Hnisavá rana po sekcii. Čo mám robiť?

nefertitty
23. apr 2013

Ahojte, chcela by som sa opytat som po sekcii a na lavej strane ma ta rana strasne stipe, ked som sa lepsie pozrela vydela som ako mi z nej troska hnisa 😒 mam ako keby zle zasitu ranu a zda sa mi ako keby som tam mala dieru a mala som tku zlkastu tekutinu, prste hnis. Co s tym mam robit? Mam ist k doktorovi? Ci si staci repikom premivat ? Ja som si to dezinfikovala dezinfekciou,ale neviem co dalej. Mate s tym nejaka skusenosti? Dakujem

soldi
23. apr 2013

@nefertitty mozes tam mat stafylokoka. urcite chod ku gyn.

usiko
23. apr 2013

do konca sestonedelia sa ti o pripadne problemy ma starat oddelenie v nemocnici, kde si rodial, takze ano, mas ist tam....

stanislavao
23. apr 2013

urcite chodte do nemocnice, ved este nejaky zapal dostanete z toho.

moon321
23. apr 2013

Ja som mala po sekcii to isté.dali my atb augmentin alebo tak nejak a do tydna sa to zahojilo.to sa stáva ked je nejaká spinka na sále.

moncicatko19
23. apr 2013

necakaj a sup k dr nech to pozrie istota je gulomet ako sa hovori 😉 dufam ze bude vsetko ok

silvikam
23. apr 2013

Ahoj, toto isté som mala ja. Bolo leto 37 stupňov. Mne to začalo hnisať ešte v nemocnici, povedali, že mi to slizí keď mi vyberali cvoky. Pretreli liehom, zalepili a bolo. Keď odlepili vždy som mala na nohavičkách otlačené stopy hnisu. Až keď som prišla domov som si to pozrela v zrkadielku. Mala som po celej dĺžke rany akoby hnisavý pľuzgier. Ja som si to niekoľkokrát denne vytierala liehom a mastila framykoinom a zakladala gázou, aby sa mi tie ovisnuté kože o seba neopierali. Ak sa dalo som ležala, aby to dýchalo a neotieralo sa o seba. Nahrievala biolampou. Po týždni sa mi ten pluzgier pomaly uvolnil a tá odhnisaná vrchná koža sa mi odlepila ako chrasta.
A hlavne pri sprchovaní si to utieraj iba vždy čistým uterákom na to určeným. Ale pre istotu asi choď k lekárovi.
Dosť stručný popis, ospravedlňujem sa. Prajem skoré zotavenie.

sampo
23. apr 2013

mas to uz zavrete? ja som to tiez mala..bol tam aj stafylokok, ale inac iba serozna tekutina, lebo mi vyliezali stehy 😅 10 mesiacov to trvalo..medzitym mi to este museli raz aj rezat 😝

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre