Ahojte 🙂 Keď sa doma začne pôrod a zavolám si sanitku, kam ma odvezie? Do nemocnice v okresnom meste, z ktorého okresu som, alebo do BA - Ružinova kde chcem rodiť u môjho pôrodníka..? Ďakujem 🙂
Do najbližšej spádovej nemocnice... Záchranári nebudú prihliadať na to, že máte niekde dohodnutého pôrodníka...
Samozejme ak nie si z BA, Tak sanitka ti nebude robit taxík... Myslela som vramci BA ta dovezie do nemocnice v ktorej ideš rodiť...
@mamina_tatiana nie je to pravda.. sanitka zachraňuje život a zdravie, nie je to taxík
mamina_tatiana a filange, ktorá z vás má pravdu? :D
uz vidím, že ste sa zhodli...
@amalindaamalinduska ak budeš v rámci BA, tak by sa záchranári možno dali ukecať, aby ťa odviezli nie do najbližšej nemocnice, ale tam,kde máš dohodnutého lekára. AK budeš mimo BA, napr. v Malackách, tak ideš do najbližšej pôrodnice...
@amalindaamalinduska mna minule viezli s inými problémami (nie pôrod) a zobrali ma do tej nemocnice kde mam pôrodníčku.
@filange ano zachraňuje zdravie ale pokial si sama doma, rodíš alebo manžel musi ostať doma s detmi, tak naozaj sanitkari su ochotní a vezmú ta predsa tam kam chodíš 2 mesiace pred pôrodom. Ja si myslim ze vzdy sa da s nimi dohodnúť. Ak si nie si istá, zavolaj si radšej taxík.
@amalindaamalinduska tak si nevolaj sanitku ale taxik a mas poriesene 🙂
@filange @alchemilkazltozelena len ide o to, že keby sa hocičo udialo počas cesty, záchranári v sanitke vedia pomôcť, kdežto taxikár ťažko...ale každopádne ďakujem za odpovede 🙂
2x ma viezla sanitka, vzdy to bolo akutne - prvy krat mi praskla voda a krvacala som a druhy krat som mala preeklampsiu a velmi vysoky tlak.. Oba krat sa pozreli do tehotenskej knizky kam chodim na poradne do nemocnice a tam ma aj odviezli.. Byvam za bratislavou a rodila som vzdy v ruzinove..
Samozrejme ak.by si bola na dovolenke na orave. Tak ta odvezu do najblizsej, ale kedze sa bavime o bratislave a okoli, odvezu ta tam kam.chodis na poradne..
@amalindaamalinduska ak patris spadovo pod Dunajsku stredu tak ta vezmu tam .. samozrejme ak si v Ba a mas zaplateneho porodnika na Antolskej ale patris spadovo pod Kramare tak ta vedia zobrat tam kde mas zaplateneho porodnika (a mas doklad o tom) ale z Dunajskej do BA nebudu brat lebo to je aj spadovo iny kraj ..
@amalindaamalinduska neboj sa realita nie je ako vo filme..ze v sanitke porodis za 10 sekund ver mi...netreba cakat doma do poslednej minuty ale ist skor do nemocnice...ja som sla ked som mala kontrakcie kazde 4 minuty prisla som tam otvorena na 6 a porodila som o 5 hodin takze mas casu a casu
@amalindaamalinduska z sunajskej ta do BA urcite neodvezu :( v ba sa nechaju ukecat, resp nerobia problemy a vezu tam, kam matka povie - ale to tiez nie je vzdy iste. ak by mal byt velky problem, vezmu jednoducho do najblizsej porodnice a hotovo.
sanitka nie je taxi...ak to chceš takto aby ťa vozili tak potom si zavolaj taxi....a ten ťa odvezie aj do tramtárie...samozrejme na konci cesty ťa skasírujú...
Nechapem pristup v niektorych komentaroch, preco taxi? Nie kazdy ma doma auto, nie kazdeho moze niekto odviest. A myslim, ze rodiaca zena ma omnoho vacsie pravo vyuzit sanitku ako nejaky ozraty ci zdrogovany clovek, ktory niekde vracia alebo sa pobil. A to, ze sa opyta, ci viete, kam ju zavezie je uplne normalna, uz aj kvoli tomu, ze napr. kazda porodnica si vyzaduje priniest nieco ine a pod.
Myslim, ze problem nie je v tom, ci je opravnene pouzit "sanitku", ale v tom, ci si buduca matka moze vybrat, do ktorej porodnice ju maju odviezt - ak by islo o dlhsiu trasu, napr. Trencin - Bratislava.
Podla mna v Dunajskej mate spadovu nemocnicu, takze do BA ta neodvezu. Ak by si bola z PK kde porodnica nie je, tak spadova je BA- a teda ta odvezu. Ci do ktorejkolvek alebo do spadovej (co je Ruzinov) netusim.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tam kam im povieš že si dohodnutá predsa.