Ahojte mamičky, som par dni pred termínom a dnes nad ránom mi zrejme odišla hlienová zátka. Usudzujem z opisu iných mamičiek (som prvorodička), hustejší výtok hnedkastej farby a veľa. Cítim aj jemnú bolesť ako ked sa rozbieha menštruácia. Nie je to nič neznesiteľné, len neviem či mám rovno už sa obliekať alebo či mám v pohode na opakujúce sa kontrakcie. Voda mi nepraskla, jedine ak by odtekala postupne, lebo vložku som mala dosť vlhkú. Nemocnicu mám 25 km. Chcela som sa spýtať či má niekto skúsenosť, že vás takto jemne bolelo podbruško a pôrod ešte pár dní neprebehol.
Ďakujem za rady.
@jedencloviecik ahoj, počkaj čo sa bude diať. Mne odišla hlienová zátka 3tyzdne pred pôrodom 🤷♀️
@lindiik a mala si pritom prosim ta aj nejaké bolesti v podbrušku? Cítila si to? Lebo ja to cítim v podstate od včera, že niečo sa deje. Ale kontrakcia to určite nie je 🙂
Ahoj. mne odišla v sobotu, rodila som utorok večer.
@jedencloviecik chápem ťa tiež som nevedela, že čo sa deje (prvé bábätko) mne dokonca odchádzala tak postupne a bolo toho dosť, napr. Aj po týždni ešte odišlo niečo a tak. Hej mala som také menštruačné bolesti, sledovala som sa, že čo, ľahla som si a časom to prešlo. Ale celý ten deň som mala také bolesti, ale vždy prešli. Už keď to prišlo potom naostro, to už som vedela, že už to asi nerozbeham 🤣🙈
@jedencloviecik
Mne sa "menštruačné bolesti" začali v utorok, porodila som v piatok.
Nebrala som to za kontrakcie a len z nudy som si ich začala merať, keď boli každých 5min.
Aj mne odišla zátka pár dni pred pôrodom a možno to znie ako klišé ale naozaj budeš vediet rozoznať ze uz rodíš 🙂
@jedencloviecik Ja si myslim, ze mas este chvilku cas, kazdopadne bud nachystana, ak bude termin a stale nebudes rodit tak vtedy chod uz do nemocnice nech si ta tam nechaju, to zvyknu niekde robit. Ale prenasat babo mozes aj tyzden.
@nasasa_1 V piatok mám mať poslednú poradňu. Uvidíme, či vydržíme dovtedy, každopádne si naňu potom vezmem aj tašku pre istotu 🙂
Ahoj, mne odišla hlienova zatka v utorok, s tym že od stredy mi postupne po maličkych množstvach odtekala aj plodova voda. Bola som s tym u doktora, no poslal ma domov, nakoniec som začala rodiť v piatok večer, kedy mi naraz odišlo veľké množstvo plodovej vody. Dcerka sa narodila v sobotu madranom.
@jedencloviecik presne, ja som tiež čakala a nevedela som vlastne, na čo čakám 😀 mne plodová neodtiekla, prišli dosť silné akoby menštruáčne kŕče a asi po hodine som začala sledovať, že začínajú byť pravidelné. Keď boli fakt pravidelné, spočiatku každých 7min, ku koncu 5min, už som išla do pôrodnice
@jedencloviecik V pohode cakat😊Mne odisla v piatok a tiez som nevedela co to je tak som sla do porodnice a poslali ma domov,ze to je v pohode a v nedelu sa maly vypital na svet☺️☺️
@jedencloviecik Jasne, ale rozhodne to rozoznas ja som mala tiez dalej nemocnicu, zatka mi odisla asi tyzden pred, setrila som sa a potom sa vypytala presne na termin, isla som az ked som mala pravidelne, silnejuce a navalajuce sa bolesti stihli sme to porodila som az 7hod potom :/
Mne odisla a do par hod som rodila..a ano mierna bolest v podbrusku😁
@zhuzhu dobre, že to píšeš, lebo ja mám tiež podozrenie, že trochu aj voda odteká, ale minimum. Lebo na kurze nám hovorili, že do 2 hodín do pôrodnice po odtečení, ale na to si zrejme počkám ešte.
@bafka tak to je ukážkový príchod - tak nám to aspoň hovorili, že sa musia opakovať 5-7, inak by ma asi poslali domov 🙂
@mimiqa je to určite individuálne, len som chcela vedieť, že keď nijaký zatiaľ iný príznak nemám či mám zachovať už PANIKU 🙂
@jedencloviecik
Ja sa priznám, že som asi jediný človek na svete, ktorý kontrakcie nerozoznal 😂
Ako píšem, mala som bolesti už od utorka, tak som tomu nedávala žiadnu váhu.
Akurát zo štvrtka na piatok sa mi nechcelo spať, stiahla som si aplikáciu na meranie a skúšala som stopovať tie moje "menštruačné kŕče" a boli po 5tich minútach...hodinu, dve.... Tak som si dala vaňu že ideme. Bála som sa, aby ma nevysmiali v pôrodnici načo som prišla. Zašli sme si ešte na raňajky, zjedla som jednu úžasnú obrovskú bagetu a išla na príjem 😄 sestrička na mňa pozerala divne keď som jej zahlásila, že pravdepodobne sa blíži pôrod....vraj sa také ženy tvária inak 🤨😄
Bola som otvorená na 2 prsty, nechali ma. Doobeda úplná pohodička, smiala som sa, nudila viacmenej. A od obeda smrteľné bolesti- 15:05 som porodila.
@nika3136 smejem sa na tej úžasnej bagete 🙂 ešte dobre, že si ju stihla ! No nič, dnes to vyzerá na celodenný monitoring. Keď by bolesti neprešli alebo sa stupňovali tak sa vychystám.
Divečatá ďakujem za vaše rady, minimálne viem, že teraz nerodím. Idem si dať raňajky 🙂
@jedencloviecik nie klud...ked budes mat ktce kazdych 20 minut az v tedy chod...drzim palce....a vsetko dobre vela lasky banatku 😘
@mimiqa 😘dakujeme pekne
@jedencloviecik
Keď nastanú bolesti, máš ešte kopec času (prvorodička sa otvára väčšinou na 1 prst za hodinu). A nezabudni sa najesť pred odchodom do pôrodnice 😄 dobrá rada. Keď budeš rodiť 24 hodín tak toľko ti nedovolia jesť
@jedencloviecik mne odisla zatka 4 dni pred porodom. treba sledovat bolesti, ci su pravidelne. tiez sa to zacalo u mna ako menstruacne bolesti, ale stale boli silnejsie ;)
@jedencloviecik ahoj, nuž ja som rodila 4x a každý pôrod iný, čiže vždy som bola v strehu 🙂 Aj čo sa zátky, plodovej vody týka, aj bolestí... pri treťom som len mala blbý pocit že sa niečo deje a 2 slabé kontrakcie - šli sme zaviezť deti a šup do nemocky. Po vyšetrení výsledok otvorená na 9,len s tými 2 kontrakciami. Posledný pôrod ráno odišla zátka a cítila som sa tak ako ty... chcela som byť blízko pôrodnice keďže moje pôrody netrvali dlho. Mali sme to cca polhoďku cesty. V aute prišli kontrakcie, orvorená na 6. Pri prvom tehotenstve mi odišla zátka a nedialo sa nič ešte pár dní... každá sme iná, pôrody sa líšia... ale ak cítiš voľačo, buď nachystaná 😉 , tie 'menšt.' bolesti patria k tomu... a nie všetky prvorodičky sa trápia dlllho.
Ja som sa zobudila okolo pol noci,sla som na zachod a zacala mi pomaly odtekat voda no lahla som do postele pol hodinu nic a potom zacali kontrakcie kazdych 5min a o chvilku každé dve minuty.do nemocnice ma priali o 1:15v noci a presne o pol druhej uz bola malá na svete.no to bol luxusný pôrod ako fakt,so synom to bolo za 4 hodiny od prepichnutia vody a terax sa modlim ň ch to bude tiez ry hlovka
@bona
Píšem o bolestiach, samozrejme je iné, keď ti praskne voda, to sa balíš a vyrážaš skoro okamžite (Max do hodiny myslím). Aj ja som od vody porodila do 3h, dovtedy sa tiež nič veľké nedialo, preto som bola v pohode 😄😄
Ale takým ženám ako ty úprimne závidím, ten čas na "vzdychárni" je des
@jedencloviecik mne odišla zátka a pomaly nastupovali kontrakcie a ešte ten deň som rodila.
bolo to sice v 2014, mne sice zatka neviem kedy odisla, ale odtiekla mi voda cca o 22 hod., cakala som co bude, lebo bolesti len take nijake. Osprchovala som sa, umyla hlavu a cca o pol noci sme prisli do porodnice, ze mi odisla voda. Sestricka vysetrila, dala na monitor a ze vy nerodite, ziadne kontrakcie, otvorena ale na 9cm, tak si ma nechali. Ani o 1:00 stale nic, asi o 2:00 hovorim sestricke, ze ma boli brucho, ona ze do rana isto neporodite, ze mam ist spat. Dcerka sa narodila 3:21 a popravde, menstruacne bolesti mam silnejsie ako bol cely porod. Takze u mna sa ani nejake vyrazne kontrakcie nekonali, nebyt otvorena, tak ma posle domov a porodim doma 🙂
@nika3136 veď jasne..🙂 je pravda,že “vzdycharen” som ani pri jednom pôrode nezažila🙈,lebo vlastne mne vždy praskla voda..druhý porod som mala predčasný v 28tt a tam defacto to bola otázka minút🙄 a teraz tretí detto,tiez najprv voda,ale to som mala cisársky,keďže mala sa neotočila..
@jedencloviecik kazdopadne,držím prsty,nech to ide ako po masle..😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Daj do Google obrázky "hlienová zátka", či sa ti to zhoduje. Ak hej, ja ako prvorodička by som asi utekala radšej do nemocnice.