti 😉

babul83
25. nov 2011

@tanina724 Ahoj, pri prvom som dostala po 7 mesiacoch (začali sme prikrmovať a materské mliečko sa obmedzilo) a pri druhom až po 10 mesiacoch. A najradšej by som ho nedostala vôbec. 😀

lili777
25. nov 2011

@tanina724 vôbec nerieš. ja som síce dostala oba razy hneď, ale je to normálne, že nemáš. Určite to nie je nezdravé. Ak dostaneš menzes a budeš chcieť antikoncepciu, tak tá čo sa berie pri kojení sa aj tak berie bez prestávky, takže ani teraz nemám. A určite to nie je nezdravé. Minule o tom písal v novinách aj gynekológ, že vôbec nieje potrebné, aby žena menštruovala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre