K čomu sa dá prirovnať pôrodná bolest? Je to horšie ako bolest zuba ?
Myslím, že je rozdiel v tom, či rodíš prirodzene, cisárskym, alebo s epidurálkou. Rodila som prirodzene bez medikamentov a bolelo to viac ako zuby. 😬 Čo sa týka bolesti, tak to bolo ako, keď máš menštruáciu, akurát omnoho silnejšie. Nič traumatizujúce, ale ani nič príjemné.
ako ked mas v tele zlomenych 32 kosti naraz 🙂
Zakopnutie malíčkom bolí viac, pôrod je však dlhší. 🤔😅
@mamamasama mala som prvy. 28hodin. Epiduralka(nezabrala). Nakoniec sekcia. Proste vsetko dokopy. Najhorsi porod.
Dalsie tri vyvolavane. Prirodzene. Nieco uplne ine. Ano bolest bola ako pri vyvolavacke ale-celkovo porod bol iny. Takze co porod to ine.
Najsilnejsia menstruacia aku si kedy mala v zivote a vynasobena x 50
K lámaniu kostí sa dá prirovnať. Akurát na to čakám v pôrodnici 🙄
@mamamasama veru. Asi pred mesiacom som zakopla malicek(myslim ze je zlomeny lebo este stale boli pri chodzi).
Ale niekde som zachytila podobne ze-porod sice boli a je narocny no raz skonci. Kdezto samotna vychova aka je narocna… nekonecna…
pôrod trvá dlho - u zubára nesedíš 2-3 hod.
rodila som bez akýchkoľvek oblbovákov....zvládneš neboj.
Ja by som to porovnala takej riadnej hnacke s krcami spolu s menzesom ktore trvaju nonstop a do toho este kazde 2 minuty dalsie este silnejsie krce.
mne lekár - pôrodník povedal , že pôrod je najväčšia bolesť v živote ženy...
@deti95060810 tak zase…. Ja som na boxe pri druhom porode bola 20min. Kdezto pri poslednej navsteve zubarky skoro hodinu 😂
Ze uz ma aj sanka bolela.
Ono je porod a porod. Ale ten pocit, ked uz mas ten maly uzlicek pri sebe, tak v tom momente zabudas na vsetko.
ako väčšina spomína, aj u mňa to boli silné menštruačné bolesti ako som obvykle mávala, samotný pôrod už bol v pohode
Dnes ma pobavil jeden chalan, co volal do radia, ze nech jemu a kolegovcom zahraju pesnicku, lebo trpia strasnou chorobou, cize maju soplik a len zena, co rodila bez epiduralky, vie pochopit, co prezivaju. 😄
@zuzanaete 🙂
Že bolesť zuba, dobre som sa zasmiala 🤣 Ak ti nervali vnútorné orgány zaživa a nelámali 20 kostí naraz, tak to nemáš s čím porovnávať 🤷
Zápcha 😏
Akoby mi po chrbte a bruchu dupal slon
Najviac sa mi to podobá menstruačnej bolesti brucha ale znásob aj 20x. Akurát tu si nemôžeš dať tabletku a môže to trvať hodiny.
A este je rozdiel, ked je porod vyvolavany.. Ja som mala prvy vyvolavany a to bola katastrofa, bolest neskutocna, od prvych kontrakcii az po porod, niekolko hodin. To sa neda ani k nicomu prirovnat. Druhy prirodzeny a to bola vacsia pohodicka, bolesti boli, ale az pri samotnom porode. A oba teda bez epiduralky.
Pôrod bol pre mňa vykúpenim, ale tie stavy pred 🙈 ako keby mi kosti lámali
Neviem ci som mala výnimočné silné bolesti kvôli pravidelnému športu, ale ja som mala aj obrovské bolesti stehien až po kolená, menštruácia x 100
vynásob si 100 x menštruačné bolesti
pre mna to bola trosku silnejsia akoby menstruacna bolest, mna sa aj doktor pytal ci ma to boli, reku trosku ma bolia krize ale v pohode. tak len skonstatoval, ze mam zrejme vysoky prah bolesti. A to som rodila prirodzene koncom panvovym, slo to rychlo 20 min cele aj s prichodom do nemocnice. Oba porody som mala velmi rychle a pocitoto bolest nie silna. Napr zubara znasam omnoho horsie
Každý má iný prach bolesti. Za mňa bola najhoršia posledná hodina, inak to boli menštruačné bolesti. Tu poslednú hodinu to boli veľmi silné menštruačné bolesti.
prvý pôrod- akokeby mi lopatou bili do krížovej oblasti, nešla som sa vystrieť,ale predýchala som sa, naučila som sa to z netu
druhý pôrod-normálne som mala pocit, že sa mi od brucha dole ide telo oddeliť taký tlak, vyvolávali pôrod
tretí pôrod- epidurál, odporúčam, oddýchla som si a bolo po probléme
Teraz ma bolia zuby a povedala som si ze radšej rodiť ako zuby. Ale tak ja som mala celkom fajn porod, epidural....takže možno som tým ovplyvnena
Mne sa to da prirovnat k zlcnikovemu zachvatu kedy sa v priebehu bolesti nevies ani nadychnut.. ale aj ten zlcnikovy zachvat si niekolkokrat znasob 😄 ale prezila som to 3x bez epiduralu..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
K nicomu. Je to nieco uplne ine.
Ani bolest zuba nema kazdy rovnaku. Niekto v kresle u zubara relaxuje. U mna je to najhorsie co moze byt a radsej pojdem rodit 😂🤯