K čomu sa dá prirovnať pôrodná bolesť?

14. nov 2024

K čomu sa dá prirovnať pôrodná bolest? Je to horšie ako bolest zuba ?

maryetta
14. nov 2024

K nicomu. Je to nieco uplne ine.
Ani bolest zuba nema kazdy rovnaku. Niekto v kresle u zubara relaxuje. U mna je to najhorsie co moze byt a radsej pojdem rodit 😂🤯

mamamasama
14. nov 2024

Myslím, že je rozdiel v tom, či rodíš prirodzene, cisárskym, alebo s epidurálkou. Rodila som prirodzene bez medikamentov a bolelo to viac ako zuby. 😬 Čo sa týka bolesti, tak to bolo ako, keď máš menštruáciu, akurát omnoho silnejšie. Nič traumatizujúce, ale ani nič príjemné.

magic08
14. nov 2024

ako ked mas v tele zlomenych 32 kosti naraz 🙂

mamamasama
14. nov 2024

Zakopnutie malíčkom bolí viac, pôrod je však dlhší. 🤔😅

maryetta
14. nov 2024

@mamamasama mala som prvy. 28hodin. Epiduralka(nezabrala). Nakoniec sekcia. Proste vsetko dokopy. Najhorsi porod.
Dalsie tri vyvolavane. Prirodzene. Nieco uplne ine. Ano bolest bola ako pri vyvolavacke ale-celkovo porod bol iny. Takze co porod to ine.

tenerifka
14. nov 2024

Najsilnejsia menstruacia aku si kedy mala v zivote a vynasobena x 50

petronela1985
14. nov 2024

K lámaniu kostí sa dá prirovnať. Akurát na to čakám v pôrodnici 🙄

maryetta
14. nov 2024

@mamamasama veru. Asi pred mesiacom som zakopla malicek(myslim ze je zlomeny lebo este stale boli pri chodzi).
Ale niekde som zachytila podobne ze-porod sice boli a je narocny no raz skonci. Kdezto samotna vychova aka je narocna… nekonecna…

magic08
14. nov 2024

@tenerifka alebo x100 🙂

deti95060810
14. nov 2024

pôrod trvá dlho - u zubára nesedíš 2-3 hod.
rodila som bez akýchkoľvek oblbovákov....zvládneš neboj.

zuza.m
14. nov 2024

Ja by som to porovnala takej riadnej hnacke s krcami spolu s menzesom ktore trvaju nonstop a do toho este kazde 2 minuty dalsie este silnejsie krce.

deti95060810
14. nov 2024

mne lekár - pôrodník povedal , že pôrod je najväčšia bolesť v živote ženy...

maryetta
14. nov 2024

@deti95060810 tak zase…. Ja som na boxe pri druhom porode bola 20min. Kdezto pri poslednej navsteve zubarky skoro hodinu 😂
Ze uz ma aj sanka bolela.

zuzanaete
14. nov 2024

Ono je porod a porod. Ale ten pocit, ked uz mas ten maly uzlicek pri sebe, tak v tom momente zabudas na vsetko.

renatag80
14. nov 2024

ako väčšina spomína, aj u mňa to boli silné menštruačné bolesti ako som obvykle mávala, samotný pôrod už bol v pohode

zuzanaete
14. nov 2024

Dnes ma pobavil jeden chalan, co volal do radia, ze nech jemu a kolegovcom zahraju pesnicku, lebo trpia strasnou chorobou, cize maju soplik a len zena, co rodila bez epiduralky, vie pochopit, co prezivaju. 😄

deti95060810
14. nov 2024

@zuzanaete 🙂

dominikamacakova
14. nov 2024

Že bolesť zuba, dobre som sa zasmiala 🤣 Ak ti nervali vnútorné orgány zaživa a nelámali 20 kostí naraz, tak to nemáš s čím porovnávať 🤷

sarahh09
14. nov 2024

Zápcha 😏

hederamonstera
14. nov 2024

Akoby mi po chrbte a bruchu dupal slon

keiko33
14. nov 2024

Najviac sa mi to podobá menstruačnej bolesti brucha ale znásob aj 20x. Akurát tu si nemôžeš dať tabletku a môže to trvať hodiny.

ivanakal
14. nov 2024

A este je rozdiel, ked je porod vyvolavany.. Ja som mala prvy vyvolavany a to bola katastrofa, bolest neskutocna, od prvych kontrakcii az po porod, niekolko hodin. To sa neda ani k nicomu prirovnat. Druhy prirodzeny a to bola vacsia pohodicka, bolesti boli, ale az pri samotnom porode. A oba teda bez epiduralky.

lenka2710
14. nov 2024

Pôrod bol pre mňa vykúpenim, ale tie stavy pred 🙈 ako keby mi kosti lámali

cafelatte
14. nov 2024

Neviem ci som mala výnimočné silné bolesti kvôli pravidelnému športu, ale ja som mala aj obrovské bolesti stehien až po kolená, menštruácia x 100

mery333
14. nov 2024

vynásob si 100 x menštruačné bolesti

klementinka58
14. nov 2024

pre mna to bola trosku silnejsia akoby menstruacna bolest, mna sa aj doktor pytal ci ma to boli, reku trosku ma bolia krize ale v pohode. tak len skonstatoval, ze mam zrejme vysoky prah bolesti. A to som rodila prirodzene koncom panvovym, slo to rychlo 20 min cele aj s prichodom do nemocnice. Oba porody som mala velmi rychle a pocitoto bolest nie silna. Napr zubara znasam omnoho horsie

lucia13022023
14. nov 2024

Každý má iný prach bolesti. Za mňa bola najhoršia posledná hodina, inak to boli menštruačné bolesti. Tu poslednú hodinu to boli veľmi silné menštruačné bolesti.

carrot_apple
14. nov 2024

prvý pôrod- akokeby mi lopatou bili do krížovej oblasti, nešla som sa vystrieť,ale predýchala som sa, naučila som sa to z netu
druhý pôrod-normálne som mala pocit, že sa mi od brucha dole ide telo oddeliť taký tlak, vyvolávali pôrod
tretí pôrod- epidurál, odporúčam, oddýchla som si a bolo po probléme

lasona
14. nov 2024

Teraz ma bolia zuby a povedala som si ze radšej rodiť ako zuby. Ale tak ja som mala celkom fajn porod, epidural....takže možno som tým ovplyvnena

xsuzannex
14. nov 2024

Mne sa to da prirovnat k zlcnikovemu zachvatu kedy sa v priebehu bolesti nevies ani nadychnut.. ale aj ten zlcnikovy zachvat si niekolkokrat znasob 😄 ale prezila som to 3x bez epiduralu..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre