Je presnejší termín pôrodu podľa menzesu alebo podľa dátumu súlože?

15. feb 2021

čo je podľa vás presnejšie, TP podľa poslednej MS alebo TP ak viete kedy ste mali súlož.....keď som to hodila do appky vyšiel rozdiel v termínoch pôrodu 13 dní, ten TP podľa súlože mi vyšiel o 13 dní neskôr

petamich
15. feb 2021

je to uplne jedno, lekar termin porodu zrealni podla toho aky bude gestacny vek a podla CRL, v tomto pripade by to malo sediet viac menej okolo suloze, ak ste sulozili presne raz alebo mali odsledovanu ovulaciu 🙂 a aj tam to nemusi sediet presne, jednak k oplodneniu a uhniezdeniu pride nie v okamihu suloze atd. - cize preto sa urci, ze termin porodu je den x ale malokedy porod prebehne presen v ten den ale skor je to niekde okolo 40. tyzdna plus minus autobus

any_soj
15. feb 2021

Podľa termínu súlože, tak je jasné, že k počatiu došlo v ten deň alebo najneskôr 5 dní po ňom. Ak je o 13 dní neskôr, znamená, že si mala ovulaciu niekedy okolo 27. dňa cyklu (keďže podľa dátumu menštruácie sa ráta pokiaľ viem na 14.den. každopádne ale v prvom trimestri sa určí podľa sona.

7miriam77
15. feb 2021

Mne podla suloze vysiel na den presne datum, ale ze uplne presne...a moja gynekologicka ma stale presviedcala o asi 2 tzydnovom rozdiele 😀

7miriam77
15. feb 2021

...presne sa narodila na 270 den 😀 s 2 hodinovym meskanim 😀 ...

sashka22
15. feb 2021

Podľa suloze, o 9 mes a 2 dni neskôr pôrod. Gynekologicka mala vypočítané o 14 dní skôr ale neriešila som, presne som vedela kedy to príde a bolo to do 42tt.

babydesire
16. feb 2021

Ja som napriklad pri dcere nevedela kedy som mala presne ovulku,no vzhladom na kratsie predchadzajuce cykli a silnejsi tehu test nez v predoslych tehu na 28dc, som predpokladala,ze sa mi termin porodu posunie o par dni skor nez by bolo podla 1.dna poslednej ms...prvotrimestralny screening a dr posunul termin o 4dni skor.sama sa vypytala na svet v urceny termin,presne 00:00mi odisla zatka, nasledne do porodnice a pol siestej rano v den terminu bola na svete 🙂

mon29
16. feb 2021

U mna podla suloze. Obidve deti sa narodili na 39 tyzden +1 den od sluloze. Obe terminy doktor daval podla sona a vychadzal cca 10 dni skor.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre