Je problém pri porôde, ak žena trpí astmou?

stresuliatko
14. aug 2012

Myslíte si, že prvorodička trpiaca astmou ktorá potrebuje inhalátor v každej stresovej, či fyzicky náročnejšiej situácii bude rodiť klasickým sposôbom ??? Nemá tu niektorá z vás náhodou s niečim takýmto osobné skúsenosti ???

sisaha
14. aug 2012

toto musis prebrat so svojim lekarom, ktory zvazi vsetky moznosti a pozna tvoj zdravotny stav najlepsie.. Podla toho moze byt indikovany cisarsky

denisa87
14. aug 2012

nie som lekár,ale nemyslím si ze by ta nechali rodit prirodzeným sposobom,este ta tam chytí zachvat,co potom?jedna znama ma astmu,rodila dvojicky so sekciou.

amulienka
14. aug 2012

@stresuliatko kedze viem co je kontrakcia, tak podla mna to nemozes tak rodit 😒 (nie bolest, to je v pohode, ale treba to paradne predychavat a len tak sa to da vydrzat)

karamel
14. aug 2012

Zena ktora trpi astmou vzdy rodi cisarskym rezom, este som nepocula, ze by rodila spontanne 😉

bibi1711
14. aug 2012

ja mam astmu a dvakrat som rodila prirodzene...ale je pravda, ze nemam zachvaty pri kazdej stresovej situacii...

azarijka
14. aug 2012

ja mam prieduskovu astmu, rodila som normalne a bez problemov, lenze mne sa uz zopar rokov neprejavili ziadne tazkosti, ani inhalator som uz strasne dlho nepuzila....

evala
14. aug 2012

Aj ja mám astmu a rodila som prirodzene, ale pred pôrodom dávajú hydrokortizón. Ale to Ti odporučí Tvoj alergológ.....

natas4
14. aug 2012

Mam astmu a rodila som prirodzene, nechali ma trapit 23 hodin (pocitam od kontrakcii co som mala kazdych 5 minut), hoci som mala zazmluvneneho lekara. na konci mi uz davali kyslik

hori
14. aug 2012

ja astmu nemam, a aj tak som pri kontrakciach ledva lapala po dychu, co sa to nedalo predychat, uprimne, neviem si predstavit, ze by som pri porode mala co i len nadchu, nieto este astmu... fakt sa porad aj viacerymi doktormi...

karmelka77
14. aug 2012

astma nie je prekazkou prirodzeneho porodu, mne dokonca pri vybavovani epi povedali ze musim mat ventolin pri sebe keby nieco, chapes ani nie ze aby sa oni postarali ale ja som si mala priniest ventolin...ja som sice nakoniec rodila cisarskym ale nie koli astme...ale ide aj o to ako na tom budes pred porodom, treba chodit na plucne na kontroly na spirometriu a podla toho sa potom rozhodne, bude zalezat na tvojej plucnej doktorke co povie a moze ti dat papier ze musis rodit cisarskym koli astme...

kajlik18
14. aug 2012

ja mam astmu a rodila som normalne a ani som ho nepotrebovala ale pre istotu som mala pri sebe 2 😀 keby sa mi nahodou jeden minul . to je dobra blbost ze bi nemala rodit prirodzene

gerci90
14. aug 2012

hlupost že Nemôže rodit normálne ja som rodila spontánne som silná astmatička od 4r. alergicka a všetko možne... !!! neboj sa da sa to a vobec som nemala pocit že to "nerozdycham" ani som si nemusela dat sprej ...a to som 3x v tehu ležala na plucnom koli castym zachvatom mala vybaveny cisarsky ale aj tak som to riskla a sla som normálne.a to som veľmi rada že som sa tak rozhodla a nepodľahla stresu a strachu 🙂 a to som mala vyvolaný pôrod a pohodicka všetko je to o strese neboj sa zvladnes a keby bolo zle dajú ti podychat kyslík a zvladnes. 🙂 držím palce 🙂 spolu s tvojim dieťatkom to zvládnete a astma nebude prekážkou 🙂

veronika1610
14. aug 2012

pri pôrode sa vyplavuje hooodne adrenalínu a adrenalín je najlepší liek na rozšírenie priedušiek, trošku rozumnejší gynekológ to zvládne 😉

luliu
14. aug 2012

Ja mám tiez silnu astmu a dva spontánne porody za sebou. V pohode, žiaden problém 🙂

michala012
9. máj 2018

@karamel ja mam astmu a rodila som spontanne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre