Ide o hlienovú zátku?

mischell0110
12. jún 2014

Ahojte.Som prvorodicka,a som v 36t+3a potrebujem,aby ste mi poradili.Bola som v utorok u doktorky,no nekontrolovala ma zo spodu uz mesiac,ani ultrazvuk-som totiz vo Svajciarsku a tu jaksi maju niekotri dokotri zauzivane,ze netreba sa v zene rypat.Tak netusim ani ci som otvorena,ci nie.Ale v noci o pol2 som isla na wc cikat a ked som uz kracala do spalne,vyslo zo mna nieco,akoby som sa pocurala,priesvitne,nic huste,len akoby mi uslo a horuce.isla som na wc zas a nic.O pol4 somsa zobudila na krce v podbrusku,a ked som isla z wc,utrela som sa a na papieri som mala ruzove nieco,ako slaby hlien,nie moc.Zlakla som sa a ked som isla zas cikat o 5rano,tak zo mna vyzblnkli akoby 4 kvapky krvi a na papieri zase ruzove.Mala som pocit,akoby sa mi chcelo ist aj na velku,ale nic.Moze to byt hlienova zatka?Neviem,ci mam ist pre istotu k dokotrke,alebo este pockat,pretoze som citala o tej zatke,ale ked neviem ako to je,ked jedna pise,ze isla do nemocnice a porodili do 2dni,a dlasie,ze nepanikarit,ze to trva aj dlhsie,kym sa spusti porod.Dakujem za kazdu radu,alebo nazor,lebo neviem,co urobit.

teruskaa
12. jún 2014

To bude hlienova zátka, ale ked budeš aj cez den krvácať, radšej choď k Dr. Mne odišla zátka 3 týždne pred porodom.

teruskaa
12. jún 2014

Príp.keby z teba išla po kvapkách riedka cira tekutína,to by mohla byť aj plodova voda..ale ked to bolo skor hlienove,bude to tá zátka ;)

zoja1983
12. jún 2014

Ja by som nič neriskovala pre istotu a išla sa ukazať.

orlik4
12. jún 2014

k doktorke hned. radsej nic neriskovat ako si to potom vycitat. mne odisla napr. zatka 1,5 dna pred porodom a potom mi isla po kvapkach plodova voda, proste sa rozbiehal porod. kludne to moze byt v tvojom pripade aj plodovka, a podla mna by babatko nemalo byt v brusku bez vody... a krce si mala, urcite bez k doktorke
a potom napis, ako si dopadla, resp. ako je babatku, ci je uz na svete :D

miriama11
12. jún 2014

To co s teba vytieklo bola asi plodova voda aj mne odtekala po trosku.a potom sa ti asi uvolnila zatka.ked ti bude voda odtekat takto po trosku tak radsej zavolaj lekarke alebo tam rovno chod.

piacere
12. jún 2014

hlienová zátka... a tá tekutina môže byť plodová voda. A ak by si krvácala jasnou krvou, tak rýchlym krokom smer pohotovosť... tam môže ísť o placentu.
Hlienová zátka môže odchádzať aj pár dní a po jej odídení nemusí hneď nastúpiť pôrod, takže toho by som sa nebála, ale daj si skontrolovať, či ti odteká plodová voda...
Držím palce.
každopádne choď k lekárovi.

mischell0110
autor
12. jún 2014

Dakujem babenky za nazory.Tie krce presli,no niekedy ma brucho zo spodu pobolieva ako ked mam mat svoje dni.Krvacat zaial nekrvacam,len sa utrem a je tam trosku ruzovkaste,co asi bude ta hlienova.Kamaratka teraz porodila a vravela,ze jej tiez takto odchadzala hlien.zatka postupne tyzden,ked isal na pohot.lebo sa zlakla,ze sa smiali,co tam robi,ze ved rodit este nejde,ze je to len zatka.Tak neviem,pockam asi do vecera a uvidim ako sa budem citi.Keby sa mi babo nahodou narodi uz teraz,myslite,ze by bolo vsetko ok,kedze som len v 36t?

