Ahojte, už pred tehotenstvom som mávala vysoký pulz a zhodou okolností, keď som to začala riešiť, tak som otehotnela. O chvíľu ma čaká interné vyšetrenie kde to samozrejme budem riešiť, zaujímalo by ma avšak či s tým máte niektorá skúsenosť a či môže byť toto dôvod na sekciu. Pulz som stále mávala od 90.
Ja mávam vysoký v tehotenstve, nad 100 A nikto to nikdy neriešil
@rebeca89 ja sa nato liečim už pár rokov. Tehu v poriadku akurat častejšie kontroly na internom a pôrod prirodzený. Tipujem,že sa porobia vyšetrenia EKG, echo možno holter. Dla vysledkou možno nejaké lieky. Ak sa to upravi a tehotenstvo bude v poriadku podľa mňa stavia na prirodzený pôrod.
@lenka9g chyba. Poruchy ci uz rytmu alebo frekvencie srdca su najzávažnejšie, najmä v tehotenstve a počas porodu. Moze dôjsť az k tachyfibrilaciam, zástave srdca, resuscitácii. Ak to nikto neriešil tak je zazrak, ze sa nic nestalo. Preto treba ist na kardio, poriadne vyšetriť a nechat lekárov rozhodnúť o spôsobe porodu. Uz som zažila resuscitacie vdaka takýmto neriešenym veciam a následky fatálne.
@rebeca89 ja mam vysoky pulz. Vysetrenia vsetky za sebou, nikto nic nezistil. Prve tehotenstvo, som brala lieky a aj tak skoncilo v 36tt preeklampsiou. Rodila som prirodzene. Druhe tehotenstvo tiez lieky, vsetko ok, pulz stale vyssi, maly sa narodil v 39tt, prirodzene bez akychkolvek urychlovaciek za 2,5 hod. od prvej kontrakcie. Takze da sa aj s vysokym tlakom a pulzom porodit prirodzene a bez komplikacii.
@vendulka80 tak zase aby som to upresnila nikdy to neriešil môj gynekológ aj keď som mu to hovorila, povedal že je to normálne v tehu, že srdce rýchlejšie bije. Ja som to riešila s mojou kardio, aj holter som mala, všetko bolo ok ale riešila som si to sama, kardio je moja známa tak sa dalo takto
Ďakujem dievčatá za odpovede
@rebeca89 ak si ho mávala vysoký už pred tehu treba to doriešiť....okrem interného by tam malo byť vyšetrenie aj u kardiológa ktorý urobí echo...vysoký pulz, únava, zadýchanie - to sú príznaky ochorení srdca napr.nedomykavosť chlopne(niekedy ani nemusíš mať všetky príznak alebo to býva aj bez príznakov)....či sekcia alebo prirodzený pôrod je na rozhodnutí pôrodníka...
Ja som mávala bežné aj 120 pulz, 90 je môj normálny. A pritom mám nízky tlak. U mňa to nebol dôvod na sekciu. Dôvody boli veľký plod. Ale aj tak mi kázal môj pôrodník aby som si trikrát denne merala tlak a zapisovala si ho. Ani po tehu mi nezistili prečo to tak je, bola som na všetky možné vyšetrenia, srdce mám vraj ako zvon. Akurát môj endokrinolog sa hneval že mi mali dať holter, aby sa zistilo kedy a prečo sa ten pulz tak dviha.
Aj ja mam roky vysoky pulz, nikto nikdy nenaznacil, ze by som mala rodit sekciou. Prirodzene bez porodnych komplikacii som porodila 2 deti. Bezne som na kontrolach mala pulz okolo 100-120.
V minulom tehu som mala 130 teraz mam tak do 120 navstevujem kardiologicku ambulanciu a som sledovaná aj mimo tehu mám problém so srdcom a rodila a
Nie nie je,pokial sa jedna o tachykardiu sinusovu. Vaznejsie arytmie treba riesit. Som kardiopacient 14 rokov, pocas oboch tehotenstiev som bola u kardiologa vysetrena opakovane a zaver taky,ze pulz 100-110 je v tehotenstve normalny a nie je dovod na sekciu. Nakoniec som ale mala 2 pre nepostupujuci porod.
Ja som mavala v tehotenstve 100-110 a nikto to neriesil vraj je to normalne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ano je to dôvod. Netreba to brat na ľahkú váhu.