Ahojte, som prvorodička a neviem, chcem sa opýtať či môžem mať pri pôrode gélové nechty? Nie dlhé, prirodzená dĺžka.. iba upravené nebude to vadiť?
U nas nevadi 🙂
Ja som nemala gélové, ale nalakované som mala pri troch pôrodoch a nemala som problém. Ale každá sme iná.
Ešte je tu prípad už som raz tak bola, keď som mala gélové ale pravý ukazovak som mala voľný.. neviem, preto sa pýtam že ako to funguje lebo idú Vianoce chcela by som mať upravené nechty ale tiež máme začiatkom januára termín a môže to prísť hoc kedy 😄
@melissa_19 nie, nemaj žiadne umele nechty
Mne povedali, že to nevadí. Ale dala som si ich dať dole aj tak cca 3 týždne pred termínom.
Hmmm ... A nedaj Boze rodi zena 1,5 mesiaca predčasne sekciou, je najedena a ma umelé nechty?
Je fajn opýtať sa lekára, ci si aj iné možnosti zistenia možných komplikácií ako modrý necht.
A zalezi aj od personálu. No pokial su normalne, ziadne výrazne dlhé a krídlové, mohlo ny to byť ôk.
Keby he to môj prípad, riešim s lekárom. No tiez by som mala skôr jemne upravené momentálne ako čokoľvek iné.
Ja som mala bordove gelove na rukach a dokonca bordove nalakovane na nohach - dva dni pred porodom, ved nech idem rodit upravena… nakoniec sc a uplne v pohode fungoval aj oxymeter na prste.
Ale urcite zalezi aj od konkretneho pracoviska.
@melissa_19 ja mavam gellak na rukach aj nohach celorocne. pytala som sa na poradniach este pred porodom, ci to je problem. aj sestricka, aj porodnik mi povedali, ze mozem mat akekolvek nechty. mala som sekciu spinal- nechty cervene na rukach aj nohach.
@svetlonos noo ja som chcela akože iba svoju dĺžku žiadne predĺženie nič klasické kratke ostrihane nechty . Iba upravené možno kúsok farby a kľudne by som ten jeden necht vynechala.. preto som sa pýtala 🙂
@matkahelka dakujeeem no veď aj ja chcem byť upavena nie ako trubka nechcem nič extravagantné ani výrazne.. ani dlhé kvôli bábätku iba upravená byť 🙂
Nosim nechty celý rok a ani mi nenapadlo dávať si ich dole. Ved pôrod môže začať aj mesiac pred termínom... To by ženy museli chodiť aj tri mesiace pred termínom bez nechtov.
@lucia13022023 no hej, ale niekde som čítala podobnú diskusiu kde sa rozoberalo že nie, a už keď tak ten ukazovák mať voľný, preto sa pýtam na vaše skúsenosti..
@melissa_19 bola som akútna na žlčník a mala. čerstvé nechty na sale my anestezilogicka pochvalila, ja som. sa. ospravedlnila že teda ja som nepředpokládala že budem v nemocke. Ona my rovno pobedala, že jej to nevadí,ani pristrojom.
@melissa_19 nevadí to. Kľudne si daj
@melissa_19 tiež som prvorodička, síce so svojimi nechtami, no minuly týždeň sme boli v pôrodnici na predporodnej príprave a jedna “spolucakatelka” sa presne toto pýtala. Pôrodná asistentka vravela, že nechty vobec neriešia, dokonca sa čudovala, či iné porodnice fakt ešte v dnešnej dobe na tom bazírujú… tak asi najlepsie sa opýtať u vás na najbližšej poradni.
@melissa_19 ja som bola po cerstvom melire, s krasnymi vlnami, este som sa aj vyraznejsie nalicila, lebo som sa uz ledva gulala a manzel ma pozval na veceru, ze poslednu pred porodom. a taka fajne napapkana som si sadla do auta a odtiekla mi plodova voda, o par hodin bola mala na svete.na sale mi vsetci hadzali komplimenty, ako dobre vyzeram. tym, ze sekcia, tak som nebola ubolena, vysmiata, s dokonalym ucesom a makeupom, cervena manikura k tomu, mam cerstvo po porode take krasne fotky s malou, fakt ako nejaka celebrita.
@nevenka a co je zle na farebnych nechtoch cerstvo po porode? predsudky? zena cerstvo po porode musi vyzerat ako zombie? svokre odkaz, ze jej odporucanie, okrem toho predsudkoveho, nema ziadne medicinske opodstatnenie.
Malíček nechať bez a kľudne môžu byť
Myslim, ze tak pred 10 rokmi to bol problem, teraz ked som bola na laparke pred par rokmi a potom rodila, uz toto vobec neriesili. Asi uz to vedia inak odhadnut
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@melissa_19 nie, do nemocnice urcite ani s nalakovanymi nie, nieto este gelovymi. Akoze, ak pojde vsetko dobre, tak je to jedno, no v pripade komplikacii, napr.akutna sekcia to moze byt problem.