Ahojte, zaujimaju ma skusenosti zien s obezitou pri porode. Je obezita dovod rodit cisarskym rezom ? Zazili ste niektora, ze vam ani nedali sancu odrodit prirodzene, kvoli nadvahe? Dcere doktor rovno povedal ze rodit sa bude cisarskym a je z toho nestastna. Dakujem za vase skusenosti.
@pribinak v tretom mesiaci ma 102kg
A vyska? To je dost nadvaha kedze nAjviac sa pribera v 3tm...
Fuuu, tak to je dosť. Si zober ak priberie 20 kg, tam je tak veľa rizík pre ňu i bábätko, nech je vďačná za cisarak.
102kg na zaciatku tehotenstva nie je nadvaha, povedzme si uprimne ze je to obezita 🤷🏼♀️ To prinasa velmi vela rizik v tehotenstve a aj pri porode preto sa netreba divit ak si doktor nechce vziat na svoju zodpovednost to riziko a odporuca sekciu...
No asi by som nevymyslala s cisarakom .. Ja som sice pribrala len 6kg ale kludne moze pribrat aj 20-30 kg a co potom ? .. Ved to nemusi zvladnut..
Urcite nie. Ja som rodila prirodzene ako takmer 90 kilova pri vyske 163cm (30kg som pribrala pocas tehu). Mam kolegynu, ktora tehu zacinala ako takmer 100kg a cca 20kg pribrala. Tiez prirodzeny porod. Predvcerom rodila jedna nasa rodinna znama, kt.je o trochu vyssia ako ja, ale teda riadna baba, hadam mala aj 130kg. A tiez spontanne.
Ja tak rozmýšťam, ako sa vôbec 102 kg babenke podarilo otehotnieť...a ked ešte priberie ďalších 30 kg, tak to bude masaker.
@nefertiti5843 a čo je na tom nepochopiteľne? veď aj baba nadváhou alebo obezitou má predsa vajecniky a maternicu, pokial všetko funguje ako má je jedno či má babenka 50 alebo 100kg podľa mna
@barus26 Myslela som to síce ináč, ale nevadí 🙂
@nefertiti5843 a ako? nad cim teda rozmýšľaš že ako sa jej podarilo otehotnieť ?
@nefertiti5843 nájde sa ich veľa, ver mi. Nie každý chce ohlodavat kosti. Nehovorím že teda ja zrovná mám 100kg ale poznám take baby a dokonca sú vydate alebo majú partnera zatiaľ čo chudé kamošky nemajú nikoho
Tak ja pri prvom porode som vazila 104kg a bol komplikovany, lebo bol vyvolavany. Pribrala som 17kg. Po porode som ich aj schudla a pri druhom som zas vazila 107kg a bol to najkrajsi porod aky si zena moze priat. Nie je to len o vahe, tu vahu by si mi netipla kedze mam 170cm ale je to o tom cinmas nejake komplikacie v tehu. Pokial bude preeklampsia taknta prirodzene nenechaju rodit.
@matkahelka ty si ale začínala na 60. Ona má 102 teraz a ešte ju čaká 6 mesiacov tehotenstva 😕
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tak závisí od váhy. Ak má 130 kg tak je fakt lepšie rodiť cisárskym