Ahojte. Včera som mala termin. Dnes som bola na kontrole a všetko bolo v poriadku. Placenta, voda, váha, uloženie bábätka, pasy. Lekár povedal povedal že krčok sa mi konecne skrátil. Po príchode domov som si šla na chvíľku pospat. Keď som sa zobudila mala som bolesti ako pri menštruácii. Poslicky som už mala aj predtým ale teraz som mala problém sa posadiť od bolesti. Šla som na wc. Mala som slabo ružový výtok. Potom som šla znovu na wc a mala som hnedý výtok už 2x. Od vtedy žiadne bolesti. Môže byt že ten výtok je hlienova zátka ? Som prvorodička tak neviem čo mám čakať. Dakujem !
@mimkafackova zátka je taka dosť hustá, ako zelatina, ak odíde, vyzerá ako kus želatíny.. aj keď je to nevabive, skús pozrieť foto na googli 😂 ja som mala aspoň akú takú predstavu, lebo som netušila čo a ako
@mimkafackova hlienova zatka hlien natahovaci hustý v množstve asi do dlane....keď odíde nepochybne budeš vedieť že to je ona
@mimkafackova skus si najst na googli mucus plug. Ten vytok moze a nemusi byt zatka..mohlo to byt iba z podrazdenia pp vysetreni. Vsetko dobre!!!
@mimkafackova ano, môže sa to všetko pripravovať. Mne to takto začalo v pondelok. V stredu som mala aj kontrakciu ale doktor ma vrátil ze este nic 😊 do 24 hod.sa mala narodila. Zatka zo mna vyletela vo štvrtok na WC s prímesou krvi (paradoxne som myslela ze mi praskla voda, lebo som cítila ako by som sa pocikala ale vodu mi praskali na boxe), bolo toho fakt veľa. A do 2 hod.bola mala na svete.
Urcite sa sleduj, keby daco radšej chod, nech ta pozru. Drzim ti palce ✊🍀
@mimkafackova podla mna to nie je hlienova zatka, ale otvara sa ti krcok a to sposobuje praskanie cievok a slabucke krvacanie a spinenie ako popisujes. Svedci to o bliziacom sa porode.
Hlienovu zatku som mala ako bielko s troskou krvi... Bol to taky hlien.
@lienka.7 lenže zátka môže odísť tak skoro, aj napr 2 týždne pred pôrodom.. alebo odchádza postupne a žena si to ani nevšimne… určite to nie je znak začínajúceho pôrodu a netreba hned utekať do nemocnice ked nie sú iné príznaky pôrodu alebo problémy
@veronika3110 minimalne sa jej urcite otvara krcok ako pise
@ailiba
Ani jedna z nas nie je doktorka, nevidíme si tam dole. Nic nepokazi tym ked si nebude istá a pozru ju. Radšej prísť aj 3x nadarmo, ako 1x po...
Navyše @mimkafackova uz ma termin...
Spinenie alebo mierne krvácanie je OK po vaginálnom vyšetrení, nemusí to byť hlienova zátka
Dakujem pekne za každú odpoved 🙂 podľa obrázkov na Googli by to mala byt pravdepodobne ta zátka 🙂 už nech príde pôrod.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
moze, moze sa to rozbiehat. ja som bola po vyvolavacke, hlienova zatka sa mi uvolnila anraz a dost vela,a le moze sa aj postupne. moze byt ruzova, hneda, hlienovita a moze jej byt fakt vela. no poviem ti, nevyzera to moc pekne. by som neverila, co v krcku je.
samozrejme popritom sa moze objavit aj primes cerstvej krvi.