orlik4
12. jún 2014

konik ti moze byt uplne naprd. internet ti nikdy nevyriesi problem. ak si vysoko tehotna, a mas pochybnosti, VZDY chod k doktorovi. aj keby si sa 100x presla kvoli nicomu, radsej ako neskor lutovat. co ak ma babatko napr.omotanu pupocnikovu snuru okolo krku? mozno su krce z toho...? nechcem ta strasit, ale na druhej strane je to asi nutne, aby si sa rozkyvala. mas krce a nejdes k doktorovi, a pritom si v 36tt....???? teraz isto robi tvoj doktor, nemusis ist hned na pohotovost. na pohotovosti su najradsej, ked maju pokoj, a poslu domov kazdeho...

orlik4
12. jún 2014

a este doplnim, ze mne moj doktor od asi 30tt kazdu jednu prehliadku vravel, ze cokolvek sa stane, ci budem mat bolesti, pichanie, krce, krv, vytok, tvrdnutie bruska, COKOLVEK, co i len zrnko pochybnosti, nech utekam do nemocnice (alebo k nemu, pokial je pracovny den).

mischell0110
autor
12. jún 2014

no ja viem,ze by som mala,len ja som vo Svajciarsku a mam taku doktorku,ktora na vsetko povie,ze to je normlane,lebo som tehotna.A ked k nej chcem ist,neni tam stale,len urcite dni,a dopredu sa objednava.co je ako na halvu,lebo aj ked som bola v 29t som potrebovala ist,lebo mala sa nehybala 3dni,a povedali mi,ze doktorka tam neni,ze mam ist na pohotovost.

orlik4
12. jún 2014

este jedna vec, ze u mna boli kontrakcie take, ze sli akoby som mala menzes, ale presli do krizov, cize kvazi chrbat ma bolel. zospodu, ked ta boli, to ti moze kludne tvrdnut brusko, a napriklad tu pri tvrdnuti bruska jednak nechavaju baby v nemocnici na pozorovanie alebo niekedy je to tiez znak porodu. jednoznacne je tvrdnutie bruska nebezpecne, lebo baby kvoli tomu musia lezat... ale ak nechces ist, tak nikto tvoj nazor nezmeni. len potom aspon napis, ako si dopadla, a teda aj keby za mesiac, ze ci je babo ok, a na svete 🙂

mischell0110
autor
12. jún 2014

dakujem,dam vediet

mijunik
13. jún 2014

@mischell0110 ahoj, teraz si čítam túto diskusiu a chcem sa Ťa spýtať ako sa Ti darí. Pobolievanie prestalo? Bola si nakoniec na pohotovosti? Ja si tiež, ako aj ostatné kočky, myslím, že hoci sa pôrod ešte nemusí rozbiehať, určite by si mala ísť k lekárovi, ak máš čo i len zrnko pochybnosti. Oni sú tam preto, aby Ti pomohli, ukľudnili Ťa. Ty nemáš ako vedieť, čo znamenajú tie rôzne "príznaky". Fakt, zbytočne si z toho v strese a to sa bábätku určite nepáči. Takže ak si ešte nebola, tak šup k lekárovi a budeš vedieť, čo sa deje. 🙂 Pýtala si sa na to, či je skoro, ak by sa bábo narodilo v 36. týždni. Myslím si, že je to síce trošku skôr, ale deti sa rodia aj v siedmom mesiaci a sú v pohode. Moja mamina sa tak narodila v siedmom mesiaci a to bolo v roku 1949, bolo to v novembri (chladno), bolo to doma s pôrodnou babicou a s tuším najakým napitým lekárom a mamina je z dvojičiek. Vážila ani nie dve kilá... A zvládli to aj bez inkubátora, takže v tomto smere sa báť nemusíš. 🙂 Ale tie príznaky si sleduj a nešpekuluj s odkladaním návštevy lekára. Švajčiarsko-Nešvajčiarsko, lekári Ti musia pomôcť. Daj určite vedieť ako pokračujete. 🙂 Držím palce. 🙂

mischell0110
autor
14. jún 2014

Ahojte babule.Tak nakoniec som isla do nemocnice a aj si ma tam hned nechali,co som hned dostala stres,ze idem rodit uz.Vsetko sa dalo,bolo ok az kym sa nieco doktorom nezdalo na ctg.Malej este v brusku odobrali z hlavicky krv,vsetko vraj dobre.Po nejakych 8h mi dali vyvolavacku,islo to fajn az na moment,ked som zapocula len ako sestra vola doktorovi-okamzite na salu operacia.Ten pocit co som mala neprajem nikomu.Otvorena na 7 a zrazu lezim na sale,kde beha vela ludi.takze vraj pre zdravie malej-cisarsky.v zivote som to necakala a necitala som ani vetu o cisarskom.Mala je krasna,len ja som si nemohla vychutnat vsetky tie krasne veci,ze mi ju hned daju,ze ju prebalim a tak.Bolesti,ze som priputana na postely s vyvodom a o malu sa staraju sestry,no nosia mi ju co najviac pri mna.Uzasna radost byt mamou.Ked som sa dnes 1xpostavila s obrovskymi bolestami no rada,ze si ju konecne vezmem sama-prisla zltacka,znizena hladina glukozy a zle vysledky krvi.Mala je v inkubatore a ja sa idem zblaznit,ze mam co robit so sebou,no najviac sa bojim o malu.Tak drzte vsetky palce,nech je vsetko ok a sme cim skor doma!

orlik4
18. jún 2014

@mischell0110 jej, gratulujeme! tak nakoniec asi aj dobre, ze si sla. ked sa doktori rozhodli pre vyvolavacku, tak to asi nebolo vsetko OK. zltacky sa neboj, to maju prakticky vsetky deticky. drzime palce, aby si sa najskor dala dokopy sama a v druhom rade, aby ste sa co najskor dostali domov (v poriadku). moj maly (1.porod) bol na 24 hodin v inkubatore, tak ta chapem. stres a najma hormony po porode su zabijak, to ta polozi aj ked ti mucha preleti cez izbu... takze drzime palce a drzte sa!

cobhan
18. jún 2014

@mischell0110 neboj, dobre to dopadne. Nasa bola v inkubatore tyzden, zltacka ju tam este podrzala par dni, ale nakoniec sme si ju mohli zobrat domov. Tiez sa narodila 36tt+3, mala necele 2 kg, selest na srdiecku a teraz je to 2rocna potvorka, mierne hyperaktivna, vsade musi byt, vsetko vediet a nikdy by nikto nepovedal, ze sa narodila skor a s diagnozou.
Z vlasnej skusenosti, nemocnica je opruz, ale tam som sa vyspala poslednykrat na velmi dlhu dobu 🙂 tak sa neboj a uzivaj si, ze sa o malu stara aj niekto iny

henikapetko
20. jún 2014

@mischell0110 dajte vedieť ako ste dopadli kedy vas pustia,držíme palce,ja mám dnes termín a asi 10min dozadu mi odtiekla zátka tak som sa až triasla,lebo som sa zlakla....

mischell0110
autor
21. jún 2014

NO dnes ide nasa mala Lilien konecne domov! Neviete si predstavit tu radost.este v stredu,ked ma prepustali z nemocnice domov mi doktor povedal,ze mala ostane 2tyzdne v nemocnici.Kazdy den som za nou chodila aj 2-3x dohovarala jej,nech je silna,aby bojovala,papala,aby bola cim skor fit a doma a ta mala potvorka ma asi pocuvala,lebo vysledky sa jej zlepsili a doktor povedal,ze sam nechape ako rychlo je fit a dnes ju cez obed pustia domov.Tak sa tesime a dufame,ze uz bude vsetko len ok! 😀

zeytin
21. jún 2014

@mischell0110 Teším sa, že nakoniec všetko dobre dopadlo 🙂

@henikapetko Držím palce, pokiaľ ide všetko vporiadku, tak je pôrod nádherný!!!! Držím palce, nech máš krásny a ľahký pôrod. Ja som pri oboch babách porodila do 24 hodín od zátky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre