Je dobré zazmluvniť si lekára na pôrod?

annaannies
25. sep 2024

Zdravím chcem sa informovat ci je dobre zazmluvnit si lekara na porod alebo je to zbytocne a kolko sa im plati cca??

hsjdudhdbd
25. sep 2024

@annaannies plati sa sami zda do nejakch 200eur ale porodnik pride 20min ked tlacite cely cas ste tam bez neho

miamaria
25. sep 2024

@annaannies Za mňa je to zbytočnosť a neviem, koľko sa platí

295anicka
25. sep 2024

@annaannies mne sa domrvilo veľa vecí pri pôrode, takže ja si už na budúce radšej priplatim 😉

belllinka
25. sep 2024

@hsjdudhdbd a čo si chcela, aby ťa pri niekoľkohodinových kontrakciách držal za ruku?

hsjdudhdbd
25. sep 2024

@belllinka viesco nerodim kazdy mesiac tak som nevedela co cakat 😉

luciaruz
25. sep 2024

Za mna mozem povedať, ze to ne nanajvýš zbytočne.

dorothee
25. sep 2024

Rodila som 4x,nemala som zazmluvneneho lekara,ale mala som porodnicu,kde som bola ok so vsetkymi moznymi variantami porodnikov 🙂

hendikep
25. sep 2024

@295anicka a to Ti akoze je zaruka ze znova sa to nedomrvi? zazmluvneny porodnik ma nadprirodzenu moc 🧙🏻‍♂️?

xxemma
25. sep 2024

Nie kazda porodnica to umoznuje.

januska12323
25. sep 2024

Podľa mňa je to zbytočné. Zaplatíš a ak z nejakých dôvodov nestihne prísť peniaze nazad nedostaneš.

diaalex
25. sep 2024

@annaannies nemala som ani raz a prvý bol pri mužovi, bol úžasný a druhý pri žena a tá bola nepríjemná

simoli
25. sep 2024

Ja som mala, ale obidvakrát plánovaná sekcia. Najlepší lekár 😊

cimage
25. sep 2024

Je to na tvojom rozhodnuti je to skor psychicka ulava, lebo si myslis, ze urobi vsetko preto aby porod bol v pohode. Lenze moze sa stat, ze ta bude tlacit do vyvolavacky, lebo v tvojom termine moze mat dovolenku, party, atd. Ak mas lekara, ktoremu bezhranicne veris a nevies si predstavit, ze tam bude niekto iny, tak si zaplat. Ja by som skor investovala do pripravy na porod a dobru porodnicu kde ma nechaju slobodne rodit.

annaannies
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annaannies
autor
28. sep 2024

A ked si teda nezazmluvnim lekara plati sa aj tomu ktory bude mat akurat sluzbu ???

lienka.7
28. sep 2024

@annaannies za mna urcite ano. Lebo ako sa vravi, odrodi ta "hocikto" ale ako, to uz je otázne...

zuzikak
15. okt 2024

takto ak si zazmluvnis lekara a prides do porodnice tak sa stava, ze velmi si ta nechcu vsimat lebo si "pacientka toho a toho lekara", ktoreho zavolaju. Ak stihne prist je dobre. Na druhej strane aj tak za teba nic nespravi. Potlacit musis sama. Ide len o psychicku ulavu, ze mas pri sebe znameho, ktoremu doverujes. Ak pridu komplikacie a budes musiet ist na cisarsky, ten ti spravia tak, ci tak. Ak si nikoho nezazmluvnis, bude sa o teba starat ten co ma sluzbu. No a to znamena, ze ked nejdes do sukromnej porodnice tak predsa za to, ze ta niekto odrodi neplatis nic. Jedine podanie epiduralu sa plati. Ale uz neplatis lekara.

saxana000
16. okt 2024

@zuzikak ani epidural sa uz neplati.

oskvarka
16. okt 2024

@annaannies neplati sa nic ak nemas nejake specialne poziadavky ako rajsky plyn a nasledne izbu samostatnu.. neplatila som ani na jednom porode..

annaannies
autor
16. okt 2024

@zuzikak ja sa zatial klanam k tomu ze si nezazmluvnim lekara tiez mi to pride zvytocne pretoze by som mala cudzieho lekara pretoze moj gynekolog ku ktoremu chodim nieje porodnik cize tak ci tak by som dostala cudzieho lekara
Len ma strasia tym ze ked nemas zazmluvneneho lekara tak ta tam nechaju lezat a trapit sa tak som naozaj nerozhodna
Ja budem rodit v dunajskej strede a tam je epidural tusim cez 150 eur a izba 30 eur za noc

zuzikak
16. okt 2024

@annaannies to nie je pravda - preco by ta mali nechat trapit a lezat. Si pre nich rovnaka pacientka ako ktorakolvek ina. Zazmluvneny lekar co vie take spravit naviac aby ti vyvolal porod ? Nic zazracne nemaju. Ak budes dlho rodit kludne mozes lekarovi povedat/poprosit ho, ze nech s tebou uz cosi robia aby si porodila 🙂 - neviem sice co ale podla mna ta naozaj len zbytocne strasia.

zuzikak
16. okt 2024

@saxana000 tak potom len dobre

lienka.7
16. okt 2024

@annaannies je tam rozdiel a veliký. Ale keď si rozhodnutá nezazmluvnit si, zbytocne ti to tu budeme vyvracat.

oblecenie99
16. okt 2024

No JE to rozdiel a nezačína to pri pôrode. Tiež som nechcela, lebo veď načo?, a potom som zistila, ako som začala chodiť už na poradne do pôrodnice, že ja som taká jak pi*a s prepáčením prišla ráno na šiestu a mala cisielko 1, som končila o druhej poobede, lebo pomaly každá jedna, čo za mnou prišla, mala vybaveného pôrodníka a tí lekári sa tam striedali jeden za druhým, prichádzali a odchádzali s nimi, a mne aj sestričky dali pocítiť, že som len jedna z tých, čo sú do počtu, tak nech si počkám. Po dvoch takýchto skúsenostiach som volala môjmu gynekológovi, že teda ho pri pôrode chcem, ak je to možné a aký je postup. Potom sa už aj tá starostlivosť a prístup otočili. Lebo keď som si zratala, že termín mám navyše na Vianoce, a ktovie, kto tam bude vtedy slúžiť a ak prístup bude podobný, ako pri poradniach, tak som si to veľmi dobre rozmyslela, či nebude lepšie ísť na istotu ako na blint. Pri druhom ani len nezvazujem alternatívu nemať lekára.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre