Zdravím 🙂 Možno si pomyslíte , že mám tehotenské hormony ale momentálne som 26tt a neskutočne sa bojím... Prvý pôrod bol hrôza , porodila som mŕtve dieťatko samozrejme ako všetko k tomu patrí. Kontrakcie 10 hodinové a pod. Možno preto sa tak strašne bojím. Moja otázka teda znie - je druhý pôrod o niečo lepší , rychlejší ? Ďakujem🙏
Nespoliehaj sa na reči, že druhý pôrod je rýchlejší ľahší lepší .. bolieť to bolí rovnako a záleží od spontannosti, koľko budeš v pôrodných bolestiach. Niektorým ženám to trvá hodinu tri päť a iným to trvá 10 12 18 29 hodín ..
Prvy 17 hod, ani za svet som sa neotvarala, pri druhom len tak tak stihla lekarka dobehnut, lebo cele od prijatia na porodnicu az po narodenie to trvalo asi 2 hodky..
Sestra rodila 2x, oba porody velmi rychle a uplne bezproblemove. Takze sa to naozaj neda generalizovat...
Každé dieťatko je iné aj každý pôrod.
Prvý 18hodin a dve vyvolávacky, druhý 8hodin a jedna vyvolavacka a tretí cisársky rez v 35tt nikdy sa nedá povedať ako to dopadne.
Veľmi držím palce a prajem všetko dobré tebe aj dietatku.
Neboj sa, keď chces zabezbec si epidural a dobrú pôrodnicu...tam sa o teba aj do re postarajú...a odovzdaj to rúk Božích...lebo nejako to bábo bude musieť von a môže byť,že sa neotoci a budeš mať cisársky...hlavne nemaj strach...nejak to prezijes...aj ja som sa strašne bála ale keď to začala bolesť bola taká strašná,že som len chcela aby to skončilo a bolo mi jedno ako....v tej chvíli...bohužiaľ sa žena správa pudovo lebo je to prirodzený proces...strach ide bokom...
moj druhy bol rychlejsi, ale tazsi ako prvy a treti bol dlhsi ako druhy, ale o dost lahsi.. kazdy je iny, zavisi od roznych okolnosti..
je mi moc luto, co si si prezila, dufam, ze nech uz druhy porod bude akykolvek, budes mat zdrave dietatko a to tazke vytesnis z hlavy.. drzim palce..
Každá žena je iná.Ja som mala prvý pôrod zlý aj druhý 😟
Ano je...prvy trval cca 3 hodky...Druhy..doma cca hodka kontrakcie a ledva som do nemocnice stihla doletiet..ziaden klystir,epidural nic..za 10 minut mala vonku 😂
Dnes je tomu presne 18 rokov co som porodila a rodila som 18 hodín.. bolesti boli príšernē a povedala som si nikdy viac a o mesiac rodim zase. Tentokrát sa bojím oveľa viac ale jedine co si zelam aby sme to prežili obe. Uz nech je to spontánne ci cisárskym, kratky alebo dlhý pôrod, viem ze uz ďalšie bábo nebude. Som na to už stará..
Nakoniec bol cisarsky 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@miska210 kazdy porod je iny. Nepomoze ti, ked ti napisu, ze druhy porod bol rychlejsi, lepsi. U kazdej to je ine.
Aj mne to tvrdili - a 2 porod bol pravy opak.
1 porod - od 1 kontrakcie bol syn vonku za 4.5h
2 porod - po 10,5 hod kontrakciach som mala nakoniec cisarsky
Tym ta nechcem strasit. Ty mozes mat porod lahucky, bez problemov.
Drzim palce