Je to popôrodná depresia?

sabrina77
10. aug 2013

Ahojte maminky🙂 Obraciam sa na vás s otazkou a zároveň prosbou o pomoc!!! Som 10 mesiacov po pôrode a neviem sa zbavit pocitov uzkosti a strachu. ☹ Tiez mam občasné trpnutie ruk a pier.Ale to trpnutie by mi až tak nevadilo ako tocenie hlavy, pocit na vracanie a neopisatelna bolest hlavy ☹ Nikdy predtým som to nemala, bojujem s tím ako sa dá, ale uz nevladzem.Myslite, že by to mohla byt popôrodna depresia? Alebo len uzkost či panika? Uz som toho tolko prečítala, ze neviem kam sa zaradit.Viem len že som bola zdrava a cca mesiac po pôrode sa mi obrátil zivot hore nohami☹ Pripadne ak by ste mi vedeli poradit psychiatra najlepsie v Bratislave.Dakujem za pomoc!!! 🙂

maribell
10. aug 2013

.. podla mna je tazke sudit tvoj stav kedze niesom lekar 🙂 ... ale ked mavas pocity uzkosti a strachu a mas ich 10 mesiacov rozhodne by som ti odporucala navstivit aspon psychologa a ten uz posudi ci ta odporuci psychiatrovi na predpis liekov ... alebo ked sa na to citis tak rovno za psychiatrom

sabrina77
autor
10. aug 2013

Rozmyslala som nad tym, len dufam ze natrafim na dobrého doktora. Trochu mam strach, ale musim ist uz sa takto neda existovať ☹

nijka
10. aug 2013

Skús si prečítať nieco o panickej úzkosti mozno sa tam nájdeš. Držím palce

lulu_lu
10. aug 2013

určite Ti aj ja idporúčam lekára. Čím skôr pôjdeš, tým skôr Ti pomôže a bude zase všetko dobre 🙂)) Ale neodkladaj to, že to prejde, alebo na neskôr... 10 mesiacov je dlha doba. Držím Ti palce, neboj všetko bude ok, len sa treba odhodlať. No ja poznám psych. ale v Šali MUDr. Igor Bečár. Je dobrý, ale je v Šali

sabrina77
autor
10. aug 2013

@lulu_lu a myslíš ze je to poporodna depresia? Je pravda že som mala velmi narocny porod.Velmi som sa tesila, ze budem rodit normal.cestou A v poslednej chvili sa všetko skomplikovalo☹

petraxy6
10. aug 2013

@sabrina77 ale to čo opisuješ sedí na panickú poruchu. tak choď čím skôr, aby sa ti to neskomplikovalo. 😒

sabrina77
autor
10. aug 2013

Kocky bojim sa ze sa z toho nedostanem🙂 matersku som si predstavovala inak☹

petraxy6
10. aug 2013

@sabrina77 ááále dostaneš. ani na to nemysli a ak ti môžem poradiť, nečítaj radšej nič. Pekne navštív lekára a možno budeš aj tbl.brať a prejde ti to 🙂 Ja som si nevychutnala istú časť počas tehu a mrzí ma to, ale už som OK 🙂

sabrina77
autor
10. aug 2013

@petraxy6 patrí tam aj ta čudná bolest hlavy? Taky tlak v hlave to je☹

lulu_lu
10. aug 2013

@sabrina77 fuuuu to sa neodvazim tvrdit. Psychika je velmi krehka vec, moze to postihnut hocikoho a hocikedy. Skor si myslim, ze to nie je popor. depresia, ale to sa neodvazim tvrdit. Asi nieco take ako pise petraxy6.

jasne , ze sa dostanes z toho, ale chod co najskor! V pondelok, alebo aspon tento tyzden co nasleduje, urcite to neodkladaj!!!
Neboj neumiera sa na to, ak bude treba (co si myslim, ze asi hej) daju ti nejake lieky, ktore budes chvilu uzivat a zas bude vsetko ok. Teda, ked Ti tie likey daju, uz v prve dni sa budes citit dobre. A neboj nebudes ich brat vecne🙂 Pomozu a potom dost 🙂
Ale jedna rada: ak by Ti predpisovali Xanax, tak to ee. Zvyknu to predpisovat obvodaci, ak prides za nimi, ze mas nejake problemy psych. Ale odbornik Ti predpise uz lieky, ake bude treba. smelo do toho. Nie si ani prva ani posledna, co ju to postretlo. Je to bezna vec, len sa o tom nehovori verejne ako o chripke. URCITE CHOD 🙂

lulu_lu
10. aug 2013

@sabrina77 to je naozaj individualne-ten tlak hlavy, ale ked ho pocitujes tak dlho ako tie ostatne stavy, tak asi hej. Chod k odbornikovi, pomoze ti, uvidis🙂

petraxy6
10. aug 2013

@lulu_lu myslím si, že xanax jej nepredpíšu. to by musela mať stav už vo vyššom štádiu. aspoň v mojom okolí čo poznám tak ako "doplnok" ku liekom ho dávali kým nenabehla tá doba cca 2 týždne a nezačali fungovať tbl. No a to pri takom amlom dieťatku by jej hádam nepredpísali. Veď by bola mimo 😕
@sabrina77 písala som ti IP 🙂

lulu_lu
11. aug 2013

@petraxy6 ved aj ja si ymslim, ale pre istotu 🙂 spominam 🙂

petraxy6
11. aug 2013

@lulu_lu tebe dali? 😀 Ja som ho užívala tiež a mám ho "pre istotu" stále nablízku ako zicher 😀

lulu_lu
11. aug 2013

@petraxy6 mne nie, vazim si, ze som este nemusela vyhladat pomoc a som zato vdacna, pretoze za to clovek nemoze. Nikdy nevieme kedy nas to postihne. Moja blizka osoba mala problemy a ovela vaznejsie ako to, ze iba navstevovala lekara, bola aj dva x hospitalizovana, lebo to neriesila najskor :( ale uz je dobre. klop klop 🙂

danmef
19. okt 2018

@sabrina77 ahoj,ťažko z tvojho popisu určiť o čo ide... je veľa faktorov,ktoré to ovplyvňujú... napr,či kojis,či máš režim- spánok,srava,čas na seba...atd... ak chceš poradiť nápis mi email danmac@gmail.sk

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre