Kam ma odvezie sanitka?

amalindaamalinduska
10. júl 2017

Ahojte 🙂 Keď sa doma začne pôrod a zavolám si sanitku, kam ma odvezie? Do nemocnice v okresnom meste, z ktorého okresu som, alebo do BA - Ružinova kde chcem rodiť u môjho pôrodníka..? Ďakujem 🙂

mamina_tatiana
10. júl 2017

Tam kam im povieš že si dohodnutá predsa.

filange
10. júl 2017

Do najbližšej spádovej nemocnice... Záchranári nebudú prihliadať na to, že máte niekde dohodnutého pôrodníka...

mamina_tatiana
10. júl 2017

Samozejme ak nie si z BA, Tak sanitka ti nebude robit taxík... Myslela som vramci BA ta dovezie do nemocnice v ktorej ideš rodiť...

filange
10. júl 2017

@mamina_tatiana nie je to pravda.. sanitka zachraňuje život a zdravie, nie je to taxík

amalindaamalinduska
autor
10. júl 2017

mamina_tatiana a filange, ktorá z vás má pravdu? :D

amalindaamalinduska
autor
10. júl 2017

uz vidím, že ste sa zhodli...

filange
10. júl 2017

@amalindaamalinduska ak budeš v rámci BA, tak by sa záchranári možno dali ukecať, aby ťa odviezli nie do najbližšej nemocnice, ale tam,kde máš dohodnutého lekára. AK budeš mimo BA, napr. v Malackách, tak ideš do najbližšej pôrodnice...

mamina_tatiana
10. júl 2017

@amalindaamalinduska mna minule viezli s inými problémami (nie pôrod) a zobrali ma do tej nemocnice kde mam pôrodníčku.

mamina_tatiana
10. júl 2017

@filange ano zachraňuje zdravie ale pokial si sama doma, rodíš alebo manžel musi ostať doma s detmi, tak naozaj sanitkari su ochotní a vezmú ta predsa tam kam chodíš 2 mesiace pred pôrodom. Ja si myslim ze vzdy sa da s nimi dohodnúť. Ak si nie si istá, zavolaj si radšej taxík.

alchemilkazltozelena
10. júl 2017

@amalindaamalinduska tak si nevolaj sanitku ale taxik a mas poriesene 🙂

amalindaamalinduska
autor
10. júl 2017

@filange @alchemilkazltozelena len ide o to, že keby sa hocičo udialo počas cesty, záchranári v sanitke vedia pomôcť, kdežto taxikár ťažko...ale každopádne ďakujem za odpovede 🙂

jana_eyre
10. júl 2017

2x ma viezla sanitka, vzdy to bolo akutne - prvy krat mi praskla voda a krvacala som a druhy krat som mala preeklampsiu a velmi vysoky tlak.. Oba krat sa pozreli do tehotenskej knizky kam chodim na poradne do nemocnice a tam ma aj odviezli.. Byvam za bratislavou a rodila som vzdy v ruzinove..

Samozrejme ak.by si bola na dovolenke na orave. Tak ta odvezu do najblizsej, ale kedze sa bavime o bratislave a okoli, odvezu ta tam kam.chodis na poradne..

loginexistuje
10. júl 2017

@amalindaamalinduska ak patris spadovo pod Dunajsku stredu tak ta vezmu tam .. samozrejme ak si v Ba a mas zaplateneho porodnika na Antolskej ale patris spadovo pod Kramare tak ta vedia zobrat tam kde mas zaplateneho porodnika (a mas doklad o tom) ale z Dunajskej do BA nebudu brat lebo to je aj spadovo iny kraj ..

alchemilkazltozelena
10. júl 2017

@amalindaamalinduska neboj sa realita nie je ako vo filme..ze v sanitke porodis za 10 sekund ver mi...netreba cakat doma do poslednej minuty ale ist skor do nemocnice...ja som sla ked som mala kontrakcie kazde 4 minuty prisla som tam otvorena na 6 a porodila som o 5 hodin takze mas casu a casu

ukulela
10. júl 2017

@amalindaamalinduska z sunajskej ta do BA urcite neodvezu :( v ba sa nechaju ukecat, resp nerobia problemy a vezu tam, kam matka povie - ale to tiez nie je vzdy iste. ak by mal byt velky problem, vezmu jednoducho do najblizsej porodnice a hotovo.

deti95060810
10. júl 2017

sanitka nie je taxi...ak to chceš takto aby ťa vozili tak potom si zavolaj taxi....a ten ťa odvezie aj do tramtárie...samozrejme na konci cesty ťa skasírujú...

amelie2017
10. júl 2017

Nechapem pristup v niektorych komentaroch, preco taxi? Nie kazdy ma doma auto, nie kazdeho moze niekto odviest. A myslim, ze rodiaca zena ma omnoho vacsie pravo vyuzit sanitku ako nejaky ozraty ci zdrogovany clovek, ktory niekde vracia alebo sa pobil. A to, ze sa opyta, ci viete, kam ju zavezie je uplne normalna, uz aj kvoli tomu, ze napr. kazda porodnica si vyzaduje priniest nieco ine a pod.

bergsta
11. júl 2017

Myslim, ze problem nie je v tom, ci je opravnene pouzit "sanitku", ale v tom, ci si buduca matka moze vybrat, do ktorej porodnice ju maju odviezt - ak by islo o dlhsiu trasu, napr. Trencin - Bratislava.

esther03
11. júl 2017

Podla mna v Dunajskej mate spadovu nemocnicu, takze do BA ta neodvezu. Ak by si bola z PK kde porodnica nie je, tak spadova je BA- a teda ta odvezu. Ci do ktorejkolvek alebo do spadovej (co je Ruzinov) netusim.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre