Epidurálka - za a proti

10. jún 2022

Ahojte baby blíži sa mi pôrod a moja dr mi povedala ze jej musím dopredu povedať či chcem epidural alebo nie kvôli vyšetreniam. Pri prvom pôrode som nemala nestihli mi pichnúť tak sa chcem spýtať aký je druhý porod s epidural či si dať alebo nie stále premýšľam neviem sa rozhodnúť.
Tie ktoré ste mali prvý bez a druhý s epi tak mi napíšte ake to bolo dakujem vam.

amelia89
10. jún 2022

Ja som rodila pred 6 tyzdnami- prvy porod bez a teraz s. Ja teda som urcite za epidural. Nemala
som ziadne vedlajsie ucinky, na hodinu a pol sa mi uplne zastavili bolesti a hlavne tym ze som sa uvolnila a necitila som bolest som sa otvorila za hodinu a pol o 5cm. Nebolela ma hlava ani ziadny problem- iba trochu som citila vpich na druhy den inak nic. Bolo tu super. Ale teda stacila
mi 1 davka mala som super rychly
porod, ku koncu uz sa bolesti vratili ale nebolo treba uz dopichavat.

00momo
10. jún 2022

Urcite si daj epi dalsia nemala epi a rodila v inej miestnosti a bolo ju pocut par hodín na celu nemocnicu a ja pekne oddychovala s manželom. A vpoch nrboli viac ako vrtanie zubu. Bolela ma kus hlava ale to bolo z unavy nespala som viac ako 24h..

kabinka11
10. jún 2022

@00momo Ja som epi nemala a bola som po tichu, čím to asi bude...

luccija
10. jún 2022

Urcite si dat EPI

zojanka
10. jún 2022

Veď choď na tú prípravu/ vyšetrenia a pri pôrode sa rozhodneš podľa situácie 🙂 nikto ťa nebude do epi nútiť keď nechceš, ale je dobré mať tú prípravu pre prípad že by si ho chcela

kuko55
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asg
10. jún 2022

Sice som rodila pár rokov späť, ale za mňa určite epi áno.
Prvý pôrod bol bez epi a trápila som sa par hodín v bolestiach a keď už prišlo na samotné tlačenie, nemala som energiu, nevládala som. Po pôrode som pár hodín prespala.
Druhý pôrod som si epi dala a síce som bolesti cítila,ale bolo to v pohode. Neunavila som sa tak a mala som silu tlačiť a celkovo som si ten pôrod viac uvedomovala.

amelia89
10. jún 2022

@kuko55 ako sorry ale tento nazor je 150 rokov za opicami. Tak my mame normalnu anestezu ako napr anestezu na zub ale aj tak budeme stale mat pocit ze bez toho “nie sme hrdinky”.
Hrdinky sme uz len preto ze sme zvladli tehotenstvo a ci porodime s epi bez cisarskym je uplne jedno, vsetky sme hrdinky.
Ja som si zazila oba porody aj s aj bez,oba boli fajn a som vdacna ale ten s epi bol proste vacsia pohodicka a aj ja som potom bola viac v klude.

petamich
10. jún 2022

@kuko55 nemyslim si, ze to je o gurazi 🙂 preco by som mala trpiet, ked nemusim? a hrdinka sama pred sebou byt nepotrebujem, ked ma boli zub, tiez si dam ibalgin a necitim sa byt hrdinkou, lebo som to dala, ani u zubara nie som hrdinka, ked to vydrzim bez anestezie

inak my sme si tiez prezili skutocny porod, neskutocny porod je snad ten vo filmoch ci? v opacnom pripade ak vysledkom je dieta, ktore preslo porodnymi cestami (pripadne cisarsky rez), tak to asi skutocny porod bude 🤷‍♀️

ale kazdy ako uzna za vhodne - nastastie kazda rodime svoje dieta a mame pravo sa rozhodnut

luccija
10. jún 2022

@kuko55 tak Ti gratulujem hrdinka🙂

kuko55
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kuko55
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kuko55
10. jún 2022

@petamich prirovnať porod k bolesti zuba, no dobre tak keď už používame také čudne prirovnania, tak aj ja použijem-🤷‍♀️prosto je to ako ísť na Kralovu hoľu na bicykli a na e-biku, vyjde jedna aj druhá☝️ale podľa mňa na klasickom bicykli je to ono, (skutočne).....e-bike je pomoc, no chýba mi tam to zdolanie, ten pocit víťazstva.....ale ja som súťaživa športovkyňa, takže berte to s rezervou 🙏

amelia89
10. jún 2022

@kuko55 kazda by to zvladla bez epiduralu,kazda. Na tom nie je nic hrdinske 🤷🏽‍♀️

misinka0611
10. jún 2022

Prvý s epi, druhý bez no.. je to rozdiel 😀😀😀 Ja som rada ale aj rada že som si mohla prežiť taký poriadny pôrod a vedieť aké sú to bolesti. Ty si správ poučenie pre svoj pokoj nevieš ako bude pôrod prebiehať a rozhodneš sa tam v danej chvíli, môže to byt pre teba vykúpenie, ale môže sa aj stat že ti ju nestihnú pichnúť, lebo pôrod bude postupovať rýchlo 🙂

blumie
10. jún 2022

Ja som dostala epi uz ked som bola na 8 otvorena 😃, cize dost neskoro. Ale napriek tomu, ze som vsetko citila nevies ako mi to psychicky pomohlo. Hned sa mi zdalo, ze to menej boli ako napichli. Takze dala by som si znova aj keby mi ju maju pichnut tesne pred tlacenim.

simona92101
10. jún 2022

Rodila som bez epi,lebo uz mi ju nestihli pichnut-nestihla by zaucinkovat,kedze som porodila za pol h od prichodu do nemocnice.a nerevala som ako zviera, nebolo kedy 😃 normalne som pocuvala rady asistentky,s nou predychavala a na par zatlaceni bola dcera vonku..ale keby sa mam trapit xy hodin,tak si ju urcite dam..za mna boli bolesti horsie po porode ako tie porodne 😏

diamond007
10. jún 2022

@kabinka11 určite nie, kamoške ju pichli priskoro ( lebo šli naobed a povedali jej že ju už nestihnú, neotvorila sa a skončila s cisárskym).
Mne pri prvom síce ulavila, zastavila ale pôrod takže po hodine keď ma dopichli oxytocínom tak ďakujem pekne, akoby mi lámali všetky kosti....
Pri druhých pôrodoch sme si ani jedna nedali a zvládli, za mňa ešte lepšie bolo bez nej aj u kamošky.

marca12
10. jún 2022

@kuko55 nie kazda zena si potrebuje dokazovat,ze je nieco viac ako ina,lebo prezila skutocne porodne bolesti

lenicka777
10. jún 2022

Prvý pôrod otvárala som sa celú noc a stále nič epidoralka bola pre mňa vykúpenie 🙂

soffi_
10. jún 2022

Epidurál určite áno. Mne ho nestihli pichnúť, veľmi som chcela. Určite sa teraz necítim ako superhrdina že som to zvládla bez neho. Bolelo to a bolelo to veľmi. Oveľa radšej by som ten epidurál mala. Takéto dorábanie typu že "cítim sa teraz ako hrdinka". Neviem na čo ti to bude akože, tento pocit. Oskara za matku roka ti asi domov nepošlú. Zbytočné trápenie pre nič.

kuko55
10. jún 2022

Takže si to autorka zhrň:
1)automaticky áno, načo trpieť "pre nič "
2)ak ju chceš daj si pozor aby Ti ju nepichli neskoro
3)ak máš guráž a veríš si chod bez nej

A niektoré teda fakt....

kuko55
10. jún 2022

*odoslalo skôr...by ste mohli mať viac pochopenia, aj pre názor že je v poriadku to odmietnuť a ísť do toho bez pomoci a ze je to odvaha, no nie????

amelia89
10. jún 2022

@kuko55 ja mam praveze uplne vela pochopenia,su zeny ktore ju nechcu- boja sa napr vedlajsich ucinkov alebo proste ine dovody ale ty tu pises ze musis mat guraz a byt hrdinka ked si ju nedas a tym zhadzujes ostatne ze su teda nehrdinske zeny ktore neprezili “skutocny porod” tak pre to pochopenie fakt nemam 🤷🏽‍♀️a hlavne autorka sa pytala na nazor zien ktory zazili porod aj S aj BEZ pre porovnanie a to ty myslim nie si… zbytocne vzbudzujes vasne tvojimi hrdinskymi vyjadreniami

izabela181
10. jún 2022

Ja som bola na tom pouceni aby som mala tu možnosť dať si epiduralku keď to bude možné a budem chcieť 😊 a dať si ju bolo to najlepšie rozhodnutie, neviem ako by som zvládla pôrod…bol neskutočne dlhy a bolesti som mala take že som to pichnutie ani necítila…potom som kontrakcie absolútne necítila bol to úžasný pocit, oddýchla som si načerpala sily a konečne sa úplne otvorila a maly sa narodil 😊 nemala som ani žiadne vedľajšie účinky ani nic

majlo1234
10. jún 2022

Daj si, ak budes mat moznost a nie si levica. 😀 ja som opacna, mal som prvy porod s epi, a druhy by som chcela naturalny, ale nie v nemocnici na slovensku, ale niekde kde je prijemne prostredie a zena nie je len kus tela, z ktoreho teeba vybrat dieta😀ale to su lwn moje romanticke predstavy, mozno bude realita druheho porodu rovnak ako trn prvy😀

katarinka89
10. jún 2022

Pokiaľ o nej uvazujes- máš zrejme strach z bolesti a to ti v tej situácii určite nepomôže. Pokiaľ si nalomena- tak si ju daj '

lrnka
11. jún 2022

@kabinka11 mate ako ja vysoký prah bolesti.. Tiez som nemala epidural a nekricala som hneď som si povedala ze by som ďalšie porodila všetko je o spolupráci

vifoncitta
11. jún 2022

Dala som si pichnúť epidural a o 5 minút som išla rodiť akútnou sekciou 😅

erikavasilova
11. jún 2022

Pri prvom som nemala ale teraz bez epidurál nepôjdem rodiť...
Prečo trpieť bolesťami keď nemusím?!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre