Holenie pred pôrodom
Ahojte, viete mi niekto poradiť, ako často sa holiť, aby som bola skrátka vždy pripravená? Nechcem aby mi to robili v nemocnici, nakoľko som dosť citlivá a pri mojej šteklivosti musí byť trpezlivý aj môj manžel, keď mi s tým pomáha.. neviem ako je to u vás ostatných, v každom prípade, vďaka za každú radu a skúsenosť..
Ja som sa planovala holit, ked pridu prve kontrakcie. Dopadlo to ale trosku inak 🙂 S najvacsou pravdepodobnostou porod nebude mat taky rychly spad, aby si si nestihla dat v klude sprchu, oholit sa a najest sa 🙂
Pri prvom porode som nevedela do coho idem tak ma holila sestricka v porodnici, hrozny zazitok. Stara astra ziletka a pena adam. Pri dcere som sa uz oholila doma, asi tyzden pred a bolo to v poriadku. Pri druhej dcere som sa tiez oholila doma, myslim dva dni pred, ale sestricke to asi nestacilo, tak ma este doholila, asi o nebolo podla jej gusta. 😀
ja som sa holila a aj holim každy druhy deň. v tehu pomocou maleho zrkadielka, keď už bruško nedovolovalo to tam dostatočne vidieť 😀
ja som sa oholila v ten deň keď som aj rodila a to som nevedela, že to príde lebo som mala isť na druhý deň na príjem do pôrodnice lebo som prenášala...tak som rada že som to tak stihla...lebo holenie sestričkou by som nechcela...ale tie posledné dni čo som mala už rodiť, tak som sa holila pre istotu každý tretí deň
maminy a to musíme byť úplne všade do hladka? nestačí pri klasickom pôrode len okolo otvoru a hrádze? lebo ja si musím nechávať tzv. "trojuholníček" lebo tam mám dosť citlivú kožu a oholenie aj toho by mi spôsobilo problémy 😒 😖
ja sa holim po pamati a pravidelne, aby ma porod nezaskocil nepripravenu. asi by to malo byt dohladka, resp nevadi ak to nebude holene v ten den, ale nejaky porast by tam byt nemal, ide aj o hygienu.
ja sa uz teraz holievam kazdy 2hy den
Ja som si zobrala vlastnú žiletku-jednorazovú do pôrodnice. Myslela som si, že to bude hrúza, keď ma bude holiť sestrička... ale medzi kontrakciami a všetkým tým chaosom to bolo to najmenej. A inak stačí okolo otvorov sa oholiť, veď tam nejde o estetickú záležitosť. To aby chĺpky nezavadzali pri nástrihu, šití... 😉
@ulalala aj mne pomáhal manžel,posledný mesiac som sa radšej holila častejšie,keby niečo 🙂 🙂
ja som sa počas tehu holila, akoby som ani brucho nemala.... vadí mi to tam, tak som to dávala dole každý tretí deň 😅 a zvládla som to sama, len podľa hmatu 😀 nemohlo to byť dokonalé, ale apsoň som neriskla porezanie od sestričky 😀
Ja som sa pri mojej malej stihla oholit 2dni pred porodom a to som ani len netusila ze porodim o tyzden skor a s pmomocou zrkadla.teraz sa dokazem este po stojacky v poho este sa vidim ako tak ale potom neviem kedze mame malu vanu a neviem ako by to muz urobyl.
@vefi89 presne tak, tiez som sa holila pohmate a osobne si neviem predstavit zeby ma mal muz oholit, ved by mal stresy na 5 rokov 😀
@ulalala myslim, ze kedze cakas prve tak budes mat dost casu sa oholit ked pridu bolesti, ja som sla do sprchy a okrem toho, ze voda super uvolnuje sa aj oholis a pohoda 😉
ja som ležala dva týždne pred pôrodom v nemocnici, takže som sa holila pravidelne aspoň to, čo cez to mega brucho šlo 😀 aj tak ma potom PA dorezala lebo som šla na sekciu a tam to musí byť dohladka... a keď ma potreli tou oranžovou gebuzinou?hrôza des ako to štípalo!
Ja sa holim pravidelne. Nezniesla by som chlpy kdekolvek na svojom tele... 😀 A aj ked si uz tam dole nedovidim, tak idem po pamati 😀 Muzovi by som sa asi nezverila 😀
ja som sa posledne dva tyzdne tehu holila kazde tri dni 🙂
@ulalala ja som sa holila den pred porodom, ale aj tak ma este v porodnici doholili 🙂
@ulalala pozri aj tu 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/holenie-s-velkym-bruskom-ako-na-to/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/kedy-je-vhodne-oholit-sa-pred-porodom/
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/dari-sa-vam-holit-sa-v-tehotenstve/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ako-sa-oholit-na-porod/
a hlavne sa popytaj v diskusii tvojej porodnice, ci to vlastne vyzaduju 😉
No ja mam aj elektricky depilator, takze s tym to zmakne manzel a nemusim sa bat porezania...mna skor trapi, ako si budem umyvat vlasy, lebo ja si ich umyvam v priebehu dna nad vanou a s velkym brusiskom to asi nepojde
@ulalala Ja som mala fobiu z toho, ze ma nejaka sestricka bude pred porodom holit, ze je to trapne a drasticke, ale po vlastnej skusenosti som zistila , ze som mala velmi milne predstavy. Holenie trvalo asi 2 minuty. Nebolelo to , a pri tych kontrakciach som to ani nevnimala 🙂 A aj ked som bola pripravena , ona si to ocistila tam kde je to pri porode najpotrebnejsie 🙂

@ulalala ahoj. Ja som sa pred porodom holila ako prislo. Jednak sa mi to samej nerobilo dobre (robila som to skor po pamati) a MM zakazdym nemohol. Ale povedala by som, ze min. raz tyzdenne to urcite bolo. Ono, zase nemusis byt uplne na hladko. Nejaky ten mm tie chlpky mat mozu 🙂