ahojte, je možné nejako dobrovoľne si zvoliť cisarsky rez namiesto prirodzeného pôrodu? Mala som predčasný odtok plodovej vody v 26tt inak som bez ťažkostí, lekár zatiaľ o pôrode nevravel. Tak keď sa ho to spýtam dúfam že sa na mňa nebude pozerať ako na debila.
@martina1998271 a kvoli comu ho chces? Ak by si mala nejaky psychicky blok, urcite sa od gynekologa pytaj ku psychologovi a ten ti moze dat aj taketo odporucenie. Neviem, ci by ti ho schvalili len tak, ale mozne to je
@martina1998271 dá sa. Keď máš doktora s ktorým sa dohodneš dá sa všetko 😉
Preco si niekto chce dat dobrovolne rozrezat komplet cele brucho?
@martina1998271 dá, ak je k tomu lekár prikloneny a dáš mu obálku😀ale nikdy by som do toho dobrovoľne nešla.Prirodzeny je prirodzeny
Mam tri cisárske za sebou a dobrovoľne by som si to nevybrala.
Samozrejme,že sa dá 🙂
Ja mam akutnu sekciu z januara 2020.prve bolo prirodzene. Presne dnes ma babo 3 mesiace a ja si kvoli tej sekcii este stale necitim brucho od pupka dole. Jednoducho som tam stratila cit. Ked sa ma tam manzel chytá, je to velmi neprijemne. Kamoska tiez takto stratila cit...
Poznam minimalne 2 zeny, co si to nejako vybavili cez znamych, ja sa im cudujem, poctivo som sa na porod pripravovala a nemam ziadne nasledky a to som krpata zena s malou panvou, vsetko pekne bez nastrihu a dakych porodnych nasledkov. A mozem rodit este kludne kolko chcem do buducna.
@martina1998271 nechcela som to písať, ale ostatné má predbehli.Kamaratka má roky bolesti zrasty plastiku jazvy áno aj pošvu Ti môžu narezať, zle zašiť, ale aj pre bábo je lepšie prejsť všetkými baktériami cez rodidla, ktorymi má.Je to dôležité aj na imunitu
@evkamotka akurát ako to čítam som si spomenula že ani ja som nemala cit a teraz si to chytím a ešte stále ho nemám taký ako predtým a dcéra má 8rokov
Císarský rez podľa mňa nie je samovoliteľná forma pôrodu. Isto k nemu musí byť ako taká lekárska a zdravotná diagnóza
Dá sa to ak si vybavíš napr. od psychiatra papier ze mas nejaký blok alebo podplatis podplatitelnneho lekára. Ja som mala 1.sc a. 2.prirodzeny ale prirodzený bol lepší a aj zotavenie rýchlejšie, a aj ten cisarsky bolel keď prestalo všetko účinkovať a mala som sa naučiť to rozchodiť.
U nas v Rakusku sa to da, ale vela zien si to paradoxne nezvoli. Ja som nas tym dost uvazovala kvoli syndromu drazdiveho creva, bojim sa ze to spravi paseku tam dole. Ale teraz sa priklanam k tomu risknut to a skusit prirodzene. Zalezi aj na porodnikovi, da sa dohodnut, prinajhorsom ten papier od psychiatra. Ako ale dorasujes si zase brucho namiesto pipiny. Boliet to bude tak ci tak a prvy tyzden po tom co som zazila pri inom reze v tej oblasti bude hnus. A to mne hovorili, ze som im trhla rekord v rozchodeni sa po reze. Ze ine zeny im tam kuvikaju a nechcu z postele. Takze cisarak tiez med lizat nebude. Ako bezbolestne sa da rodit aj s epiduralom v podstate. Efekt rovnaky, odpali to spodnu cast tela. Ci by ti niekto sekol v takom stave hore alebo dole je jedno.
@martina1998271 dobrovoľne by som do toho nešla..... Prvý som mala akútny cisársky,ďalšie dve spontánne prirodzené.... Radšej by som 10x rodila ako jeden cisársky
Nechápem prečo by do toho išiel niekto dobrovoľne. Cisársky rez je veľká brušná operácia, zotavovanie je oveľa horšie ako pri prirodzenom pôrode, plus oveľa ťažšie sú začiatky dojčenia dieťatka
Ja uz mlieko takmer nemam. Som 3 mesiace po cisarskom....
Neviem ako preco by zeny len tak dobrovolne chceli podstupit cisarsky rez, velky zasah pre nich ako aj pre deti. Jedine, ze si myslia, ze sa vyhnu porodnym bolestiam no tie pridu po opracii na 100%
@snehulienka639 boja sa aj o svoje šušky 🙂
Ja mam za sebou sekciu už je tomu 5 r. Nevedela som sa postaviť ani na 3 deň malemu strčili flašu takže ked videl prsník obrovský rev tak som musela bohužial 3 mesiace iba odsavať mlieko a napokon sa vytratilo lebo sa nechcel ani za svet prisať.Nám nevyhovovalo žiadne UM bolelo ho zo všetkých mliek bruško takže od 4 mesiaca začal papať a bol pokoj. Ale materské mliečko by mu bodlo ovela viac. Po pôrode som sa ešte rok dávala dokopy, a vyše mesiaca som chodila zdrbená lebo mi niečo porobili s chrpticou a nevedela som sa ani vystrieť a to som mala celkovú anesteziu. Keď som videla iné ženy čo boli po porode a hned sa vedeli starať o babätko tak mi bolo do plaču. A Aj ked som 5 rokov po sekcii na tej jazve neviem mať nohavičky lebo je to nepríjemné. Teraz čakám druhé bábätko a dosť sa bojím nakolko už viem čo ma čaka a hlavne aby malemu nestrčili flašu ale tu v NZ automatická sekcia takže sa budeme trápiť s kojením .
Ja som mala cisársky musela som ale mne nič nebolo kojila som hneď a po 5 dňoch som išla. Ako vrtula nemala. Som. Žiadne problémy zdravotné.
@martina1998271 ahoj. Ja som si tiez dobrovolne zvolila cisarsky, sice som nedala obalku a poslali ma samu si vybavit predoperacne a podpis od prednostu ale chcela som to, proste som citila ze nepotrebujem zazit kontrakcie a milion hodin bolesti porodu...a bolo to v pohode...spinalka je neprijemne lebo ta trasie a musis to rozhybat do 24hodin aby si vedela byt s babom, ale do 3dni som bola fit, hybala som sa v pohodicke a kojila som hned na dalsi den. Ano uznavam cit som stratila v okoli jazvy asi na tri mesiace ale je to uz v pohode a maly ma 8mesiacov. Ja som od zaciatku tehotenstva vedela ze to takto chcem a stala som si za svojim. Drzim ti palce...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@martina1998271 pokial ja viem tak cisarsky rez spravia len ak je na to indikacia..bud zo strany matky (zdravotne problemy), alebo plodu (neotočí sa, je priliz velky a pod.)..ja som napriklad mala cisarak koli preeklampsii