Prosím o radu, mam len otázočku ked mam za sebou 2 cisárske posledný pred 6 rokmi tak tretí sa robí už automaticky, alebo môžem aj prirodzene rodiť po treťí krát?
Ahoj tretí už automaticky. Ja som tak mala tiez
@pininka1 a to ma pošlú do nemocnice si nejako naplánovať termín sekcie? Mám 46kg bojím sa veru ako to zvládnem či to stastne dotiahneme do noca som dosť chudá :(
@karolinava tak ja som práve preto mala svojho porodnika. Na všetkom sme sa dohodli. U nás vyraďuju 6 týždňov pred pôrodom už gynekológovia a chodi sa už iba do nemocnice kde ťa sledujú, pásy, tlak a pod. A tam je vždy aj doktor ktorý pozrie utz a rozhodne ako a čo bude. Ak vieš kde budeš rodiť, išla by som sa tam dohodnúť.
@karolinava ak si zvládla dva pôrody, zvládneš aj tretí 😉 a áno, naplánujú ti dátum sekcie podľa termínu, okolností, zdravotného stavu...
@karolinava juj moja ja tiež ako palička a dala som aj treti😀 všetky deti mám do 3 kíl keďže ja tiež som chuducka
@dezire1000 no aj ja doktorka mi hned po druhom povedala že s mojimi kilami nech treťie neplanujem že mám kožu ako papier :( tak snáď nebudú komplikácie. Ty si mala všetko v poriadku? Aký bol postup pred pôrodom samy ťi doktori povedali že ideš cisárskym? Kôli čomu vlastne už musí byť treťí pôrod automaticku sekciou?
Je tu aj skupinka Rodím /rodila som po sekcii.. A tam je pár mamičiek, ktoré mali prvé dva pôrody cisársky a tretí sekciu 😉 tak možno ti lepšie poradia
@michalka2108 cisársky a sekcia je to isté 😉😁
@karolinava vieš čo ja by do Popradu nešla rodiť a to som zo Svitu.Odmietala som proste byť na izbe z roku 5, prístup tam celkovo, je toho veľa..... Ja mam postavu doslova ako decko. Áno všetko v poriadku bolo a rozdiel medzi druhou a treťou sekciou bol 2 roky.Ja som mala normálne termín 28 decembra ale tretí cisársky je automatika z toho dôvodu, že vlastne brucho, brusnu stenu,maternicu máš rezanu už 2x a tlak by nemusela vydržať pri normálnom pôrode a nastali by komplikácie ktoré by mamička prežiť nemusela. Zbytočný risk.Sekciu som mala naplánovanú na 19 decembra čiže v deň príjmu, jasne ze som sa bála lebo sak tretia sekcia no. Ale upokojovali ma tam že všetko bude v poriadku.Ja som chuda takže jediná komplikácia ktorá bola tak to, že maličký je vahovo asi 2200g že skončí v inkubátore ale prekvapil, mal skoro 3 kila keďže ja som brucho nemala žiadne.Po prebudení bolesti boli,na pooperačnéj izbe ma doslova obskakovali, malého mi doniesli hneď keď som si ho pýtala. Na druhý deň má previezli už na izbu ale nebola som teda v stave sa starat o neho tak mi ho nosili podľa toho ako som vládla. Neboj sa,ako hovorím,ja som tretiu sekciu dala aj keď bolesti boli väčšie teda aspoň pre mňa ale tam bol skôr psychicky problém preto som to tak prežívala. Mne v PP povedali ze ak vôbec chcem dieťa, mala by som pribrat... Hej bla bla a mam tretie🙂
@berny800 ježiiiš, myslela som, že tretí prirodzený 😂😂
Baby mna čaká cisarsky a ja sa tak strasne bojim.. prveho som rodila prirodzene , to bolo pred 18 rokmi a teraz idem cisarskym lebo mam tehu cukrovku, myomy a liecim sa na vysoky krvny tlak.. a cakala som dvojicky a jedno z toho umrelo v 3 mesiaci takze si myslím ze bude plánovaná sekcia.. co ma caka? Ked citam o tom spinale je mi zle..
...ja som mala min.tyzden tretiu sekciu a pri všetkých som mala spinal,lebo som všetky troch valibukov (odstupy su 4 roky medzi každým) počula aj videla a je to neskutočne krásny zážitok 😊❤ a pri tomto tretom mi ho dali aj na prsnik aj mi ho prilozili aj som si ho pobozkala 💋 druhy som mala plánovaný,ked som tam ležala skoro 3 týždne kvôli zlým ozvam a termín som mala mat 10.8. A pri tomto tretom som mala mat termín 9.8-tak som sa dohodla s primárom,aby sme to dali na dátum,ked sa mi ten druhy narodil-t.j. 23.7. A hneď ma aj zapísal rano 😁
@karolinava Dotiahnete, nebojte! Ja som bola tiež ako z koncentráku a po sekcii okamžite brucho alá "prevrátený lavór"...Pribrala som iba 3 kg. po pôrode som mala 47 kg.Ležala som na rizikovom a neustále ma vážili.Tak som sa chovala ako anorektik na liečení.Pred vážením som sa nalievala vodou...Dnes sa na tom smejem😀
Ja mam cisarzky rez, nie kvoli tehotenstvu a rodila som prirodzene.. nikdy nikto to neriesil ze by sm nemohla.. 6 rokov je dlha doba, podla mna by si v pohode zvladla ja prirodzene.. a to ja mam tiez 45 kg
Oprava*nie kvoli porodu ale tehotenstvu.
Záleží od nemocnice a od lekára podľa mňa, všetko je na dohode...kamarátka po troch cisárskych rodila prirodzene a všetko ok
@bambuliii takze ma za sebou 4 porody? neprisla o maternicu? mne po troch cisarskych navrhovali podviazanie vajecnikov - odmietla som, no nemozem uz otehotiet, lebo ze mozem prist o maternicu... sice som si povedala, ze do 35ky 3x a dost - mame troch chlapcov :D no strasne tuzim po dievcatku, ale teraz nad tym vobec neuvazujem zatial...
@bambulienka1984 nie neprišla o maternicu 🙂 funguje normálne ďalej 🙂
@bambulienka1984 držím palce, nech sa dievčatko podarí 💗
@bambuliii no neviem :/ mam uz obavy - kedze tri cisarske je uz riziko a neviem... ale vdaka
Zalezi perco si tie cisarske mala. To asi len na SK je po druhom cisarskom automaticky aj treti. Ale tak to vobec nemesis byt, hlavne ak je tam velky casovy odstup. Kludne mozes rodit aj normalne.
Ja mam dia cisarske s odstupom takmer 3,5 roka. Mne povedal dr., ze ak by som chcela dalsie dieta (co uz samozrejme nechcem, je nas dost), tak kludne aj prirodzene, kedze mpje cisarske boli planovane, prvy koli priecnej polohe dietata a druhy placenta preavia. Cize nie akutne stavy ale prirodeze neprichadzalo v tychto pripadoch do uvahy.
A ink, ak je vsetko ok, kludne aj 4-5 cisarskych ale ti uz je maximum a zalezi na zdravotnoms tave atd.
@yanni fuha-nejak skoro ta postavili na nohy 😲 my sme museli ležať 24 hodin po operacii a par hodín ani hlavami nedvihat,lebo ze nas bude boliet-ale mňa nikdy nebolela ani po predchádzajúcich sekciach,ked som mala spinal a jedine sme si mohli po troske upíjať z vody a postaviť sa na dalsi den az...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mne už pri druhom povedali že inak už rodiť nebudem. Tiež som mala rozdiel medzi druhým a tretim viac ako 5 rokov. Paradoxne pri treťom boli menšie komplikácie ako pri druhom