čo je podľa vás presnejšie, TP podľa poslednej MS alebo TP ak viete kedy ste mali súlož.....keď som to hodila do appky vyšiel rozdiel v termínoch pôrodu 13 dní, ten TP podľa súlože mi vyšiel o 13 dní neskôr
Podľa termínu súlože, tak je jasné, že k počatiu došlo v ten deň alebo najneskôr 5 dní po ňom. Ak je o 13 dní neskôr, znamená, že si mala ovulaciu niekedy okolo 27. dňa cyklu (keďže podľa dátumu menštruácie sa ráta pokiaľ viem na 14.den. každopádne ale v prvom trimestri sa určí podľa sona.
Mne podla suloze vysiel na den presne datum, ale ze uplne presne...a moja gynekologicka ma stale presviedcala o asi 2 tzydnovom rozdiele 😀
...presne sa narodila na 270 den 😀 s 2 hodinovym meskanim 😀 ...
Podľa suloze, o 9 mes a 2 dni neskôr pôrod. Gynekologicka mala vypočítané o 14 dní skôr ale neriešila som, presne som vedela kedy to príde a bolo to do 42tt.
Ja som napriklad pri dcere nevedela kedy som mala presne ovulku,no vzhladom na kratsie predchadzajuce cykli a silnejsi tehu test nez v predoslych tehu na 28dc, som predpokladala,ze sa mi termin porodu posunie o par dni skor nez by bolo podla 1.dna poslednej ms...prvotrimestralny screening a dr posunul termin o 4dni skor.sama sa vypytala na svet v urceny termin,presne 00:00mi odisla zatka, nasledne do porodnice a pol siestej rano v den terminu bola na svete 🙂
U mna podla suloze. Obidve deti sa narodili na 39 tyzden +1 den od sluloze. Obe terminy doktor daval podla sona a vychadzal cca 10 dni skor.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
je to uplne jedno, lekar termin porodu zrealni podla toho aky bude gestacny vek a podla CRL, v tomto pripade by to malo sediet viac menej okolo suloze, ak ste sulozili presne raz alebo mali odsledovanu ovulaciu 🙂 a aj tam to nemusi sediet presne, jednak k oplodneniu a uhniezdeniu pride nie v okamihu suloze atd. - cize preto sa urci, ze termin porodu je den x ale malokedy porod prebehne presen v ten den ale skor je to niekde okolo 40. tyzdna plus minus autobus