Ahojte dievčatá....ja som týždeň pred plánovanou tretou sekciou a chcela by som vediet, či je naozaj sekcia nutná... 😖
@hela22 ahoj, nie som lekar, ale zrejme ked si uz podstupila dve, je.velke.velke.velke riziko, ze by tvoja maternica nevydrzala prirodzeny porod.
moja kamoska otehotnela 4 krat vsetky mala sekciou a po tomto poslednom jej robili sterilizaciu.
@xlucia prve dve boli,no....prvu dceru som rodila normalne,no prestavali ju pocut,tak bola nutna rychla sekcia,mala mala omotany pupocnik okolo krku,to bolo pred 12timi rokmi a pred 7mimi rokmi bola planovana sekcia kvoli tomu,ze mala bola velka,lenze 2dni pred sekciou sa mi zadusila pupocnikom este v brusku....mam obrovsky strach,aby to teraz dopadlo dobre.....
@hela22 Podla mna by bol blazon a samovrah lekar, ktory by nechal rodit zenu po dvoch sekciach vaginalne. Naco sa zbytocne trapit tym, ci bude sekcia alebo vaginalny porod? Podstatny je vysledok porodu.
Vaginalnym porodom by si riskovala roztrhanie jaziev na maternici po predch. cisarskych rezoch, pricom by si mohla vykrvacat. Nad vaginalnym porodom ani neuvazuj.
sterilizacia po sekcii sa robi preto aby sa zabranilo dalsiemu porodu / pretoze kazdy porod po sekcii je rizikovy z pohladu puknutia maternici pri tlaceni ...... a rezat maternicu 3 x ci 4 krat je tiez riziko....na nete je video po 2 sekciach 3.prirodzeny porod...zalezi na porodnikovi a ako si veri mamina ... 😉
ale aspon mam to moje prve babo 🙂 vlastne to bude teraz moja opatrovatelka zlata 🙂 🙂
@hela22 to mi je nesmierne luto. ja som sa na toto niekolko krat informovala na antolskej na viacerych miestach u viacerych dr. a maju tam pripady, teda mali kedy zena prisla po dvoch sekciach tak, ze mala treti porod rozbehnuty prirodzene s kontrakciami a nakoniec aj prirodzene porodila.
avsak ak uz bola zena po sekcii, nikdy si nedovolili umelo vyvovalavat porod, aby nerupla maternica
@hela22 nutna nie je, ale pochybujem, ze najdes na sk lekara, ktory by siel oficialne do vaginalneho porodu po dvoch sekciach. Na druhej strane preslo dost vela casu od poslednej sekcie... Ale ty sama si nezhodnotis, ako vyzera tvoja jazva...
To video vaginalny porod po dvoch sekciach je nadherne... Ja sama som po dvoch neplanovanych a aj ked po prvej sekcii moj lekar nevidel ziadny dovod nerodit vaginalne, po tej druhej mi povedal, ze uz inu moznost nebudem mat... Ze dve sekcie uz je prilis velke riziko.... Tazko sa rozhodnut, ale pokial si planujes este aj sterilizaciu, tak by ta museli neskor tak ci tak rezat....
Nuz lekari to beru na Slovensku automaticky ze tretia po dvoch sekciach musi byt sekcia a po nej sterilizacia...ani sa pacientky nepytaju...malo zien vie ze moze nesuhlasit , ze mas pravo nedat sa zmrzacit sterilizaciou...lebo sterilizacia nie je zaruka neotehotniet...prave naopak...viac komplikacii s vyssim predpokladom mimomaternicoveho tehotenstva.... teda velky predpoklad na isty potrat...
Som mala komplikacie a napriek nim sa doktor rozhodoval ci ma necha rodit alebo bude rezat...po siestich hodinach v bolestiach sa este cakalo na vysledky z laboratoria...kedze som mala aj infekciu..a prisla s odtecenou plodovou vodou na sekciu s anginou...napokon mi narypali do zil antibiotika a pred porodom este 😵 aj 😵 magnezium...co sa normalne nerobi ak odteka plodova voda...takze nerozhodny doktor rychlo zabudol na vaginalny..ked mu povedali ze uz som mala magnezium...
Myslim ze urcite to netreba nechat na nahodu...nedajme si so sebou robit co chcu...su sice mudri a zachranuju a v dnesnej dobe bez lekara neprezijes ale mozu sa mylit...
citala som pribeh zeny ktorej u nas nedovolili vaginalny kvoli dioptriam,ale kedze bola v Anglicku..tam ju nechali po dvoch cisarskych rodit normalnym,vaginalnym...prebehlo jej to bez komplikacii...
😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@hela22 tak to je na posudeni lekara, ci je nutna