Cauko baby, nosím gellak na nechtoch. Je nutné pred porodom ho dat dolu z nechtov alebo môžem mať gélom potiahnuté nechty? Ďakujem
Dokonca aj na nohách
@ariannazara takže kľudne Francúzsku manikúru môžem mať?
Samozrejme, ze mozes mat. Nikto to neriesi, nijako to nevplyva na porod. Preco si myslis, ze by bol gellak prekazkou pri porode???
Aj ja som si dala vtedy kratšie a jemné, nebol problém.
Som manikérka a niektoré si ich nechávajú a iné si ich zase dávajú odstrániť, poprípade si dajú priesvitné alebo si odstránia len jeden necht. Vždy im hovorím aby sa poradili so svojim lekárom. Samozrejme že gellak nieje prekážkou v tehotenstve alebo pri pôrode, prekážkou môže byť to že lekár nevidí farbu lôžka.
Tak ja napríklad som si ich musela dať dolu. Pretože ak by prišlo k cisarskemu aby by mohli dať ten prístroj - sponku neviem ako sa to volá na prst a merať.
Neviem no, tak mi povedali.
Ja som mala cisársky a mala som gellak iba dva nechty som si nechala voľné
@piroska_ pri bezproblemovom porode nie, ale ak sa nieco skomplikuje a bude treba merat saturaciu, tak uz to problem moze byt. Samozrejme to neznamena, ze ju kvoli tomu odmietnu odrodit ale naco lekarom komplikovat situaciu kvoli parade?
Autorka: pytaj sa priamo svojho porodnika. Niektorym to je jedno, niektori su striktne proti.
konceky prstov su dolezite na sledovanie stavu pacienta pocas operacie napr. dokyslicenie, ak by ta riesili cisarskym mozu nastat komplikacie ktore moze zistit neskoro... je to pre tvoje dobro mat svoje nechty - je to volba kazdej zeny (ja som 3 dieta rodila akutnym cisarskym a som rada ze som ich nemala...)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mala som malé jemne priesvitne;)