Je mozne nechat dotepat pupocnik i pri cisarskom reze? dakujem
..a samozrejme placentu vyberaju manualne,necakaju,
pri sekcii,je otvorené brucho,krvácajúca maternica ,bohužiaľ nie je možnosť nechať dotepať pupočník,lebo maternica je veľmi prekrvená ,to jest rana krváca a maternicu treba rýchlo zašiť a skôr by si vykrvácala a pri sekcii je omnoho väčšia hrozba embólie vzduchom alebo plodovou vodou,preto je to taká rýchlovka.
dakujem za odpovede
@domak2 ti poviem,kedže som bola účastníkom nejedného cisaráku,nikdo na slovensku by takéto pokusy nerobil,kedže sa placenta vyberá manuálne a keď by dieťa bolo ešte spojené hrozí embólia aj jemu,ja osobne by som sa ako mamička na toto nahovoriť pri cisaráku nedala,kedže hrozí,že placentu neodelia v celku .
@aristka mne osobne malu vybrali, ked ju lekar drzal na rukach, druhy lekar strihal pupocnik, ukazali mi ju, odniesli na kontrolu a medzitym vybrali placentu a vsetko ostatne - pri sekcii, samozrejme. a uplne s tebou suhlasim, ze pri sekcii nechat dotepat pupocnik si u nas nevezme na triko ziadny lekar. tiez by sa mi ako pacientke nepacilo lezat s otvorenou ranou v dutine brusnej. ved dietatko budem mat pri sebe minimalne 20 rokov. ohrozit zivot matky a dietata dotepanim pupocnika pri s.c. asi nechce nikto 🙂
kočky môžem sa opýtať čo znamená dotepať pupočník 😕 ? ďakujem moc 🙂
ako dlho je tep v pupocnikovej snure?
@selecta22 - 5 minut az hodina, podla toho, ako sa rychlo odluci placenta... u maleho to trvalo dlho, dobre vyse pol hodiny, u dcerky len par minut.
@afrika - pockas, kym prestane pulzovat pupocna snura, pre dieta to znamena 100ml krvi navyse. Prestrihnes az ked prestane pulzovat. Len to chce pockat, co sa lekarom malokedy chce 😝
@anjelicek26 ďakujem ti veľmi pekne 🙂
ja pochybujem, jedine ak to odsuhlasi porodnik. Ja som o 8:00 lahla na stol a 8:05 bol syn na svete-teda ako pisu babenky nepapru sa.
@domak2 iné je keď sa placenta samovolne odlúči,tam sa nepredpokladá alebo nie je také riziko,že nie je odlúčená celá alebo sa pretrhla ,jednoducho dieťaťu nič nehrozí,ale keď ju vyberajú manuálne,tá hrozba týchto komplikácii je obrovská a je tam obrovské riziko pre dieťa,ono by sa všetko dalo,ale to by musel byť personál a denne by nemohlo byť aj 5 sekcií,podotýkam popri operačných pac.nehovoriac,že ten pupočník by musel dotepať asi do 5 min.lebo by si ako matka vykrvácala,jednoducho preto je to všetko šup ,šup,aby neprišlo k stratám väščím ako 100ml,krvi,ale daj mi vedieť akú odpoveď si dostala,alebo ako sa dr.tváril ,pri tejto možnosti,inak sama som mala 2 sekcie a detičky sú chvalabohu zdravé aj napriek nedotepaniu pupočníka 🙂
@aristka mozno to len ja nejako nechapem, ale ja si to nepredstavujem, ako ze vyberu len dieta a budu cakat dve hodiny, ty s otvorenym bruchom a podobne. Ja som myslela ze sa vsetko spravi tak isto, len sa proste dietatku neprestrihne pupocna snura s tym zvyskom . Ale mozno to len zle chapem. Napriklad pri tom lotosovom porode ide o to, ze porodis dieta, potom placentu a vsetko sa nechava spojene s dietatkom, a ty ten placentovy kolac este vyzivujes, napriklad v miske s vodou kludne aj tyzden. 😨
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@erienka myslim, ze nie. nemozu ta nechat dlho s otvorenou maternicou. potrebuju co najskor zasavit krvacanie a zavriet ta.