Ahojte, máte niektorá z Vás skúsenosti s fitloptou? Urýchlila vám pôrod ? Ďakujem za odpovede
Mne vôbec ale ma menej všetko bolelo😀
no aspon som sa pri tom zabavila :DDD ja som si dobre poskakala, sestricka mala obocie hore... (asi ci sa neskydnem). Ci to malo vplyv neviem, skor nie u mna.
Podľa mňa je to také, že nikto nevie, ako by bolo bez fitlopty, koľko by bez toho trvalo...
Mne to pomáhalo predychavat kontrakcie, že som skákala-hompalala na fitlopte a medzitým som púšťala teplú vodu na kríže a brucho, fakt to veľmi pomohlo. Po 4-5hodinach kontrakcii mi povedali, že som sa krásne otvorila na 5 cm, čo podľa mňa neni extra rychlo, ale primerane k prvorodicke. Potom už som ležala.
Takže podľa mňa neide o urýchlenie (aj keď samozrejme gravitácia robí svoje), ale skôr o to, že je ti počas kontrakcie ako tak lepšie. Ale zrejme je to individuálne.
@11gabrielka11 no mne hovorila na gravid joge instruktorka a mnohorocna dula, ze hopsanie je blbost, lebo sa zena zbytocne vystavi a potom nema dost energie na tlacenie. Co by rodiaca mala robit, je kruzenie bokmi/vlnenie sa, to napomaha uvolneniu a postupu babatka do porodnych ciest. Takze ja som to spojila a kruzila bokmi na fitlopte. Bolo to fajn a otvarala som sa bez problemov. Ci som to urychlila, netusim.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mne urýchlila, aspoň sa mi tak zdalo.