Epilepsia - vagninálny pôrod alebo sekcia

1. aug 2024

Ahojte. Nachadza sa tu nejaka mamicka, ktora ma diagnostikovanu epilepsiu a bola by sa ochotna podelit, ako rodila? Ja mam obrovsku dilemu, na jednej strane by som bola, samozrejme, radsej za prirodzeny porod a jeho benefity pre babatko, epilepsiu mam momentalne dobre kontrolovanu, ale ako zareagujem na porod - vycerpanie, bolest, mozno aj prebdenu noc, to viem, ze mi nik nepovie na 100%. A presne preto zvazujem, ci radsej nezvolit planovany cisarsky a vyhnut sa pripadnemu epi zachvatu pocas porodu a komplikaciam pre babatko… Budem rada za vase skusenosti, ak sa tu niekto taky nachadza.🥹🙂

alickapusinka
1. aug 2024

Ja som mala akutnu sekciu .

autor
1. aug 2024

@alickapusinka A ak sa mozem opytat, tak ti lekari odporucili rodit vaginalne, bola si bez zachvatov a porod sa skomplikoval skrz epilepsiu? Keby si mozes vybrat druhykrat, sla by si rovno na sekciu?

kacena4
1. aug 2024

ahojko nas pri dcere tito rozhodnutie este len caka (ma 21r.) ked sa o tom tak obcas rozprávame tak nam najlepsie vychadza ze vaginalny s epi takze to nebude tak stresove + partner na izbe aby pomohol nasledne so starostlivostou o drobca v prvych dnoch nakoľko cisarsky je zo zaciatku ok, ziadny stres ale po porode si 2 tyzdne odpisana a musis sa starat o drobca... a ten stres a bolest sa prenesie do pooperacnej starostlivosti 🤪 takze je tazko nieco objektivne a vhodne najst. drzim palceky nech vsetko dobre dopadne

pininka1
1. aug 2024

Mam susedu. Rovno jej povedali ze to bude sekcia, všetko bolo ok

alickapusinka
1. aug 2024

Nie lebo rodiť už nikdy nebudem.Mala som dcéru najprv bolo skoro potom už neskoro.Odflaknuta robota šuflikanta gynekologa.Dcéra sa narodila ale nejdem TI písať a strašiť ťa ančo to je dobre.Katastrofa horšie než horor naživo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre