Holenie pred pôrodom

20. jún 2022

Ahojte, ako to funguje? Treba sa ohliť úplne alebo stačí len skrátiť zastrihávačom na čo najkratšie? Lebo zvyknem len ten zastrihávač, po holení mám vyrážky... Neviem si predstaviť, čo bude lepšie alebo ako to stihnem, keď sa budeme ponáhľať do nemocky...

melany4
20. jún 2022

Treba úplne, riadne do hladka ,,inak ti hrozí že ťa bude holiť sestrička..😉

angelous1991
20. jún 2022

Ja som nestihla mňa oholili tam … žiletkou čo tam ešte bolo ochlpenie mojej predchodkyne 🙈🙈🙈 toto nepochopím ako môžu rovnakou ziletkou v nemocnici holiť ženy kks akože krv a rôzne prenosy to mi doteraz hlava neberie ale kým som stihla protestovať už som bola oholená 😩 no tak keby mám ísť rodiť tak sa asi preventívne pred termínom holím každý deň ako toto absolvovať 😵‍💫

mondolina
20. jún 2022

treba holiť každé tri dni, alebo dva

simca06022011
20. jún 2022

vobec netreba uplne podla mna :D u mna vobec neriesili a ani ma neholili, ked nemas dzunglu podla mna, sestricka pozrela, povedala, ze to je ok a nechala ma tak :D . Ale tak opytaj sa na poradni ake tam su zvyky...

jaskolka
20. jún 2022

Neholila som sa, ani ma nikto v pôrodnici neholil, vôbec som to neriešila.

mondolina
20. jún 2022

@melany4
nebola som do hladka a neholila ma sestrička,

nafka0483
20. jún 2022

Ja som mala 2-3 dnove strnisko a nikto to neriesil ani ma neholili. Ale to asi treba ist rodit do nemocnice z tohto storocia, nie niekde kde sa praktikami zasekli v tom minulom 🤦‍♀️

melany4
20. jún 2022

@mondolina aha tak vsade je to asi ináč...ja som nerodila ale bola som na laparke a vraveli nam všetkým že treba úplne...aj rodickam.. dokonca mi to prišla sestrička opraviť...🙃

luccija
20. jún 2022

Nemusis byt uplne dohladka tyzdnove strnisko nebude nikomi vadit🙂ja sa holim dole, ale na pahorku len skracujem a upravujem a nikomu to nevadilo.Mna si nikto ani neobzeral co sa tyka chlpkov ani klystir mi nedavali a nebola som urgent

nikpa
20. jún 2022

@angelous1991 to kde si rodila, v poľnej nemocnici?? 😳 To by rovno mohli rezať jedným skalpelom, pichať jednou ihlou do radu bez dezinfekcie.

aeruginosa
20. jún 2022

@angelous1991 tak toto sa mi az verit nechce… hroza..🤦🏼‍♀️

simca06022011
20. jún 2022

@angelous1991 aj ja som to videla, dokonca rovnake rukavice atd... no uplne psycho. Setri sa kde sa da.

angelous1991
20. jún 2022

@nikpa pred 12 rokmi som rodila ako to je teraz neviem mám len jedno dieťa .
@aeruginosa no bohužiaľ je to tak

bluka2
20. jún 2022

Prečo by sa trebalo holiť, to je na pôrod nejako potrebné? 😳 Ak nechceš, aby ťa s tým otravovali, tak im to povedz. Bez tvojho súhlasu to nemôžu spraviť. Ak sú tam praktiky nejaké proti vôli pacienta, odporúčam ísť inam

loliku
20. jún 2022

Ja som sa pred každým pôrodom doma osprchovala a oholila a išla som na vec 💪🙃😊 ale tak keď budeš mať skrátené na minimum to by nemalo vadiť

simsalabim
20. jún 2022

Mna nikto neholil... nejako som oholena dole bola (alebo to bolo skratene), ale do hladka ani nahodou. nikto to neriesil.

katulienocka999
20. jún 2022

Mna holila sestrička popri kontrakciach, lebo co na to povie pan primar ked sa príde pozrieť 🙈🙈 bola som vyse tyzna na rizikovom, predtým ma manzel oholil strojčekom doma nez sme sli do nemocnice ale im sa to aj tak nepáčilo 😤 priniesla žiletky co ešte moj dedko pouzival a tym ma oholila 😕😕 katastrofa, neze z pôrodu ale z tohto mam traumu a to zas nebolo az tak dávno

cimage
20. jún 2022

@bluka2 nie je to potrebne, len kvoli sitiu. Pre istotu to robia v niektorych nemocniciach ako na beziacom pase, tak isto ako pre istotu klystir, nastrih, atd. 🤷🏻‍♀️

nafka0483
20. jún 2022

@bluka2 Niekde ti zakazu aj jest a pit, lebo co ak bude potrebna anesteza, oholia kvoli sitiu a pod...

sparrows
20. jún 2022

@katulienocka999 že vraj čo povie primár 😂 no to už je iný extrém. Čo primára do toho ako ty vyzeráš tam dole

matullienka
20. jún 2022

Ja som mala pár dnove strnisko a sestrička sama povedala, že je to lepšie lebo potom tie chlpy keď začnú rašit vedia veľmi pichať do rany čo je viac bolestivé, a dlhšie chlpy sú už mäkšie a menej dráždia

katulienocka999
20. jún 2022

@sparrows co ti poviem 🙈 jemu to bolo určite tak jedno, jedine tym sestričkam nie... Teraz ak budu frflat tak budem uz aj ja, ze je to tak v poriadku.. Vtedy mi to popri tom všetkom uz bolo tak jedno

hygienka
20. jún 2022

Tak ono sa to nerobí kvôli estetike, ale kvôli prípadnému šitiu, ak by bolo potrebné

ildiko36
20. jún 2022

Ja by som ti tiez odporucila do hola, pouzivaju fakt pouzite ziletky😫a este aj nekvalitne.popros manzela nech ti pomoze , v pripade si daj niveu po holeni senzitiv aspon tam kde zvyknes mať vyrazky..viem ze to tam nepatri ale ked sa nedotkneš intimnej casti nic ti nehrozí

bielavila
29. jún 2022

Ved si vezmi do porodnice vlastnu ziletku, podla mna na prirodzeny porod netreba uplne do hladka, dvojdnove chlpky neprekazaju, na sekciu som musela dohladka, oholila som sa rano pred sekciou, zabal ziletku do tasky a povedz sestre nech ta oholi tvojou ak nestihnes, fuj mne sa nechce verit ze holia tou istou viac zien, by som tam osablila celu izbu vratane sestricky keby ma oholi pouzitou ziletkou🤦🏼‍♀️

bielavila
29. jún 2022

Btw moja gynda mi vzdy vravi ze holit do hoadka je zle, ze tie chlpky maju svoj vyznam a chrania sliznicu posvy, ja sa holim do hladka lebo mi to pride hygienicke, a vidis doktorka mi vravela he uplne oholene mozu mat castejsie problemy

seva22
30. jún 2022

Ja som nebola uplne dohladka,raz v zivote som to skusila ziletkou a nikdy viac,tak strasne som sa vyhadzala,pritom ziletku som pouzila novu…takze len skracujem na co najkratsie…ked som dosla na porod s odtecenou vodou nikto mi nic nepovedal,takze uplna pohoda

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre