Je lepšie rodiť vo Físnku alebo na Slovensku?

sandrita08
25. jan 2011

s buducim manzelom,ktory je fin onedlho sa stahujeme do Fínska.Kedze som tehotná priblizne 8-9 tyzdni tak budem tam chodit ku gynekologicke.chcem sa spitat co je lepsie prist rodit na Slovensko alebo ostat rodit vo Finsku?

ella_joy
25. jan 2011

@sandrita08 Skus si najst nejake zahranicne stranky ako to tam bezi, alebo nech sa Tvoj buduci popyta nejakych znamych co uz maju babo. Moj drahy je tiez skandinavec (Sved), a poviem Ti, ze som rada, ze sme ostali este na Slovensku, nie len kvoli neporovnatelne lepsej prenatalnej starostlivosti, ale aj kvoli porodu, tam ides po 24h domov, ak je vsetko v normalne..ale aj preto, ze rada budem mat okolo seba ludi, ktorym jazyku plne rozumiem (neviem ako si Ty na tom s finistinou).

sandrita08
autor
25. jan 2011

No my sme zas rozmyalali ze pojdeme tam byvat aj ze tam porodim lebo su tam lepsie podmienky co sa tyka lekarov..Vsak kazdy vie aky su nasi Slovensky lekari.A co sa tyka buducnosti nasich deti budu mat lepsie ak budu fini.Materska aj vsetko co sa tyka poplatkov je to tam lepsie ako u nas a lepsie sa omna tam postaraju.A co sa tyka jazyka ako uz ako tak viem finctinu a je to jedno kde som stale som nimi obklopena uz asi rok nic ine nepocuvam len finctinu.A ja uz od nasich som odisla 2roky cize mam to jedno kde byvam..uz dlhsie nezijem medzi ludmi ktorych mam rada

ella_joy
25. jan 2011

@sandrita08 Tak potom nemas co riesit, vsetko co si napisala, vyzera pozitivne pre Teba aj Vase babatko. 😉 Chod tam, kde Vam bude dobre, a kde Vas to taha, tam sa o Vas urcite dobre postaraju. Zas by som ale nebola taka skepticka voci lekarom na SK. Drzim palce! 🙂

sandrita08
autor
25. jan 2011

Ja som uz dost pochodila u nas u lekarov.Od vychodu az po zapad.Vsade len peniaze pitaju a cakaju ale nic nerobia.Ale zas netvrdim o vsetkych mozno su vinimky ale je ich malo.Ano vo Finsku to funguje tak,ked neide o zivot tak je vsetko v norme.a na SK je mozno tak to co je v norme tak uz ide o zivot.Vela krat lekari dokaslali veci.Ked aj slovensky lekari su dobri tak su uz niekedy vonku.Stade uz kazdy uteka.Tento forum som tu nedala preto aby som sa pitala na lekarov pretoze s tym mam skusenosti a o tom viem svoje.Dala som tu z toho dovodu,aby som zistila ako to funguje neskor.Ci nebudu neskor niejake problemy s tym ze moje deti budu mat finske obciantsvo,ze ktore je lespie mat.a ako to funguje neskor.Ale uz som nasla odpoved Kvetinka211 mi napisala osobnu spravu ake ma s tym skusenosti...Ale dakujem aj tebe ella_joy 🙂 Neber to v zlom,ale fakt nasim lekarom neverim,ale nedavam vsetkych na jedno kopyto

sandrita08
autor
25. jan 2011

@ella_joy a Inac drzim aj ja tebe prstceky,nech je vsetko v poriadku 😉 s malim svedo-slovakom 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre