Je druhý pôrod lepší či horší?

22. aug 2024

Aky bol vas druhy porod?
Rodil niekto aj skor? Alebo vydržali ste do terminu?
Prvy som rodila 36,6t (chlapec) (ozaj že ani neviem ako som porodila- cele tehotenstvo/aj porod bezbolestny)
teraz mam neskutočny stres a velmi sa bojim.. začinam čoskoro 36 a čakam dievčatko a presny opak, neskutočne bolesti mam dole už asi dva/tri tyzdne ( zjavne roztahovanie maternice) ale pri prvom som takto nemala myslite že bude to tiež predčasny porod?

e1i
22. aug 2024

Prve 29+0 dcera akutna sekcia. Druhy syn planovana sekcia 3r po prvej 38+2

petronellla87
22. aug 2024

Druhý pôrod bol výrazne kratší a oveľa intenzívnejší ako prvý 🤣 trval nejaké 4 hodiny, mala sa narodila 3 dní pred termínom, prvú som prenasala

kvadrinkaaa
22. aug 2024

Prvý dva týždne pred termínom,bolelo, ale fajn pôrod a krasny zážitok. Syn mal 3790g. Druhy pôrod týždeň pred termínom, čistá katastrofa. Dcéra mala 4330g.

maryetta
22. aug 2024

Prvy chlapec isiel na termin. Druhe dievca na termin vyvolavana. Tiez ma pri nej vsetko viac bolelo.
Ale porod bol lepsi ovela.

alienkami
22. aug 2024

Štatisticky je druhý pôrod rýchlejší a ľahší, ale nie je to pravidlo.
Ja som našťastie v tej štatistickej väčšine. Prvý pôrod mi vyvolávali, rodila som asi 6 hodín od prepichnutia plodovej vody. Druhý bol síce tiež 5 dní po termíne, ale spustil sa sám a od prvých kontrakcií prešlo max. 2,5 hodiny. V pôrodnej sále som bola polhodinku. Stačilo 3x zatlačiť a bolo hotovo.

princezpuss
22. aug 2024

Ja prve dievcatko, tyzden po termine a aj ja som sa brutalne bala druheho 😅 a tiez som min.mesiac pred terminom citila roztahovanie. Druhy bol na den presne, o 02:00 v noci zacali kontrakcie a o 04:20 bol na svete. Bolest nenormalna, to iste co pri prvom, len rychlejsi. Treti by som uz nedala, to bolo prve co som po porode povedala ze ak treti cirou nahodou tak uz len cisarsky 😄

michaela789
22. aug 2024

Prvý pohoda, prenášala som. Druhý hrôza a des, tiež som prenášala.
Ale nenechaj sa znechutiť. Sama podľa komentárov uvidíš, že pravidlá neexistujú.

zuzkacik4
22. aug 2024

Prvy dlhsi ale lepsi, druhy kratsi ale ovela narocnejsi, oba porody v termine

maminkadeticiek
22. aug 2024

Lepsi

xsuzannex
22. aug 2024

1. porod 29 hodin
2. porod 6 hodin
3. porod 12 hodin
Nenavyberas 😄

bolarazjedna
22. aug 2024

Podľa mňa nad tým nerozmýšľa, nepoeovnavaj a nevsugeruj do seba zbytočne nič.... Ja som prvý mala pekný zážitok, deň pred termínom, spontánny odtok plodovej vody o 00:35,spontánny nástup kontrakcii okolo 2:30, porodila som o 11:00.
Druhý pôrod bol pre mňa ťažší. Som presvedčená, že za pracovala psychika - ja som totiž rátala s tým, že druhý pôrod bude cca o polovicu kratší, rýchlejší, takže som rátala nanajvýš 6 hodín. Nakoniec som mala 2-3 minútové kontrakcie od úplného začiatku - 9:00, porodila som o 19:35. Pôrod bol vyvolaný, dostala som iba tabletku vaginálne v noci pre pôrodom. Rodila som 41+0.
Takže zrejme nebol viac bolestivý, len ja som čakala niečo iné a tým som to cele vnímala horšie. Napriek tomu, celkovo by som druhý pôrod hodnotila lepšie - po pôrode som sa cítila veľmi rýchlo fit, o dosť rýchlejšie, ako po prvom, aj som kráčala menej, menej pôrodných zranení, po psychickej stranke po prvom pôrode to bolo dosť zle, celé sestonedelie som preplakala a dlho som sa necítila vo svojej koži, prvé týždne sme sa na trápili aj s kojenim...druhe dieťa veľká spokojnosť a láska na prvý pohľad, krásne sa hneď prisal, žiadny problém s kojenim, spokojné bábätko, doteraz je to anjelik, spokojná maminka. Čiže aj tak keby môžem, vybrala by som si ten druhy pôrod ešte raz.

sim_simonka
22. aug 2024

Prvý vyvolávany po termíne, druhý vyvolavany kvôli veľkosti babatka, ale v konečnom dôsledku tiež deň po termíne. Prvý chlapec, druhý dievča. Druhý rýchlejší, ľahší ale intenzívnejší a bolestivejši.

Ale…každá to máme inak. Ja si myslím že dosť záleží aj od vnútorného nastavenia ženy. Ja som vedela že aj prvý aj druhý pôrod bude super, lebo som sa tak nastavila, verila som sebe aj svojmu telu že všetko bude presne tak ako ma. Sústredila som sa na to že každá bolesť ma približuje k bábätku. A verila som aj lekárom. A aj napriek tomu že bol vlastne ten druhý bolestivejsi, bol to neskutočný zážitok, presne tak ako aj ten prvý.

annamivo
22. aug 2024

U mňa rozhodne kratší. Prvý sa syn narodil36+6 8h ako mi odtiekla voda, klystír,vyvolavacky, oxitocin, bolesti cca 2 h váha 3050g . Dcéra presne na termín, príchod do nemocnice 23:50 narodila sa 01,10. Bez ničoho, keďže som prišla otvorená na 9, doma som dostala " hnačku" čize moje telo sa samé pripravilo na pôrod, bolesti asi pol hodinu, váha 3850g. Dcéra 6,5 h ako mi odtiekla voda 37+0, váha 2600g, vyvolavacky atď... Za mňa určite najlepšie bol 2 pôrod, rýchly, nebol čas na riešenie somarin, na termín, telo pripravené, žiaden nástrih aj keď bola veľká

elia9
22. aug 2024

Druhý bol oveľa rýchlejší, ale zato intenzívnejší..
Držím palce🍀

ivangeline
23. aug 2024

Lepší určite v tom, že vieš približne, čo ta čaká. Menej stresu. Mnohokrát rýchlejší.

julie19
23. aug 2024

Prvý 39+6, druhý 39+5 🤷‍♀️ … obydva začali odtokom plodovej vody bez kontrakcii … akože pri prvom som bola rada lebo som sa bála bolesti ale nakoniec keď kontrakcie nechodili a voda mi začala tiecť doslova zelena tak museli vyvolávať a to boli pekelne bolesti porodila som 20 hodín po odtoku vody … pri druhej mi praskla voda a žiadne bolesti bola som z toho na prášky lebo som sa bála ďalšieho vyvolávania 😅 ale našťastie kontrakcie prišli samé asi 3 hodiny po prasknutí vody a voda bola krásna číra takže žiadne zásahy, bolesti znesiteľné už som vedela čo ma čaká cca, o polnoci sa ma doktorka pýta že či chcem ísť ešte na izbu alebo už počkám na vzdycharni že do rana určite porodim ja hrdinka že neee že ešte si idem pospať kým sa dá 😅, na izbe som bola asi 2 hodiny a bežala som späť rovno na pôrodná box 😂 od prasknutia vody 8 hodín do pôrodu a oveľa príjemnejší zážitok

11bodka11
23. aug 2024

Trochu kratsi, aj ked nie o vela. A bolest totalny extrem. Prvy trval cca 12 hodin, druhy 9

gomak
23. aug 2024

Iba rýchlejsí, intenzita bolesti rovnako silná

sylvia217
23. aug 2024

Prvy pôrod tazky, dlhy pôrod, 5 dni po termíne a 2 dni pred plánovanou sekciou, dieťa “star” poloha, vacuum extractor, 4500g..
druhý vyvolávaný pôrod, dlhy ale už podstatne lepší 🙈🙈 5055g..
a tak som aj skončila, nikdy som už nechcela radšej rodiť a to som chcela deti 5.. 🙈🙈

zuzi0911
24. aug 2024

Všetky 3 pôrody mam vyvolavane ....
1 po termíne a super
2 po termíne dlhy a ťažký
3 v termíne skrz GD a najťažší....

Čiže u mna je to čím viac pôrodov tým horšie

lucia245
24. aug 2024

Vôbec by som nehľadala štatistiky ani nejakú rovnicu, každý pôrod je iny. A nerozmyslajte nad tým, čo bude a hneď aj so stresom🤷 Relaxujte. Aj tak to bude úplne odlišné, od toho, čo si myslíte🙂

zara1357
24. aug 2024

Prvý 12hod. Po termíne vyvolaný oxitocin
Druhý- Po termíne/ hamiltonov hmat 4 hod.

arexka
24. aug 2024

Ja mam prvé dievča teraz druhy chlapec oboch som prenášala ona 41+4 tt on 41+3tt obaja majovy on 23.5 ona 24.5 🙂 druhy pôrod bol oveľa rýchlejší bolel aj ten ale s vďačná že to bolo rýchle a bez poranenia a to mal az 4220g tak ja hodnotim druhý pôrod lepší

maryetta
24. aug 2024

@sylvia217 az som pozrela ci si nebola so mnou v porodnici. Tam som mala mamicku. Dve deti. Dve tazke porody. Obe”vacsie” deticky”.
U mna sice najvacsi mal 3900. Ale zato najlepsie von isiel. Najmensi bol prvy 3200 a ten ma veru potrapil-aj samotnych lekarov.

daarling
24. aug 2024

Prvé dievča na termín, kontrakcie nesilneli, pichli oxytocin. Od jeho podania sa narodila za 6 hodín. Bolesti boli ale dalo sa to zvládnuť, uz to samotné tlačenie dieťaťa bolo fajn bez problémov. Druhý chlapec, doma mi odtiekla voda 3 dni PO termine, kontrakcie žiadne, zasa oxytocin, od jeho podania 2 hodiny a bol malý na svete, ale tie 2 hodiny bol masaker, neskutočné bolesti, a tlačenie čistý mordor, nemohla som ho akosi vytlačiť.

mon8060
24. aug 2024

Prvý pôrod 8 hodín, druhý asi 20 minút

7trisha7
24. aug 2024

to je zbytočné sa pýtať, podla mňa to je totiž totálne individuálne.. prvý porod od začiatku bolestí trval 1,5h cca... bolesti len v krížoch.. druhý pôrod cca 5h, bol ovela bolestivejší.. tretí porod od začiatku bolestí snad pol hodinu 😀 ten bol úplne tiptop ...

janka0702
24. aug 2024

Prvá dcéra v 2019 roku hrôza 40tt 8 a pol hodiny bolesti nakoniec ju vytiahli zvonom druhý pôrod 2022 roku v 38tt do 2 hodín bez epi celkom super pôrod a tretia v 2023 sa mi narodila už v 36tt bleskový pôrod do pol hodinky bola von ani neviem ako ale je pravda že po prvom pôrode som zmenila aj porodnicu

maruska_22
24. aug 2024

Ahoj, podla mna sa to neda takto objektivne porovnat, u niekoho to moze byt prvy, u niekoho zas druhy, vsetko zavisi aj od okolnosti.. ja som mala prvy v 2018 s epi, ktoru mi pichli v konskej davke a vo chvilach, kedy mali byt bolesti najvacsie som nic necitila 🙈 takze druhy som si chcela skusit bez a teda bol to sakra rozdiel 😄 napriek rozdielnosti v pocitovani intenzity bolesti vsak boli obidva porody bez komplikacii a pre mna krasne, takze nemozem povedat, ze by som jeden povazovala za lepsi alebo horsi nez druhy.. prvy som mala den po termine, druhy o dva tyzdne skor a trvali priblizne rovnako.

mabose
24. aug 2024

druhy porod den pred terminom, dlhsiu dobu som mala bolesti tam dole myslela som ze to bude skor, do porodnice sm prisla o 7 o pol10 dcera vonku najrychlejsi porod aky som mala a bolestivy zda sa mi ze prvy a treti porod boli bolestivejsie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre