Glukózový test a vaše zážitky po sekcii

vierkainka
28. júl 2022

Ahojte.Mam nejaké otazky na ktore by mi pomohli vase odpovede od zien,ktore s tym majú skúsenost.Som prvorodička.
Bolo vam nevoľno z glukozoveho testu hned po užití?
Prípadne,ako ste ho znášali?
Mám zdravotné diagnózy, kvoli ktorym budem rodiť sekciou.Bol mi odporúčaný spinal.
Ako ste sa po po nom cítili?Ake ste mali pocity priamo pri tom?Kedy ste dokazali vstať? Prípadne,ako to cele prebieha?Je tu par starsich tém s touto tématikou,rada by som vsak vedela nieco aktuálnejšie.Dakujem vam krásne a prajem pekny den.Vierka.

andrea_82
28. júl 2022

ja sa môžem vyjadriť len ku glukózovému testu - robili mi ho 2 x, mne sa osvedčilo vypiť čo najväčšie množstvo naraz, kým chuťovým pohárikom došlo, že je to hnusné. Ten zvyšok som potom už nejako dopila po troche. Zle mi z toho nebolo.

pukina
28. júl 2022

@vierkainka glukozovy test bol v pohode, sestricka mi kazala kupit v lekarni uz hotovy roztok s prichutou, hodila som ho predtym do chladnicky a chutilo to ako taka sladsia malinovka, len som mala po tom pachut v ustach, no zle mi nebolo.

Co sa tyka spinalu, ja som ho teda nemala pri porode ale pri inej operacii a bolo mi po nom hrozne. 2 mesiace som sa nevedela poriadne postavit, hned som mala cierno pred ocami a pocit na odpadnutie, este po polroku problem ked som sa zohla alebo prudsie postavila. Myslim ze po spinale sa ma dodrzat nejaky postup, ze by sa clovek nemal velmi hybat celkovo, kym neodznie anestetikum a na to ma nikto neupozornil. Takze ak by to u mna prislo pri porode do stavu, ze musim pod noz, radsej by som po tejto skusenosti asi zvolila celkovu anestezu, bohuzial.. neviem si predstavit znovu prezit tie stavy a k tomu mat doma dietatko o ktore sa treba starat.

petamich
28. júl 2022

ja som asi cudna ale nasa sestricka tu glukozu zaraba s citronom a bolo to ako presladena limonada, mne to chutilo 🙂 nemala som absolutne ziadny problem

s otazkou c. 2 neporadim

katarinka1211
28. júl 2022

@vierkainka ahoj, čo sa týka glukozoveho testu tak úplne v pohode,taktiež som si tam mohla nakvapkat citrón,takže zle mi vôbec nebolo (a to som ho absolvovala aj pri kontrole po pôrode keďže som mala tehot.cukrovku). A čo sa týka spinalu,tiež to bolo ok, počas sekcie som akokeby cítila len také pohyby po bruchu.Porodila som o 15 hod. a na druhý deň o 12hod som sa už ako tak vedela postaviť,aj keď ťa bolesť brucha bola hrozna ešte asi týždeň.

beata_k
28. júl 2022

@vierkainka Nebolo mi z neho zle, sladka limonada. To uz davno nie sladka gebuzina. Predavaju ochutene
Prebieha to stale tak ako si citala. Je tam plachta, nic nevidis. Debatuje s tebou anesteziolog. Samotny ukon trva chvilocku. Ja som pri prvej mala za 20 minut po vsetkom. Pri druhej mi dali rajsky plyn. Ten si pytaj ak je moznost. To bola len priprava na sekciu, tma a bolo po vsetkom. Ukazali mi dieta a pocuvala som radio.
Vstanes ako kde. Bud po 24 alebo 12 hodin. Lepsie je nepouzivat ten trojuholnik nad postelou. To potom zapajas brusne svaly. Lepsie je vstat cez laket bokom a nohy dole. Drz sa 💪
A keby ta bolela hlava pytaj lieky. Nenechaj sa odbit sestrickou, ze si mas dat kavu. Aj ta je dobra, ale... A este cola je dobra.

miriz
28. júl 2022

@vierkainka 1. glukozový test som zvládla bez problémov
2. mala som spinál, rodila som na Silvestra 🙈. Hoci ma varovali pred bolesťou hlavy, nič mi nebolo, až sa čudovali 🤷🏻‍♀️ Pichnutie nebolo nejako bolestivé, počas sekcie som necítila nič, dali mi do žily aj nejaký oblbovák, takže som to celé prekecala s anesteziológom ani neviem o čom 😀 Postavila som sa o necelých 24 hodín - to bol des. A najhoršie bolo pre mňa po prvýkrát sa vycikať 🤦🏻‍♀️ Ale na druhý deň večer som už chcela mať malého pri sebe, tak mi neostávalo nič iné len sa rozhýbať. Tie prvé dni to bolo náročné kvôli bolesti a prvú noc ma ozaj dosť bolelo zavinovanie maternice, a to aj napriek liekom proti bolesti (to ma prekvapilo, pri prvom synovi som zavinovanie necítila, ale to bol prirodzený pôrod).

didi2102
28. júl 2022

@vierkainka Každý dr má glukózy.test inak,niekto to má prísnejšie niekto môže počas piť vodu,moja to mala prísne po 18nejest,od polnoci nepiť,ráno 1glg vody a až do konca vyšetrenia nepiť,vypiť sa to dalo,píla som to rýchlo,do 10min čierno čierna tma a až do konca vyšetrenia som už ležala u dr kým ona ostatných vyšetrovala - vtedy tam bolo asi 20tehotnych nikomu nebolo zle len mne,kamošky to tiež zvládli ok, mne vyšla tehu cukrovka tak možno preto ale nieje to ukazovateľ tej cukrovky
A mám aj dve sekcie v spinaly-ozaj veľa robí ten anestéziológ kecá s tebou alebo ty kecaj pýtaj sa atď zbehne to , neako to prešlo a už ma odnášali na izbu, prvý krát som vstávala veľmi ťažko,nešlo to -ja som skoro celú tehu prelezala čiže svaly v keli , to pripisujem celkovo tomu stavu,nemala som ani syna 6dni pri sebe lebo som bola slabá ale druhá sekcia no ti poviem že tehu lepsie-klasicke , pár problémov, postavila.som sa super aj som fungovala, dávajú aj injekcie od bolesti po sekcii,aj na spanie , mlieko som pripravím nemala až doma na 8den, pri druhej som mala malý rozdiel medzi deťmi tak telo si pamätalo a cca 3-4den, hlavne ak nebudeš vládať nič si nevyčítaj , netráp sa ,v kľude aj v noci môže byť dieťa u sestričiek keď by naaaaahodou si potrebuješ oddýchnuť

hariet
28. júl 2022

1. Glukoza - nebolo to nic co by sa nedalo vypit. Mne bolo trochu zle od hladu a teda z tych odberov krvi🫣
2. Spinal - nevedeli sa mi tam trafit- asi na 4 ci 5 ty krat to pichol - to bolo najhorsie pre mna na celom spinale a este zavadzanie cievky do mocaku🥴😵‍💫 Neprijemne. Vsetko ostatne bolo v pohode. Pocas vyberania dietata citis len tlak a tah. 24 hod po nedvihaj hlavu, potom ta budu stavat na nohy. Mne po spinali nebolo nic, brucho bolelo tie 4 prve dni dost, potom sa to zlepsovalo kazdym dnom.

didi2102
28. júl 2022

@vierkainka ešte ma napadlo že pri prvom som mala glycerinove cipky-dala som si na 2 a 3 deň, pri druhom som ich zabudla, stolicu som nemala 4dni a akože počkám veď nevadí,no vadilo,dostala som hemeroidy tak tie čipky sú super

pininka1
28. júl 2022

Glukozovy test som zvladla len s pridanim citrona, prvykrat som myslela ze ovraciam celu ordinaciu. Pre mna ktora mam aj normalne nizky cukor to bolo najotrasnejsie vysetrenie zo vsetkych v tehu a pri poslednej som aj po vypiti mala tak nizky ze ma sestricka zdrbala preco som prisla sama, domov som isla chytajuc sa vsetkeho co sa mi tak hlava tocila. Spinal je urcite lepsi ako celkova narkoza, za mna kedze som mala aj aj, jednoznacne spinal.

nonkanonka
28. júl 2022

Pocas tehotenstva mi prislo trochu zle po vypiti roztoku, po cca 20-30 min to odoznelo a bolo mi uz dobre. Test som opakovala po porode, to mi uz zle vobec neprislo.

Rodila som planovanou sekciou, mala som spinal. Pocas porodu som dostala urcite nejake utlmovaky lebo som bola cely cas kludna (pred sekciou som panikarila ked ma pripravovali 😅), po 10 minutach od zacatia som pocula plac malej (najkrajsi moment) a potom ma este asi 50 minut zašivali a to som vklude prelezala s pocitom ze mala je na svete, zije a je ok ale hovorim urcite som mala nejake utlmovaky lebo sa mi vobec nechcelo rozpravat ani po odneseni na izbu k spolubyvajucej, len som lezala a bola som spokojna ze lezim 😄 sekciu som mala rano o 8mej, vecer okolo 20-21 hod som sa postavila. Prve tri dni ma to bolelo najviac, potom este cca 2-3 tyzdne ma bolelo brucho pri vstavani z lahu inak to uz bolo ok. Rodila som minuly rok v novembri

hendikep
28. júl 2022

@vierkainka Ahoj, glukozovy test som mala až teraz počas druhého tehu - lebo v prvom ma nato sestrička zabudla poslať, každý ma strašil aké je to hnusné tak som sa bála, ale bolo to ako veľký pohár vody osladený možno 5-6 lyžičkami cukru. Vypila som to na prvý šup a nechápala som čo je okolo toho také haló :D Čo sa týka cisárskeho, mala som spinal, moja sestra je anesteziologička a sama mi to odporúčala.. chcela som to už len preto aby som dcéru videla hneď keď ju vyberú, neviem si predstaviť že sa prebudím a ukážu mi nejaké dieťa že aha toto je ono :D proste o tú chvíľu som sa nechcela nechať ukrátiť. Injekciu som vôbec nejak výrazne necítila,( horšie bolo zavádzanie katétra) hneď začali rezať, čo ma celkom prekvapilo že ani neskúšali či už som umrtvená, našťastie bola som 🙂)) . No a potom som necítila absolútne nič, anesteziológ sa so mnou rozprával aby ma zabavil. Viem že potom som mala akoby triašku, keď ma prevážali na izbu. Takže všetko bolo relatívne v pohode, najhoršie bolo pre mňa prvé močenie a kakanie 🙂))) . žiadne bolesti hlavy ani nič iné. Vstala som tiež skoro, lebo som to mala načítané že je to najhoršie, a chcela som to mať rýchlo za sebou, sestra ma nato pripravovala že pôjdeme sa postaviť, a ani sa nestihla spamätať a bola som na nohách. Dcéru som chcela kojiť a byť s ňou takže to mi bolo motiváciou rýchlo byť samostatná, vstávanie z postele bolo veľmi bolestivé ešte min 2 týždne, ale žiadne lieky od bolesti som od cisaráku nebrala. Proste som sa sústredila na bábätko, ja si myslím že to je o nastavení, či chceš ležať alebo reálne začať makať aj na starostlivosti a kojení atď. A keď Ti bude niekto hovoriť ako mne - že si máš do pôrodnice zobrať fľašky lebo kojiť nebudeš, never mu , kojila som dcéru do 2,5roka.

vierkainka
autor
28. júl 2022

Ďakujem kazdej z vás za komentár🌻🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre