mali ste druhy porod rychlejsi ako prvy?
U mňa to platilo. Prvý pôrod asi 8 hodín od prvej kontrakcie, silné kontrakcie tak posledné dve hodiny. Druhý pôrod 3 hodiny, začal však odtečením plodovej vody, bolesti sa dostavili po hodine a dieťa bolo na svete po dvoch hodinách. Ale tie bolesti stáli za to 😉 oveľa intenzívnejšie ako pri prvom. Ale zotavenie po pôrode rýchlejšie, sedenie v pohode...
myslím že je to individuálne, a zavisí to aj od veku matky a doby medzi dvoma porodmi, poznám ženy ktoré mali rychlejšie druhe porody ale zase aj naopak...hovorí sa že druhý je kratší ale bolestivejší....
ja som mala druhé dieta po 11 rokoch, prvá dcera sa narodila po troch kontrakciách a bolo a druhá dcera po 4 hodinách ale z toho len poslednu hodinu som mala kontrakcie takže dalo sa, samotná druhá doba porodná bola však pri druhom porode dlhšia , takže aj ked som mala naozaj lahke porody tak druhý bol "horší"
pri oboch spontánny porod s odtečením plodovej vody
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/aky-ste-ma... tu je dost takych prispevkov na tvoju otazku.. 🙂 🙂 🙂
kazdy porod je iny,u mna neplatilo,ze druhy je rychlejsi...ja som ho mala horsi ako prvy,aj bolesti boli intezivnejsie
Každý pôrod je iný.Ja som mala obi dva pôrody vyvolané.Prvý pôrod tažký.Vákuom.Nemohla som malého vytlačit.Mal 4 200 g a 53 cm a zotavovala som sa velmi dlho.Druhý pôrod som mala taký,že bolesti asi hodinu,ktoré sa dali vydržat,malý sa narodil rýchlo,3 450 g a 48cm,a ja som za 15 min.po pôrode pomaly nevedela že som rodila 🙂 🙂 🙂 .Ale neboj,stojí to za to 😉 😉 😉 ,ten pocit ked ti bábätko ukážu je krásny-nádherný 🙂 🙂 🙂.
moj prvý pôrod trval necelé 3 hodiny so všetkým 🙂 tak si neviem ani predstaviť, že druhý by bol rýchlejší... 😲 lenka mala 3120g a 49cm
syna som rodila 22hodín,teraz dcéru 7 😉 a to bola väčšia.
Ja som mala druhý pôrod kratší a s menšími "zdravotnými následkami". Prvý trval skoro 9 hodín, okrem iného som stratila veľa krvi a bola zašitá až po uši 🙂 Pri druhom to bolo "len" 5 hodín a 6-7 štichov. 🙂 A to som mala druhé bábatko väčšie 🙂
ano je to pravda ze je rychlejsi a krajsi 😵
porodne cesty su uz po prvom porode pripravene, sprechodnene, tak preto je druhy porod lahsi, rychlejsi, ako prvy. ak samozrejme nenastane ziadna komplikacia.
u mňa bol kratší od prvej kontrakcie o 2 hodiny takže nič moc, pričom bolesť bola od začiatku oveľa silnejšia ako pri prvom, takže bol síce o tie dve hodiny kratší ale bolestivejší, obe deti vyšli von na dve zatlačenia, šitie pri prvom 6 stehov pri druhom 1, ale krajší zážitok to bol pri druhom pôrode 😉
ano, aspon v mojom pripade to plati na 100%, druhy porod kratsi a krajsi, by som skor povedala ze super zazitok. Ale asi aj zalezi od toho ak je casovy odstup, ja mam 21 mesiacov a bolo to supis.
v mojom prípade bol tiež rýchlejší a kratší 😉
sestra rodila prvy krat so vsetkym (od odtecenia plod. vody) mala bola vonku za hodku 🙂 ak by mal byt druhy rychlejsi tak by musela odrodit uz do pol hodky 😀
ale z vlastnej skusenosti este neviem posudit, ci rychlejsie alebo nie 🙂
u mna druhy porod bol rychlejsi ako ten prvy 😉 ale to aj mozno vdaka vyvolavacke... pri dcerke som rodila 16hod, bez epi a s nastrihom, teraz bol maly na svete za 3,5hod 😎 bez epi a bez nastrihu 😀
oba som mala prirodzene, vyvolane, pri obidvoch mi museli prasknut plodovku a s epiduralom...prvy trval 5,5 hodiny od indukcie s nastrihom skoro bez bolesti a druhy 1,5 hodiny bez nastrihu a akychkolvek poraneni, no bolesti boli intenzivnejsie
je to individualne ... ja som mala oba porody vyvolane a rychle ale ten druhy bol bolestivejsi a neslo my tak vytlacit ako pri prvom ale bez problemov 🙂
Syn 17 hod, dcera neviem ci vobec cele 4 😉
Pri synovi ma stihli nastrihnut, takze par stichov s injekciou proti bolesti, pri dcerke si nestihla dat lekarka ani plast, takze som sa natrhla prirodzene, a bolo to dost vyrazne bolestivejsie. Napriek tomu bol pre mna druhy porod krajsi, intimnejsi 🙂
U mna to neplatilo. Druhy porod bol dlhší a ovela ovela bolestivejší. Pri prvom som skoro ani nevedela, že idem rodit.
no u mna extremne rychly....prvy od prvych kontrakcii za 3 hodky a druhy za hodinku cakom prask 😵 😵 😵 a takmer bezbolestne 😵 prajem kazdej maminke taky 🙂
u mna teda nie... prykrat som porodila velmi rychlo a takmer bezbolestne, ale druhy som rodila cca 20 hodin a s nekutocnymi bolestami...
ano. ale pri oboch mi pichali vyvolávačku...
u mna bol o dost kratsi lepsi ani by som neverila ze moze byt aj takyto super porod 😉
Ja som mala prvý porod lepší a rýchlejší ako druhy, som zvedavá aký bude do tretice
prvni porod pocitano od prvnich slabych kontrakci trval 18hod,druhy 12hod a treti neuveritelnou 1 hod a 20min,tak jsem zvedava,jak rychle to pujde ted po ctvrte.. 😨 .Pokazde prirozene,bez vyvolavacek a urychlovacek 😵
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
kazdy porod je individualny-tak ako kazde babtko je jedinecne 🙂 Osobne som mala obidva porody prirodzene,ale oba vyvolavane-dcerku som prenasala 4 a syna 10 dni.V oboch pripadoch som po vyvolani porodu mala vsetko za sebou do 4och hodin-akurat ze syncel mal cez 4kg takze porod bol trochu narocnejsi,ale bez komplikacii a potom som sa ovela rychlejsie zotavila ako po 1.porode.Uvidime ako nas prekvapi "baby No. 3" 😵 😀