Je druhý pôrod jednoduchší?

19. júl 2022

Je podľa Vás druhý pôrod jednoduchší/rýchlejší alebo je to individuálne?
Vďaka

bajka16
19. júl 2022

Nie je to pravidlo. Môže byť ľahší, záleží aj po akej dobe je ten druhý pôrod. Ja by som ho aj mala rýchlejší, len babu sa nechcelo. Ale moje telo už bolo tomu prispôsobené. Rodila som 9 hodín, rok a pol po prvom pôrode. A to som už prišla do pôrodnice otvorená na 8 prstov. A i tak to nešlo. Takže to záleží od viacero faktorov. 🤷🏻‍♀️

autor
19. júl 2022

@bajka16 vďaka za skúsenosť...pri prvom som sa neotvárala, trvalo to celý deň, nakoniec aj tak oxytocín a potom to už šlo

bajka16
19. júl 2022

Neboj. V prvom rade nestresuj, to ti môže ešte predĺžiť pôrod. Hlavne je aby ste boli obidvaja v poriadku. Je jedno koľko hodín budeš rodiť. Priprav sa nato a teš sa. 👍

lienka.7
19. júl 2022

Rýchly (mala bola do cca. hodiny a pol co mi začali kontrakcie vonku) ale pre mňa ťažší, bez epi (nestihli) keďže prvý bol uplna malina, ani som poriadne nevedela co a ako a mala bola na svete.
Ina by ale možno povedala ze v pohode 🤷‍♀️
Je to vysoko individuálne. V každom prípade sa tes na male, na to jedine mysli 😉🤗

julka828
19. júl 2022

Druhy bol stokrat lepsi a rychlejsi 3.15 prva kontrakcia 5.16 bol na svete

dzepeta
19. júl 2022

Aj ja som mala druhy lepsie a rychlejsi. Prvy trval cez 30 hodin. S epiduralom a oxy na konci( rodila som vo vyskove v cechach) ale druhy bola rychlovka 8 hodin voda praskla 20 min pred vytlacenim hlavicky. Druhe som rodila asistovane doma. Bolo to jednoducho skvele😍

autor
19. júl 2022

@bajka16 ďakujem, ja som mala tento strach - dosť veľký priznávam - už pri prvom a teraz pri druhom ako sa to blíži to opäť ide na mňa + má vystrašili dve kamošky, ktoré nedávno rodili a bola to hrôza -kvôli prístupu lekára + sa obávam, ako to bude s opatreniami, veľmi si prajem, aby tam bol manžel

zuzkacik4
19. júl 2022

Veru je to individualne...ja som mala prvy sice dlhsi ale uplne super a druhy asi o 3 hodiny kratsi ale zato tazky..

autor
19. júl 2022

@lienka.7 ďakujem 🙂

bajka16
19. júl 2022

Nepočúvaj kamošky 😉 a opatrenia sú teraz už v pohode dúfajme že nepríde ďalšia vlna. Vôbec sa nemáš čoho báť, ak pochybuješ o lekároch tak zmeň pôrodnicu. Nestojí ti to za ten srres. Nemôžeš byť v strese.

deti95060810
19. júl 2022

rýchlejší... aspoň u mňa... každý ďalší pôrod bol o polovicu rýchlejší ako ten predchádzajúci.... Rodila som prirodzene bez akýkoľvek oblbovákov....
Posledné 4 dieťa som porodila v nemocnici za pár minút - prišla som otvorená na 8 prstov...

xsuzannex
19. júl 2022

Nie je to pravidlo.. 1.porod 29 hodin, 2. porod 6 hodin a treti 12 hodin.. a paradoxne az pri tretom bolo tlacenie a uz samotne porodenie dietata pocitovo najhorsie.. ale hojenie a rekonvalescencia najrychlejsia..

lienka.7
19. júl 2022

Vies, všetko je individuálne... ja sa vytrapim, ty budeš v pohode. Nie je to trhanie zuba, co ma nejakú postupnosť a výsledok viac menej rovnaký... mozes skoncit aj akútnym CR. mne pri druhom mala zle rokovala, tlačila sa von, myslela som ze ma roztrhne ti poviem ☹ ale paradoxne som sa rýchlejšie zotavila ako po prvom. V každom prípade je podla mna zaklad lekar, ktorému veríš. K prvému porodu mm nepustili, videl nas az ked po nas prišiel, ja som z toho mala fakt depku uz dopredu (zakázali 3 dni pred porodom), ale na porodnici boli úžasní! Cely čas co som tam bola, som telefonovala, este tesne pred tlacenim mi stihol zavolat aj kurier🤣
Pri druhom porode prišiel potom k nám na tie 2 hodky na box. A užíval si to najmä s malou, ja som viac menej bola ko. Ale fakt mysli na to, ze potom budeš drzat male v náručí a uz vsetko bude jedno co a ako bolo 🤗 ja keby to netrvalo 9 mesiacov a vsetko okolo toho, pokojne si ten pocit opakujem viac krát 🤣🤣🤣 moc moc ti držím palce, potom pripadne napis ako si mala ❤🍀👶

sonnenshein
19. júl 2022

Pri prvom krcok drzal ako blazon, rodila som 17hod (2007)
Pri druhej som prisla na beznu kontrolu na 4cm, narodila sa 2 hod od prichodu na porodnicu (2008)
Tretia tyzden po termine, krcok drzal ako blazon, s mojim suhlasom lekar spravil Hamiltona, a do 3 hod bola na svete (2020)

Vsetko prirodzene, bez epi, nastrih len pri prvom, lebo isiel ramenom a natiahnutou rukou, nie hlavickou.

nikasmile
19. júl 2022

Druhý bol oveľa rýchlejší 🙂 3týždne rovnako otvorená a zrazu po poradni večer už som vedela, že sa niečo deje. O 5ráno smer nemocnica so znesiteľnými kontrakciami na 5prstov a 9:16 sa narodila naša malunká.

guiseppinka
19. júl 2022

Prvy sialene dlhy, druhy za par hodin bez vsetkeho, treti praskla voda a nic. Nakoniec to bolo bud oxy alebo cisarak. Najhorsi porod, ale rovno po dositi som sedela na posteli na sale s malym na rukach a este mi glukoza tiekla a praskala som kolienka s hovadzim masom...

dankabetka
19. júl 2022

Pri prvom porod za 4,5 hodiny od prvej kontrakcie ale s vyvolavackou a tyzden po termine,
Pri druhom 3,5 hodiny od prvej kontrakcie bez vyvolavacky 3 tyzdne pred terminom.
Prvy porod bol pre mna cisty horor, druhy ani som neverila, ze je koniec, ked som porodila som povedala, ze takto budem rodit kludne kazdy rok...druhy za mna uplne super. Este dodam ze synovia boli 3,5 kg ten prenasany a 3,8 kg ten co bol pred terminom. Drzim palec

martinka13
19. júl 2022

Druhý oveľa rýchlejší aj keď záver podľa mňa bolestivejsi. Ale oba bez komplikácií.

martinagnidova
19. júl 2022

Ach môj druhý pôrod 😭 kvôli nemu som už ani tretie nechcela... 🤦‍♀️ Strašný, síce rýchly, ale nikdy viac toto... Posledný bol ako za odmenu, čiže tretí 😂

elenka.k
19. júl 2022

- za mňa áno a o dooooosť, rodila som bez mesiaca do 2 r. 😉

anonymnasnazilka
19. júl 2022

moj druhy bol tiez rychlejsi a to som rodila prirodzene 4.51kg dieta :D

zuzu1304
19. júl 2022

U mňa prvý 14 hodin, hrozne bolesti. Druhy 2 hodiny, silnejšie bolesti tak hodinu ale dali sa predychat. Ale musím povedať že som robila všetko preto aby to tak bolo. Pila som malinik, jedla som lanove semiačka- veľa, dlhé a rýchle prechádzky aj keď som už nevládala, a sex. Nevalala som sa na gauči ale snažila som sa držať v kondícii. Ledva sme stihli prist do nemocnice, išla som rovno na kozu a do par minut od príchodu bol maly na svete.

nurielka
19. júl 2022

Pri druhom som mala poslickov 3 dni pred pôrodom, večer začali, nadránom skončili, na 4 deň začali tiež večer o deviatej, no od polnoci a pravidelných 5 min.kontrakcii bola vonku do 3 hodín. Neprišiel mi krátky, bola som však unavená z nevyspatych predchádzajúcich noci.

renatamate
19. júl 2022

Oba trvali 11,5 hodiny a boli 3 dni po termíne. Pri prvom som však dostala epi skôr, takze pocitové bol menej bolestivý. Ale celkovo to bolo úplne rovnaké

anavixy
19. júl 2022

Rýchlejší takmer určite, jednoduchší vôbec nemusí byť. Ale už aspoň budeš vedieť ako dýchať, kedy tlačiť… a buď v kľude, mne ani oxytocín nezabral, ani po konských dávkach 🤦🏻‍♀️ To dáš, veľa šťastia 🤗🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre