Ahojte, chcem sa spýtať, či tu náhodou nejaká z vás nemá s týmto skúsenosť...predvčerom mi vyberali stehy...od včera ma bolí ľavá strana jazvy a dnes si priateľ ráno všimol, že ju mám trochu červenkastu...pod jazvou som si nahmatala tvrdé miesto, môže ísť o zápal alebo niečo podobné?
@nikitka000 ja som to tak mala po sekcii a potom to preslo mala som aj atb na to no musi sa to zhojit este
@nikitka000 ja som to mala tiež tak na jednej strane "horšie" dokonca aj viac necitlivé ako na tej druhej.teraz som skoro 5 mesiacov po a až teraz to je už všade rovnake
@nikitka000 ja som to mala podobe ako píšeš po oboch sekciách a všetko bolo OK
ja mám tri sekcie, po každej som si ranu nenatierala žiadnymi mastičkami ale čistila harmančekom a všetky sa mi krásne zahojili. Pri poslednej sa na asi na kúsku zapálila ale pomohlo častejšie to sprchovať , vetrať si to a častejšie som si dávala harmanček, po pár dňoch to bolo ok. Ale u dk som s tým bola, myslím že predsa takto čerstvo po pôrode je lepšie ísť s tým k doktorovi nech to pozrie, hlavne ked cítiš že to nie je ako predtým
Ahoj tiež som to mala, aj tie tvrde miesta, mne dr povedala ze to je reakcia tela na šitie. A mala pravdu niečo sa vstrebalo, niečo nie, to boli zrasty, ale to už je iný príbeh. Teraz nerieš žiadne maste ani nič podobné pokiaľ nepovie lekár. Ak by sa niečo nezdalo radšej chod k dr. Po sestonedeli odporúčam dermatix, ceny sa nezlakni, ak ti ju dr predpise máš ju zadarmo 🙂 držím palce a veľa zdravia
@nikitka000 ahoj 🙂 môže ísť o zápal, daj to radšej pozrieť. Rodila som na konci júna, keď vybrali stehy, polka nad jazvou scervenala, trochu spuchla, vrátila sa väčšia bolesť, plus teplota, tvrdé. Boli to abscesy, bolo treba vypustiť hnis plus silné antibiotiká. Snáď u teba nič vážne 🙂 ale radšej dať pozrieť. Vedia to prehmatať, prípadne sono, zistia, či je tam hnis.
@any_soj a ako ti ten hnis prosím ťa vypušťali
@nikitka000 radšej nechcem vedieť :D museli otvoriť na dvoch miestach ranu. Teraz to je už skoro úplne zrastene.
@any_soj asi to dosť bolelo, že?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Pripnem sa, toto zaujíma aj mňa.