Je ťažký pôrod dieťaťa nad 4 kg?

19. nov 2024

Som v 39tt a dieťa má 4kg , bojím sa ako tak veľké dieta vytlačím, mali ste väčšie deti ako ste zvládli porod ? Môžem žiadať o cisarsky ?

tanyan
19. nov 2024

Nie je to ťažké, aj gravitácia ti pomôže. 😉
Naša princezná mala 60 cm a 4430 g a pôrod bol intenzívny (nenaťahovalo sa to zbytočne dlho) plus lekár zašíval potom iba to, čo nastrihol.

glorikarebeka
19. nov 2024

Prvá dcéra mala 3,5 a išla horšie ako druhá ktorá mala 4kg
Je pravda, že už pri druhom pôrode som vedela co a ako....bolest som vedela predýchat a tlačila som ako o život

lilli110
19. nov 2024

Moje deti porodna vaha 3050g, 4000g, 3300g a veru ten prostredny,s najvyssou vahou najlepsi, najrychlejsi, najmenej bolestivy porod zo vsetkych troch.

hederamonstera
19. nov 2024

Moje mali 4,5kg a 4,1kg a v pohodicke. Leteli von jak draci

blaazi
19. nov 2024

Ja som mala obe 4000g, pritom ja som male ziena do 162cm, a tak nebolo to nejake super jednoduche, ale cudovala som sa preco sa kazdy cuduje, aki su velki a ake som to mala tazke. Jednoducho som tlacila a sup boli von. Dolezite je, aby boli porodne cesty pripravene a to som pri druhom citila, nic sa medicinsky neurychlovalo, trvala som na tom, a napokon ten zaver bol naozaj rychly a hladky, myslim, ze aj vdaka toumu nicoho sa neboj a rie odhady vahy su orientacne.

lucia245
19. nov 2024

Veľké dieťa je až nad 4,5 kg. A náročnosť pôrodu nesúvisí s veľkosťou dieťaťa, ale predporodnu prípravou a výberom miesta porodu a sprevádzajúcich osôb. Okrem toho lekárom povedana hmotnosť nemusí zodpovedať realite.

verot
19. nov 2024

Svagrina mala obe deti 4kg a porodila prirodzene, ja tiez som mala 4kg a babo muselo cisarskym von. Skor ide o tvoju stavbu tela a ci mas porodne cesty pripravene, co neviem ci ovplyvnis nejak. Zbytocne sa nestresuj, radsej skus relaxovat kym mozes. Drz sa!

martinka13
19. nov 2024

No v prvom rade, nevieš, kolko Tvoje dieťa váži. Kl6dne moze mať aj 2,8 kg aj 4,5. Viem z vlastnej skúsenosti, keď mi deň pred poradím skúsený lekár povedal, že to bude drobček. Rovné 4 kg. Dcéra 3900. Oba pôrody prirodzené bez liekov. Syna som rodí a 18 hodín, dcéru 3,5. Asi jej už "spravil cestu" 😀. Dalo sa to zvládnuť. Hlavne sa vopred neboj. Je to zbytočné.

jajamalka
19. nov 2024

Syn mal 4600g/54cm a porod bol ovela lahsi ako pri 3250g dcere. A narodil sa spontanne 4dni po termine. Takze je to asi vysoko individualne. 🙂

beronsche
19. nov 2024

Prvé dieťa - 4,2 kg. Pôrod bezproblémový, pôrodné poranenia žiadne, bez nastrihu.
Čo mi však pomohlo bola gravitačná poloha (na všetkých štyroch) a neriadeny porod bez umelých hormónov (tlačila dom podľa potrieb tela, nie pokynov personálu).

lasona
19. nov 2024

Malý mal 4 kilá, ale museli ho ťahať zvonom, mal aj obtocenu pupocnu šnúru okolo krku...čiže preto vonku nešiel dobre...sestričky zatlačili na brucho a vyšiel...tlačila som veľa krat

lucia13022023
19. nov 2024

Ja osobnú skúsenosť nemam, ale sestra mala syna ktorý vážil 2800g a dcéru ktorá vážila 4150g a vravela, že dcéra bola vonku rýchlejšie, ako syn. Ze oveľa ľahší a lepší pôrod.

keesha
19. nov 2024

Prvorodené dieťa malo 4,7 kg. Nechali ma rodiť prirodzene. Druha doba pôrodná trvala dlhšie než prvá - zasekol sa v pôrodných cestách. Moje 600nedelie trvalo rok. Po tejto skúsenosti bol druhý pôrod plánovanou sekciou a do týždňa som bola schopná fungovať, kráčať, sedieť, nosiť dieťa aj napiecť. Ešte dodám, že UTZ odhad plodu v oboch prípadoch podobný.

littlel
19. nov 2024

Ahoj, sestra mala obe deti nad 4 kg a rodila prirodzene bez poranení, pôrody extra rýchle . Ja som mala rodiť tiež prirodzene, no na viac ako 6cm sa moje telo nezmohlo a malý bol aj zle zrotovaný do pôrodných ciest , tak bol akútny cisarak po 24 h .Podľa posledného sona mal mať 4 kilá, narodil sa 4740g 😄 Tak dúfam, že plánované druhé bábätko bude už prirodzene 🙂

anna_anicka83
19. nov 2024

Aj môj štvorkilový išiel najľahšie, bez nástrihu. Ale tak tretí pôrod.😀

really8
19. nov 2024

Nejde o vahu ale velkost hlavicky😂

euka210
19. nov 2024

Moj mal 4,5kg a velku hlavicku, zvolili sekciu.

mabenn
19. nov 2024

3900g, 52cm, vopred som nevedela, isiel normalne von

babydesire
Včera o 01:07

Aj ja som mala druhy porod lepsi, bez nastrohu dokonca,,prvy s nastrihom..prvy chlapec 52cm a 3950g a druhy porod dievca 52cm a 4100g..druhy porod bol lepsi 😚

babydesire
Včera o 01:09

@beronsche a kde si rodila, ze boli ustretovy ,ak smiem vediet ?Ď.

januska2
Včera o 01:17

Ja som.mala 52cm a 4530g pôrod hrozný mali sa mi 3x zasekol nechcel ist vonku. Sestricka skocila nad moju hlavu a trieskala mi do brucha aby mi pomohla lebo som uz od tej bolesti nevedela ze zijem . Bol to 3 pôrod a najdlhší a najhorsi

beronsche
Včera o 09:02

@babydesire v Anglicku. Priala by som to každej žene, taký pôrod zažiť, v respektujucom prostredí, bez straty súkromia, s personálom, ktorý nemá problém ti vyjsť v ústrety, so sprievodom počas celého pobytu..
Viem, že o zdravotníctve v UK sa u nás tradujú hrozné veci. Moja skúsenosť je úplne, úplne opačná.

Ale mám pocit, že situácia sa pomaličky mení aj u nás a dá sa nájsť pôrodnica, kde s tým až taký problém nemajú. Len je potrebné vyberať dôkladne..

tanyan
Včera o 09:17

@januska2 Áno, ten pomer dĺžky a váhy je dôležitejší ako samotná váha. Ja som vedela, že dcéra bude ťažká a celý čas som sa "modlila," aby bola aj dlhá, nech sa to rozloží a nie je to guľa.

nikiki29
Včera o 09:24

Môj prvý mal tiež cez 4kg, Dr síce urobil nástrih, ale lepšie ako by sa to malo roztrhnúť. Pôrod bol rýchly, žiadny extrém, zvládla som to bez epi.

sarahh09
Včera o 09:28

U mňa lepšie 4kg ako 3 kg.
Všetko išlo hladko😏

lucia245
Včera o 12:07

@januska2 ale toto bolo skôr spôsobené nesprávnym vedením pôrodu ako váhou dieťaťa. Aby vám mohla skákať po bruchu, museli ste ležať. Keby rodite v gravitačnej polohe bez unahlovania a v pokoji, priebeh by bol určite iný . Ty treba "ďakovať" zdravotníkom naokolo.

januska2
Včera o 13:00

@lucia245 rodila som v nemecku. Najprv normálne kontrakcie tlacila no nešiel. Skúšali ma dávať na bok na druhý bok na 4 no točili ma. Msly nešiel a nešiel už som vydela vystrašený lekárov sestricka skocila nad hlavu a tak mi trieskala do brucha nakoniec vyšla hlávka. Bola modrá som sa zlakla ze je mŕtvy. Zasekol sa zase trieskala po ramena vyšiel zase sa sekol boozeked si nato spomeniem. Neplakal vôbec až potom keď vyšiel celý. Som sa muža pytala ci žije prečo neplace. O bolestiach ani nehovorím yo už som nevnímala nic. A to gynekologická ma posielala ze nech mi vyvolajú skôr ze je velky a oni ze ešte je ôk. No chvála bohu už je po tom

lucia245
Včera o 13:11

@januska2 v tom prípade môže byť, že nebola ešte zajdena bránka a začalo sa s tlačením príliš skoro. Prípadne medikamenty - epidural môže takto skomplikovať pôrod, taktiež vyvolávanie pôrodu či prasknutie plodovej vody personálom. Celkovo nerešpektovanie prirodzeného priebehu pôrodu.
Mám okolo seba ženy XS, ktoré porodili 4,7 kg deti na dva stehy, aj ženy, čo porodili vyše 5 kg bez šitia. Aj ženy, čo rodili dvojkolové s problémami a poranenim. Všetko je o vedení pôrodu . A predporodna príprava je taktiež dôležitá.
Blahoželám vám k bábätku a prajem veľa síl k zotaveniu sa (nielen po fyzickej stránke)💙

januska2
Včera o 13:51

@lucia245 práveže asi všetko išlo ako nalo len malý nie a nie vonku plodová mi praskla epi som nemala. Kontrakcie úplne silné a nemám ani 1 steh. Mal.velku hlávku širokú asi to buše tým neviem. No hlavne ze je potom. Ďakujem pekne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre