Je lepší pôrod s epidurálkou?

sendy111
27. nov 2012

je lepsi porod s epiduralkou???a boli to ked ju zavadzaju?

dadav
28. nov 2012

@sendy111 ... ahoj ,ja som ju mala 2x ... 😀 ... ja som s ňou nemala žiadny problém,... bála som sa toho, ale snažila som sa niekoľko hodín vydržať bez nej, no snaha bola,ale po 5h som už nevydržala a požiadala som si o ňu ... to bol pocit...😀...super, aspoň trochu som zabudla na bolesť...aj keď som si nič necítila, ale doktor mi všetko hovoril - myslím ako tlačiť, kedy tlačiť...no aj pri druhom pôrode, dali mi ju, tiež som sa snažila vydržať čo najdlhšie, no potom tá úľava, ešte aj s manželom som rečnila a sme sa smiali,čo tu robím,že mi nič nie je... 😀 😀 😀 JA OSOBNE som nemala ani potom žiadne reakcie na ňu...keď ju zavádzali, bol to čudný pocit, sústredila som sa, aby ju zaviedli dobre a správne, snažila som sa moc nehýbať, ale ver tomu, že tá bolesť - tých kontrakcií, ťa bude viac bolieť ako zavádzanie epidurálky... 😀 Ak niekedy by som ešte rodila, určite si dám ešte raz ... možno iné majú iné skúsenosti s ňou - zlé, no ja hovorím, že to bolo vykúpenie z velikej bolesti 🙂 Držím palce 😀

slniecko41
28. nov 2012

doporučujem ju, ja som ju mala 2 krát......hlavne musíš mať dobrého anesteziológa........

syrik
28. nov 2012

perfektná vec, ja si tiež neviem vynachváliť 🙂 aj keď mne to úplne neutlmilo, bez nej si to neviem ani predstaviť 😎

slniecko77
28. nov 2012

@sendy111 ja budem asi protipol..nemala som a nemenila by som 😉 pri dalsom pokial to budem zvladat podobne tak ju tiez nebudem chciet 🙂

sisaha
28. nov 2012

@sendy111 zavadzanie neboli a ucinok výborný...a kedze som rodila vzdy iba s epi, tak neviem porovnat

sisaka
29. nov 2012

lepsi pre koho? epiduralka nie je dobra ani pre matku a uz vobec nie pre dieta.

jarjanulka
29. nov 2012

Ja som epidurálku ako prvorodička jednoznačne chcela..strach z pôrodu bol silnejší ako reči báb, že to zvládnem aj bez nej 🙂 No nakoniec zo zdravotných dôvodov som aj tak nemohla. Pôrod som mala prirodzený a zmákli sme ho za 5hodín od odtečenia vody a prvých kontrakcií a nebolo to nič strašné... keď som predýchavala a tlačila, tak ako mi radili sestričky a lekárka, tak sa to v pohode dalo... u mňa asi pomohlo aj to, že som sa celé tehotenstvo snažila čo najviac hýbať 🙂

nika1288
29. nov 2012

@jarjanulka
@sendy111 ja som to mala podobne..tiez som sa ako prvorodicka bala, tak som ju chcela..bola som aj na poucenie, no maly sa tak ponahlal, ze mi ju nestihli pichnut 🙂 za tri hodiny od prichodu do nemocnice bolo po vsetkom..uzasny lekar, super sestricky, velmi mi pomohli..na porod mam pekne spomienky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre