Je potrebná zavinovačka v pôrodnici?

meggicka
2. feb 2022

Je potrebná v pôrodnici zavinovačka áno alebo nie ? Ďakujem za rady

pribinak
2. feb 2022
evkamotka
2. feb 2022

Bábätká su v nemocnicnych perinkach

alzbeta311
2. feb 2022

Nie, používajú tu nemocničnú...

tosomja
2. feb 2022

Lepšie sa prenáša bábätko v perinke, hlavne na vyšetrenie ktoré robia v nemocnici, ale oni ti dajú. Ty nie si povinná bábätko viazať, ak nechceš.

petrad15
2. feb 2022

Nie. Povedala by som skôr, že je to na tebe. No tiež sa pridávam k tej strane, že perinka je asi lepšia aj pre sestričky

annm81
2. feb 2022

@tosomja Úprimne, tomuto ozaj nerozumiem. Mne prišlo, že v perinke sa dieťa omnoho ľahšie vyšmykne, veď je to ako niesť rovnú dosku. Bez perinky sa mi s deťmi vždy manipulovalo onnoho ľahšie - mala som dieťa za čo chytiť, takže ak by som aj nedajbože zakopla, dieťa stále držím napr. za nožičku, plus je pekne stočené v mojej náručí.

dominika0126
2. feb 2022

@annm81 Tak v prvom rade je perinka veľmi nebezpečná. Veľmi. Viem o čom píšem. Na manipuláciu Ok, pokiaľ sa boji s ním narábať.

lenja123
2. feb 2022

@dominika0126 myslím, že pokiaľ je dieťa v perinke SPRÁVNE zavinuté, tak je pre neho úplne bezpečná, pre mamičku - hlavne prvorodičku je aj jednoduchšia manipulácia s bábätkom. Kľudne ma oprav, ak máš inú skúsenosť

annm81
2. feb 2022

@lenja123 Veď tomu práve nerozumiem - v čom je jednoduchšie držať "rovnú dosku" oproti tomu držať dieťa, ktoré má rôzne "výčnelky" za ktoré ho môžeš chytiť? Navyše bez perinky presne vidím a cítim, kde a ako má telo. Takže bez perinky si ho uložím napríklad akoby do lakťovej jamky a opriem o hruď, držím ho prstami za stehno. Dieťa sa prirodzene skrčí do klbka a presne kopíruje líniu mojej ruky. Alebo ho uložím "na tigríka", prstami jednej ruky ho držím za stehno, tak sa mi nevyšmykne a ešte mám jednu ruku voľnú...

lenja123
2. feb 2022

@annm81 že tej tvojej "rovnej doske" 😁netreba fixovať hlavičku ani chrbátik, je v podstate jedno či spí, alebo sa neviem ako hýbe, nevypadne ti. V neposlednom rade ti na to úplne stačí jedna ruka, takže druhou vieš dieťá nakŕmiť, alebo spraviť niečo iné.

annm81
2. feb 2022

@lenja123 Pre mňa je to rovná doska z pohľadu toho, že nemám za čo dieťa chytiť. V perinke ho mám v podstate len položené na ruke ale pre prsty tam nie je žiaden úchop. Z toho dôvodu sa môže dieťa omnoho ľahšie vyšmyknúť, ako keď ho normálne prstami držím. A tiež to, že cez ďalšiu vrstvu mám pochopiteľne menší cit. Preto nerozumiem, prečo niektorí rodičia považujú perinku za lepšiu na manipuláciu. Ale rada si to nechám vysvetliť ;)

lenja123
2. feb 2022

@annm81 aha, neviem či netočíme každá o niečom inom. Ty asi myslíš modernejšiu zavinovačku, ktorá býva na lepáky. Ja som myslela klasickú nemocničnú perinku na šnurovanie, tá má výčnelkov a miest na uchopenie až až😁

basska_b
2. feb 2022

Oni ti daju, ale ja ti tak poviem, ze moja starsia v tom nechcela byt 😄

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre