Baby tak sa zamýšľam.. pri prvom pôrode som prišla do pôrodnice ráno, nedovolili mi jesť nič okrem trochy hroznového cukru. A to som bola na vzdychárni dlho, pomaly som sa otvárala, malý sa narodil až večer. Čiže prvé jedlo za ten deň som mala až veceru po pôrode. Teraz po dvoch rokoch druhý pôrod, vyvolavaný doobeda, obed mi normálne priniesli, že doktor povedal že môžem jesť. Za tri hodky som porodila. Rozmýšľam ako je možné taký rôzny prístup, čím to bolo, že teraz som jesť mohla a predtym som hladovala celý deň?🙈
Vsak pristup ku vsetkemu sa meni od personalu po personal, nemocnice od nemocnice. Netreba sa nad tym cudovat
Tak ja som mala prist na lacno rano , prijem trval cca 3 hodiny 🙈 kym som sa dostala na izbu. Obed mi uz nedali, supli rovno vyvolavacku. Okolo druhej zacali kontrakcie, tak mi dali klystir. A az do vecera teda nic, potom akutny cisársky. Ja som nejedla ani na druhy den, mozno az veceru.
Ale pamatam si, ze mi davali pit akusi sladku vodu.
@hederamonstera rodila som v tej istej nemocnici a teda iba dva roky medzi pôrodmi, preto ma to prekvapilo 😀
Však tieto hladovky sú metody jak v stredoveku. Pomaly ale isto to ustupuje
Niektorým jesť nechuti, iné od vysilenia by zožrali aj slona
Za rok sa veľa mení,ja mám medzi pôrodmi 2roky a 9mes. a pri prvom som ani po hltoch piť nesmela a pri druhom áno,vraj aby som nevracala a pri prvom som mala kanilu pre prípad po infúzii oxitocínu ak by náhodou horúčka bola rodila som 1:25 ráno a najskôr som mala obed.pri druhom sa to neriešilo rodila som o 8:20 a tiež obed bolo prvé.Aj ja som vtej istej rodila.Aj lekári sa učia a nové štúdie sú v pokročivej dobe či ako to nazvať ak chápete čo tým myslím.Čiže už vedia asi skôr rozoznať ak je problém a hne´d zasiahnúť a keď nie je tiež vedia zistiť za kratší čas a jedlo by pri narkóze mohlo spôsobiť vdýchnutie zvratkov a komplikácie pri operácií ak by niečo nastalo preto ten rozdiel z pred pár rokmi bol,že piť,jesť bolo zakázané.
@martinkatinka glukózu
Tak vies, ak sa nieco skomplikuje a robi sa akutna sekcia v celkovej anesteze, je ziaduce byt nalacno
@pribinak fajne to bolo 😆 pila by som to stale.....
@martinkatinka ale čosi ….iba čo by Ti tučná rit narástla
@pribinak vies co, nevadi, mam 49 kg, mne by to neuskodilo 😆🙈
@martinkatinka 🤣🤣 tak radšej dobrú coko alebo koláčiky ako takú zbrndu
@pribinak aj tu k tomu 😆 akoze ja nepriberiem ani keby som slona zjedla.... A to som uz mala hormonalne liecby, z ktorych sa vraj pribera. V nemocke ked som lezala, tak mi tiez furt toto davali, aj do infuzky cosi take.... A ja furt nie a nie sa cez tych 50 kg dostat.... Rodila som so 60 kg, najkrajsie obdobie mojho zivota. Odchádzala som z porodnice so 49 kg po tyzdni....
@martinkatinka teraz polovica koníka ozelenie závisťou 🤣🤣
Mne tiež pri prvom pôrode nedali ani pit a ani jesť .. smädná som bola ako ťava 🫣 ráno som tam prišla a rodila som až večer. Neviem čo je to za prístup nechať ženu smädnu .. alebo aspoň niečo malé prehryznut. Pri druhom pôrode som si na drzovku zobrala si sebou aj vodu a aj jedlo. Nebudem tam celý deň o smade a hlade a nikto mi nič nepovedal
Nič špeciálne sa nestalo, len naše pôrodníctvo sa milimetrov mi krokmi blíži do 21 storocia
@mimi3008
@luccija
Už pri vyvolávaní som bola otvorená tak dr asi predpokladal že to pôjde dobre a nebude treba cisársky ale teda po pôrode ma hneď museli čistiť a to sa ma pýtali či chcem ísť do narkózy alebo ma budú tlmiť len lokálne - do narkózy som nechcela ísť ale teda fakt ak by bolo treba ju dať tak to som bola vlastne cca 2,5 hodiny po jedle 🤷♀️
Mne v deň pôrodu ani nenapadlo, že som hladná 😃 išla som do pôrodnice ráno o 10 a jedla som až na druhý deň ráno raňajky, vôbec mi jedlo nechýbalo... Pri druhom som jedla tiež až po viac ako 24 hodinách. Stačila mi voda ...
voda mi odtiekla 2:00, porodila som 14:47, nemohla som nic len hroznovy cukor a cistu vodu 🤷♀️ rodila som 2021
@jesenzima tak ja práveže pri tom prvom pôrode by som niečo malé prehryzla, vôbec som nemala energiu a bola som unavená.. teraz pri druhom som z toho obeda zjedla slabú polovicu z druhého jedla, nemala som nejakú extra chuť ale bola som rada že nemusím byť o hlade.
@petamich no ja prvý pôrod tiež 2021 a nemohla som okrem hroznoveho cukru a vody nič iné 🤷♀️ s teraz také prekvapko že páči sa obed 😅 tak som medzi kontrakciami zobkala ryžu s omáčkou 😅
Prvy porod som mala dostat nieco lahsie na obed, lebo v nemocke som bola od 7 rana... Doniesli mi nieco s hubami alebo proste take dost tazke jedlo, veceru som velmi nezjedla, uz som bola strasne unavena, mala sa narodila o 2.19 rano a to som bola taka hladna, ze pocas bondingu mi doniesla sestricka jogurt z kuchynky (porod 2015), druhy porod som sa doma doslova obzrala, lebo sme mali kukuricu a neviem co este vsetko a vedela som, ze po porode si ju nebudem moct hned dat a potlm bude jesen a uz nebude... Klasicku veceru som asi nedostala (nejako si nepamatam), porodila som pred 7 vecer, prichod do nemocky okolo tretej. Potom uz na izbe mi padol zrejme cukor, lebo som odpadla, tak ma.natlacili hroznovym cukrom a bolo dobre (bolo okolo polnoci a rok 2017) a posledny porod ziadne kontrakcie, prijata po odteceni vody v nedelu rano, dostala som ranajky, obed, veceru, dalsie ranajky v pondelok a na obed mi doniesli uz len polievku podla piatich elementov s vysvetlenim, ze tam je vsetko, co potrebujem pred porodom, aby som nabrala silu. A to sa slo uz tak, ze ak nezaberie oxy, tak sa ide na cisarak... Po porode, zasiti mi sestricka zhanala obed a teda chvilu po narodeni prcka som sedela na posteli v tureckom sede s glukozou, ktora mi este nedotiekla a valila som hovadzie s vrtulami... Skoda, ze nemam fotku... To bol november 2020, takze sialena korona... Musim podotknut, ze som rodila v malej okresnej nemocke v rakusku...
To, že si otvorená nezaručuje, že sa niečo nezvrtne a bude treba cisársky🙂ale chápem čo myslíš ..ja som rodila pred 15 r a hladná som nebola išla som do porodnice ráno a o 11 som porodila piť som mohla, ale ani som nechcela.Prve jedlo hneď po pôrode rizoto s hráškom, kukuricou a kapustovy šalát🙂)hneď ma nadulo ako kravu
@mimi3008 ale zas nikto im nejde dávať porcie pre slonov. Ale malé porcie ktoré sekciu nijako neohrozia
Ja mam sesternicu vo FR. Keď som jej rozprávala ako je zo u nás a porovnala ako je zo u ich tak sme obe odpadávali
Ona od hrôzy a ja od závisti
Normálna štátna nemocnica. Rodiace ženy nehladuju a nesmäduju
K dispozícii so ovocné a zeleninové stavy, sendviče, malé porcie klasicky jedál
A tiež majú sekcie.
Nesmie sa nechat zenu hladovat, podla najmodernejsich postupov. Porod je ako.maraton, jest treba... Co sa tyka vyhovorky "co ak bude sekcia", tak som citala, ze kedze tehotne maju pomale travenie, ku kazdej tehotnej sa pristupuje, akoby jedla a tym padom, ak sa nestiha spinal, jej v pripade potreby davaju tu trubicu do krku. Neviem ale 100%, aka je realita, to by sa mal daky anesteziolog vyjadrit
Mozno je to podobne ako ten bonding po sekcii...
Kedysi nepredstavitelne, teraz sa porodnice predhanaju v tom, ktora to uz umoznuje...
Popravde ja uz ked som bola pres porodom som uz ani nemala chut nieco jest 🙂
Pri prvom som este obed zjedla a potom uz nic. Veceru som odmietla s tym ze uz mam kontrakcie e uz pojdem….
Pri druhej podobne 🙂 obed ano veceru uz nie.
Pri tretom ranajky-bola uplne fantasticka narierka ale uz som ju nejedla a hodinu na to som uz aj rodila 🙂
Ja som rodila pred 4 týždňami a teda od polnoci mi zakázali jesť aj piť (mala som vyvolávaný) o 6 ráno tabletka, dcéra sa narodila o 14:45 a dovtedy som nesmela ani jesť ani piť. To jedlo mi nevadilo, aj keď mi potom na izbu priniesli večeru, tak som ju celú nechala tak, lebo som proste mala totálne stiahnutý žalúdok, ale tá voda mi chýbala. Tej som vypila po pôrode 2 litre skoro naraz a potom ma z toho akurát brucho bolelo.
@mima1608 Hm zvláštne ako majú vsade iné postupy.. tiež mi vyvolávali tabletkou a teda od zavedenia tabletky po narodenie bábätka prešlo 4,5h a medzitým som mala ten obed 😁 a ešte mi pôrodná asistentka chodila hovoriť že nemám zabúdať na pitný režim 🤷♀️
Neviem si predstaviť nepiť pri pôrode, ja som vypila veľmi veľa vody tuším 2,5 litra. Bez vody by som to vôbec nedala. Ale teda vodu aj jedlo som si doniesla vlastné a vôbec ma nenapadlo sa opýtať či môžem proste som si dala.
Aj som niečo málo zjedla, veľmi som ale chuť nemala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tiez som to tak mala, ze som tam bola od rana a porodila az vecer a dali mi obed, vraj aby som mala energiu. Mozno nejake nove poznatky, tazko povedat. Mna to tiez prekvapilo, ze mi dali obed, no ja som mala take kontrakcie, ze ako vosiel, tak vysiel...