Injekcia na urýchlenie pôrodu

nathuska
20. aug 2013

Ahojte, dostali ste pred pôrodom injekciu?nemyslím epiduralku,ale počula som že aby sa žena dlho netrapila pichnu jej injekciu a do hodiny porodí?mali ste ju niektorá?plati sa za nu?prosím o nejaké info

zuzi79
20. aug 2013

ja som dostala infúziu - oxytocínu, asi to myslíš, potom to šlo rýchlo ako píšeš do hodiny to bolo, ale ako som počula a čítala tak bolesti bývajú vraj väčšie, nemôžem porovnať. Neplatí sa nič.

dasiacik
20. aug 2013

@nathuska
Ano,ja som tiez pocula,ze ten oxitocin sice pôrod urychli,
ale vo väcsine pripadov je bolest ovela väcsia ako pri
pôrode bez neho.

alex02
20. aug 2013

mne pichli injekciu do zadku na urychlenie, ale do hodiny som teda neporodila, zato bolesti stali za to.

mirka007
20. aug 2013

Mne tiez pichali oxytocin a chvilu na to som zacala tlacit a maly bol vonku,ale pichli mi to preto ze malemu zacalo pomaly bit srdiecko tak sa musel rychlo narodit ,tak aj bolo

simivaneska
20. aug 2013

@nathuska ja som to tiež mala pri obidvoch......bolo to sice do hodiny ale tie bolestiiiiiii ☹ prestrašne dačo 😠

something
20. aug 2013

Ja som dostala tabletku, do vnutra a za 2hod bol maly na svete..ale nemusi to byt pravidlo, ale kontrakcie idu strasne rychle

lesana88
21. aug 2013

mne chceli dat, no odmietla som. nevidela som dovod, porod prebiehal dobre, ziadne niekolkohodinove trapenie...skor mam pocit, ze si to chceli urychlit doktori 🙂

lubicafrancekova
21. aug 2013

ja som dostala infuziu ked som bola na päť prstov otvorná a za 20 minút bolo po vštkom, ale vám poviem, žee ku koncu už som začala panikáriť čo som si nemohla ani na sekundu vydýchnuť..

prahaxx
21. aug 2013

@nathuska na mna to vobec neucinkovalo, dostala som behom 2 tyzdnov 3 a medzitym davky magnezia a roztlacanie krcka.. a bolo z toho len kopec bolesti, dcerka prisla potom v nedelu, ked som mala klud a nikto nic nevymyslal 🙂 teraz je z nej 3rocna sebavedoma zena, stale vie, co chce

briketa
21. aug 2013

@nathuska a co sa ponahlas na autobus? 😀 s oxitocinom sa budes trapit omnoho viac ako bez neho... a nehovoriac o kolko vacsi stres je to babatko ked nemoze postupovat pekne prirodzene. Naco ublizovat dietatku a to sa este ani nenarodilo...

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminab
21. aug 2013

oxytocín niekedy urýchli pôrod a niekedy spomalí.... je to individuálne! Ked netreba, radšej by som si ho nedávala 🙂

cinkatko
21. aug 2013

neni treba si neco davat, nejlepsi je si pomoct sama - tzn nesedet, jak to vetsina zen dela - ale chodit a chodit a chodit... Ten porod a otevirani se urychli tim samo!!! Ja jsem pocas porodu sedela jenom kdyz se divali, jak moc jsem otevrena a to jsem uz ani sedet nemohla kvuli strasnemu tlaku dole...

zuzi0911
21. aug 2013

pri druhej som mala oxytocin aj to len test ci mi maternica reaguje kedze 7 dni po termine a nic na vyvolanie nezabralo...to mi urobili rano a 22:00 som dostala bolesti...ale fakt ze hrozne a takto sa to tahalo do POL 9...otom mi nieco do zatku pichli a do hodiny sa narodila ale tie bolesti neprajem nikomu...lepsie ked sa to rozbehne samo..ja som sice pri prvej behala stale bo som chodila do skoly pri druhej sa starala o starsiu aj ked som od 5 mesiaca lezala ale od 7-8 om uz zas behala nepomohlo i to a prenasala som...

1mirka10
27. aug 2013

ja som bola na vyvolanie porodu vecer tabletka na krcok rano tabletka na krcok,a potom infuzka,na zosilnenie kontrakcii,hruuza bolesti riadne,a k tomu so bola aj tak len na 1 cm otvorena,tak ma musel doktor pri kazdej prehliadke otvarat rucne prstami na silu z vnutra.to bolo horsie ako kontrakcie myslela som ze umrem...uz ked som ho pocula ze ide som len plakala ze zase 😒

maca1207
31. aug 2013

no ja som dostala 2vyvolavacky,co mali urychlit...neurychlili,len zvacsili bolest,preto prui druhom budem odmietat vyvolavacku,ale neskor mi okolo pol jedenastej vecer pichli nieco do zily a na to mi sestricka povedala,ze podte ide sa rodit.. a mala sa anrodila 23hod25min,takze do hodiny bola vonku 😀

maca1207
31. aug 2013

@maca1207 nie o pol desiatej ale o p;oljedenastej,prepac skriatok mi urobil zmatok v hlave s hodinami🙂)))

miku1
31. aug 2013

@nathuska Ja som dostala oxitocín pri prvom aj druhom pôrode. Prvý trval 12 hodín, druhý 3,5.....neviem už, kedy mi dali infúziu pri tom prvom pôrode, pri druhom sa to potom rýchlo rozbehlo, ale nemala som kedy ani vydýchnuť....jedna kontrakcia neprešla a už začínala ďalšia....určite si ju sama nepýtaj, nie je to nič príjemné.

koralinka
31. aug 2013

ja určite neodporučam mne vyvolavali dostala som 2 tablety apotom infuzku a myslela som že skapem a to som rodila 11 hodin!!!!! ,,rošambó" začalo po druhej tablete okolo obeda prvá pred 7 ráno a infuzka o 3 nakoniec išla ,,zvonom" ale od tej 3 sa mi zdá akoby som tam bola pol hodinu lebo som nestihla sa ani nadýchnut nonstop kontrakcie

jednoducho ešte nebol jej čas aj ked bola velká 3,8 a 53 cm jej tam bolo dobre 🙂 keby mam druhé nedam si vyvolávať ani urýchlovať ani keby som tehotna dva roky :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre