Gél na hojenie hrádze - skúsenosti

fruzsiskvarkova
3. dec 2015

Ahojte maminky 🙂
Mám docela strach z nástrihu hrádze a opätovného hojenia, tak som trošku snorila na internete po prípravkoch, ktoré by mali hojenie uľahčiť. Máte niektorá skúsenosti s týmto gélom: http://www.bioshop.sk/porod/mithra-nobilis-tilia/ ? Alebo čo ste používali počas hojenia, resp. čo Vám pomohlo od bolesti a iných nepríjemností?
Ďakujem 🙂

hiradka
3. dec 2015

Ahoj 🙂 v prvom rade by som sa dopredu nebala... nic to neosozi... mozno ani nebude treba nastrihovat... a ak by aj nastrih nakoniec bol ( tak ako v mojom pripade ... plus este natrhnutie ) nedavala by som si ziadne gely... ja som to riesila sprchou viackrat za den a nemala som zbytocne oblecene nohavicky ked nebolo treba... chodila som v nocnej koseli ci v satach... podla mna nic nepomoze viac nez hygiena a pristup vzduchu 🙂 a ked chces sediet tak vankusik pod zadok ;)

jordana111
3. dec 2015

casto sprchovat vetrat mna to dlho bolelo tak som si to v sprche zacala oblievat repikom a to mi strasne pomohlo a rychlejsie sa to zahojilo

natalushka
3. dec 2015

Ahoj..je pravda,ze zbytocne sa nestresuj,mozno ta ani nenastrihnu..ale za mna to nebolo nic strasne,co by ma poskodilo na cely zivot ako to niekedy prezentuju niektori ludia..a to ma museli sit asi hodinu,potom.po tyzdni znova v lokale..prezila som,som tu a uplne cela a funkcna🙂 takze netreba sa zbytocne bat niecoho,co vobez nie je take strasne..ale za mna bola velka pomoc repikove kupele a kazdy vecer mi sitie manzel potieral gelom zn. Hemagel..a teda az pokym som neprestala uplne s ocistkami som nosila tie sietovane poporodne gatky a poporodne vlozky..nech to vetra,to je zaklad..a samozrejme hygiena..prve dni stale dookola vsetko umyvat,po kazdej potrebe najlepsie..a potom tsk cca po tyzdni uz je to ako tak scelene,staci napr 2-3xdenne..a do toho rano a vecer ja som ten repik..aj prehnana hygiena moze v tomto pripade uskodit..ale hlavne vsetko so zdravym rozumom a bude to.ok..a neboj sa dopredu..drzim palceky,nech je vsetko ok a bez nastrihu🙂

sorciera24
3. dec 2015

@fruzsiskvarkova gel? ....naco....najidelnejsi na hojenie je repik!....fakt....niet nad tuto bylinku, oplachuj si to kazdy den repikom a o chvilu si ok....

seahorse27
3. dec 2015

Ja som pouzivala Dermo-chlorophyl sprej od dr. Muller. Nemala som sice nastrih, len malu rupturu v dlzke 1cm, cize sitie minimalne. Neviem posudit, ako by sa s tym hojilo vacsie poranenie. ja som to mala zahojene raz-dva. Uz po 3 dnoch som nic necitila. Pri prvom porode som mala dost veliky nastrih a vtedy som pouzivala repikovy odvar, to sa ale hojilo dlho, bolelo to hadam aj 3-4 tyzdne,

fruzsiskvarkova
autor
3. dec 2015

Tak repik je určite super na hojenie rán ale už sa mi pár krát stalo, že repik jednoducho nepomáhal a musela som hľadať iné riešenie. Tak teraz zato hľadám rovno niečo iné ako obyčajný repik.
Bohužiaľ v nemocnici, kde idem rodiť nastrih sa robí dosť často. Nepáči sa mi to ale na výber moc nemám.

bosoriak
3. dec 2015

@fruzsiskvarkova ja som po pouzivala salviovy odvar a rosalgin. Po druhom porode som uz nemohla zakazdym letiet do sprchy po malej porebe, takze som este pouzivala rosalgin. Kupila som si tie hotove Rosalgin easy flasticky a mala som to nachystane na WC. Po tyzdni bolo zahojene, ak si dobre spominam. Mne repik tiez nepomaha.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
3. dec 2015

@fruzsiskvarkova mne v nemocnici davali na ranu betadine a velmi pomahalo. davala som si na vlozku a prikladala.

kvietinka21
7. dec 2015

no neviem lebo ja som ziadny repik ani nic nedavala.sla som sa umyt aj 6 krat na den ved v tej nemocnici i tak nieje co robit a ked som prisla domov tak tiez asi po kazdej potrebe rychla sprska a hlavne priedusne vlozky a spodne pradlo ktore netlaci,tiez co najpriedusnejsie a tiez som sa velmi rychlo zahojila a bez akychkolvek prisad.len cista voda.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre