Ahojte baby, na you tube som videla video, kde pôrodná asistentka radila v tehu, pri pôrode aj po ňom nejaké homeopatika, povedala len tolko a tolko sa nasyoe do vody zatrasie a pije sa to som si myslela,že aké jednoduché...lenže začala som si googliť a vidím,že pred pôrodom, cez a po sa užíva vždy iný druh, iné dávkovanie, riedenie a čo ja viem čo... viete mi v tomto poradiť, lebo mám zmätok ... myslíte,že gynekologička by mi na budúci utorok na poradni poradila... ?Ďakujem ...😘
@daenerys7 najlepsie je nakontaktovat sa na skuseneho homeopata alebo aj dulu, niektore maju znalosti aj z tejto oblasti, vedia poradit. Homeopatia sa prisposobuje potrebam daneho cloveka, je vyborna v priprave na porod, urychluje otvaranie v case porodu, hojenie po porode atd. Ak si sa rozhodla ju vyskusat a video ta zaujalo, ignoruj prispevky typu ze su to len gulicky s cukrom, nie je to tak, ale je zbytocne to vysvetlovat. Chod si svojou cestou, iste lepsie ako chemia. Na stranke SAKH https://www.komorahomeopatov.sk/ si najdi v tvojom okoli homeopata a pytaj sa tam 🙂
neordinuj si nič a to bude najlepšie....
aj skúsená lekárnička vie poradiť,my sme mali arniku na uvoľnenie svalstva a pomohlo to,pýtajte si niečo proti bolesti aj na odbúranie strachu z pôrodu...
človek so zdravotníckym vzdelaním bude ponúkať homeopatiká,len ak má z toho zisk.....nik ma nepresvedčí o opaku,stačí si zistiť čo je podstatou týchto prípravkov
@janinah zisk? Homeopatika sa voci lekom velmi lacne, jedna tuba ktora ti vydrzi do konca zivota (nemaju exp) stoji cca 3 eur.
Doporucujem najst si homeopata tak ako bolo pisane cez komoru homeopatov.
Ja som mala pred porodom namiesane specialne homeopatika, neviem co to bolo ale po tyzdni som bola fit bez ziadnych komplikacii…doporucujem
@renatka100 Ja som bola fit aj bez guliciek s cukrom. Sa musel ten "odbornik" fakt narobit kym to namiešal. Ale pravda je, ze sikovny clovek preda aj pekne zabalené h.vno ak ma zakaznikov. A jedna tuba ti vydrží do konca života 😂😂😂?! Prosim ta, homeo napr. na podporu dojcenia obsahuje cca 60guliciek, odporuca sa uzivat minimalne 5guliciek 3-4x za deň. To je velmi krátky zivot.
@renatka100 A v com boli špeciálne? Z coho sa skladali? Ake obsahovali ucinne latky aby si bola fit?! Ci to je jedno, hlavne,ze ujo homepoat odborník namiešal a ty si uverila....
@renatka100 farma biznis funguje inak,nie tak,že nejaké homeo v lekárni stojí 3 eurá..a ak nesotrebuješ do konca života,tak ešte aj vnuci podedia,lebo bez expirácie.....no,zdravý rozum mi iné vraví...ale ok,kupuj a užívaj čo len chceš,placebo efekt nespochybňujem
@daenerys7 homeopatia je nebezpecna. Nie je tam ucinna latka (pre chut je tam ten cukor), ale funguje na inom zaklade. Ak nechces ublizit sebe i dietatu, tak si pozri najskor video detskej lekarky:
A ked sa chces utisit pri a po porode skus esencialne oleje levandulu a myrhu alebo kadidlo (to sa vola pri esencislnych olejoch inac).
Tiez v porodnici bola baba, co brala homeopatika a mala grcne zelene mlieko.😝
@renatka100 a ako vies, ze rovnako fit by si nebola aj bez guliciek? Taketo tvrdenia sa nezakladaju na nicom. To je len tvoj predpoklad z nicoho. Jedine keby si zila v dvoch realitach, ktore boli rovnake do okamihu, ked si si dala/a nedala homeopatikum. Jedine potom by so to mohla realne porovnat.
A na oburanie strachu z porodu pomoze
Rovnako ako placebo.
@daenerys7 presne ako bolo napísané, je to placebo. To mi povedala aj magistra v lekarni. Ona nie je z tých co chcu zarabat a klamat pacientov. Jedine ak sa jedna o krem moze mat nejaku ucinnu latku, inak ide len o cukor. Radšej ušetrite peniaze pre veci pre babatko ako platit za nezmysly. Ono su to dost vysoke sumy za cukrove gulicky a niekto sa dobre nabali. Ved to vynasa miliony..
@daenerys7 ja som inak bola prekvapena, ked mi niekto hovoril, ze si myslel, ze homeopatika su vlastne prirodne lieky. tak neviem, ci v tomto nie je hlavna mylka. prirodne lieky su napriklad salviovy caj, kupele v dubovej kore a podobne. ale homeopatika sa vyrabaju tak, ze zoberies trebars tu salviu, vymacas ju vo vode. potom zoberies tento "vyluh" a zmiesas ho s vodou v nejakom pomere, trebars 1:10 vyluh:voda. zoberies toto co ti vzniklo a zase to zmiesas 1:10 s vodou atd atd atd. a miesa sa to dalej a dalej. takze vysledok je zial naozaj skoro cista voda, do ktorej sa pridava voda a chrumky ako tusim kacacie srdce? a hlavny argument, cim operuju homeopati je, ze voda ma pamat. ze nepotrebuje mat silny vyluh, ze ona si to pamata. tak pri vsetkej vaznosti, ozaj? 🙂
@renatka100 A k tomu zisku-ty vieš vôbec ako funguje trh, ponuka,dopyt?
Ahoj, v Nitre je priamo homeopaticka lekaren. Mozes ich kontaktovat mailom, telefonicky, osobne-je tam vzdy lekarka homeopatka. Pozri na stranky homeonitra.sk
Osobne mam velmi dobre skusenosti. Hlavne na detoch, ktore nemaju este ani sajnu o tom, ze im su podavane, ako tu uz boli homeo nazvane "len cukrove gulicky", vidno krasne vysledky...
@ridilka pozri si video, ktore je uvedene vyssie. Homeopatia moze ucinkovat, inak by to ludia nekupovali, ale zakladom nie su bylinky a ani nic z toho. Preto je velmi nebezpecna a ma velmi nebezpecne a vazne nasledky. Zakladatel Haneman na tuto "liecbu" prisiel pri spiritistickej seanse. Cim vyssie riedenie tym vacsi dosah na psychiku cloveka. Homeopatka -lekarka mi rozpravala, ze na skoleni im fali tabletky s velmi vysokym riedenim a na druhy den jej spravanie v praci takmer sposobilo vyhadzov. Sama bola prekvapena ucinkom na jej spravanie. Bola velmi agresivna.
@alami nie su vhodne ani pre neveriacich.
Naco tolko emocii? Kazdy nech si uziva v co veri…
Nerozumiem potom, ako mozete odpovedat na otazku autorke,co su homeopatika zac a pod., ked ste ich nikdy neuzivali.
Som nazoru, ze taketo tahanice, preco ano, preco nie, a co je to a dokaz to, niekde pisali... atd. su neefektivne a zbytocne spamuju.
Myslim, ze sama autorka si uz vyberie, co je pre nu najvhodnejsie a s cim sa stotoznuje😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
A preco to chces uzivat? Si nieco o homeopatikách precitaj-je to cista voda s cukrom v inom skupenstve. To si natoc vodu z tocky a daj trochu cukru.