Epidurálka pri pôrode: Pomohla alebo spôsobila bolesti chrbta?
Pomohla vám? Počula som od niektorých žien z nej majú bolesti chrbta doteraz ..
Pre prvorodicku ktora nevie do coho ide tak ano. Druhe som rodila bez a dalo sa to vdrzat a aj porod celkovo bol rychlejsi. A bolesti chrbta z epi som doperaz nikdy nemala. A to mi ju po prvom porode tie "hadicky" vybrali az po niekolkych hodinach po porode.
Pri prvej som mala.pri druhej nestihli.spatne mozem potvrdit ze chrbat som mala mesiac dreveny a babo par dni prispate pripisujem to tomu ale nikto mi to nikdy nepotvrdi ani nevyvrati.pri dlhom porode je to velka ulava.ale moja druhorodena vyskocila zo mna za 2 hodiny.. daj si spravit odbery aj poucenie a sama sa rozhodnes ci este vladzes alebo uz nie
Pri prvom som nemala a porod bol hrozny, traumatizujuci. Pri druhom som mala a super 👍 Ziadne nasledky.
Epidural je skvela vec, bolesti chrbta som nemala, ale osobne by som radsej brala bolesti chrbta ako porod bez epiduralky
Tak na pouceni ti to povedia jasne, ze stat sa to moze, aj dlhotrvajuce bolesti hlavy po, aj citlivost v mieste vpichu, aj pocity tazkych noh... treba pytat krvnu zatku a riesit to hned a nie ist tak domov... malo by to pomoct... a k otazke, mne ju nikdy nestihli dat a tak rada by som ju dostala. Mozno v dalsom zivote 😅
Nemala som ani pri jednom. Obe deti som odrodila do 2,5h. Rozbehli sa mi potody celkom rychlo. Brala som to tak ze ta bolest mi pomaha tlacit takze s epi by cely porod mozno trval dlhsie.
Inak ked som videla ako sa epi picha, tak to by som musela mat mega bolesti aby som do toho isla
Dlhý pôrod, takže úľava po epi padla vhod, plus pomohla mi sa otvoriť, žiadne následky som nemala.
Za mna rozhodne ano 🙂 ziadny problem s tym spojeny som nemala
Je to asi veľmi individuálne... Ja mám spätne pocit, že mne ju asi zle pichli alebo neviem, no to opisované uvoľnenie a krásny pôrod som nezažila. Cca 20 hodinový pôrod, niekoľko dopichov a aj tak to bolo otrasné. Pôrod traumatický, dlhý, bolestivý, vracala som... Bolesť v krížoch po vpichu ešte niekoľko mesiacov po pôrode. No nebudem klamať, úľavu som cítila len po prvotnom vpichu, keď som zaspala od vyčerpania od bolestí. Potom už nezaberala.
Ano- ziadne bolesti chrbta som nemala
Mala som 2x, bolesti chrbta žiadne, akurát pár dní ma.bolelo to miesto vpichu
Pri prvom som nemala, dalo sa to zvladnut. Pri druhom som nechcela, ze ved prvy som zvladla bez, zvladnem aj druhy, ale ked mi zacali brutalne kontrakcie, jedna za druhou, bez prestavky, aj dom by som doktorke darovala len nech mi da epiduralku 😀 a bolo to najdlhsich 15minut kym mi ju pichli. Takze urcite si daj spravit poucenie a rozhodnes sa za jazdy ci ano alebo nie. Po epi som nemala ziadne neziaduce nasledky, ziadna bolest chrbta, hlavy atd.
Už v živote nikdy, síce mam len jedno dieťa, ale pri dalsom uz určite nie. Pôrod som mala velmi bolestivy, vyvolavany, pichnuta voda. Prvy epidural okej celkom úlava, druhý všetky bolesti sa mi preniesli do stehna fakt do malinkej časti, zrejme niečo s nervami tešila som sa keď doučinkoval. Prehovárali ma na dalsiu davku, lebo som sa pomaly otvarala nech si odychnem, že asi som zle sedela a nejak zle to natieklo ja ze okej pichli dalsiu davku a to neprajem nikomu, take bolesti čo som mala doslava kontrakcie v nohe, to bolo nieco neuveritelne, nevedeli mi pomôcť, už som ich s placom prosila nech mi odrezu nohu. Za mna epidural nikdy viac.
Určite áno výborny pomocnik
Áno, mám v mieste vpichu občas stále bolesti a to majú deti 8 a takmer 5 rokov.Dala som si pri oboch, stalo to za to, nie sú tie bolesti nejako strašne a neustále.
Ja som mala tiez..ulava super,aj som mala nejake mikrospanky medzi kontrakciami z tej unavy😀ale zase ako mi ju pichli,som ako keby zabudla tlacit..nevedela som maleho vytlacit vonku,museli mi pomahat
Si poucena o rizikach. Je to rovnako ako s operaciami, uzivanim liekov... vsade mozu nastat komplikacie, vedlajsie ucinky.
Ja som z epiduralu nemala ziadny problem.
Ja som mala až pri poslednom pôrode a ľutovala som , že som si ju nedala už u predošlých pôrodoch bol to najlepší pôrod dali mi ju o 8.00 ráno o 11.20 bola mala na svete u mna predošlé pôrody trvali aj 12 hodín
Určite áno.
Určite áno, to bola neskutočná úľava, keď zaúčinkoval. Bolesť som mala v mieste vpichu asi 3dni, nič nezvládnuteľné 🙂
@michaella24 presne takuto skusenost mam aj ja,uplne ako cez kopirak.Teraz v novembri znova rodim a urcite si nedam.Nehovoriac ako bolelo to zavadzanie a ja som mala este aj bolesti hlavy neskutocne.
Prvý som mala epi, druhý nie
Prvý pôrod 40h, bolo to ako vykúpenie. Pri druhom, ktorý išiel rýchlo (5h) som povedala, že vydržím
Ale keby som mala ísť rodiť tretíkrát, tak si robím srandu, že epi si už dám pichnúť vo vestibule
Žiadne nežiaduce účinky, bolesť neporovnateľne miernejšia
Za mňa určite nie pre mňa je prirodzený pôrod to najlepšie čo môžem dať svojmu dieťatku...asi by som sa viac bála tej epi🤣...mám za sebou len 1 pôrod úplne prirodzený ,ale pre mňa to bola tá najlepšia vec na svete zatiaľ (verím ,že aj ďalším detičkám dám ešte život )😘 áno je to bolesť ale ak už porodiš zabudneš na všetko✊
Nechala by som pocas porodu do seba napichat asi cokolvek. Chcela som ju pri oboch porodoch, ale nakoniec oba dopadli tak, ze ani pri jednom som epiduralku nemala.
Chcela som, veľmi, no napriek dlhému pôrodu nestihli. Ale úprimne mi viac chýbal mi šití ako samotnom pôrode, to bolo horšie 😂😂
Ja som mala epi len pri tretom porode, lebo bol vyvolavany, potom sa zastavil, museli dat infuziu s oxytocinom a to boli strasne bomby. Myslim si, ze to velmi pomohlo, uvolnilo, miesto na bolest som sa sustredila len na pocitovany tlak a presne som vedela kedy a ako tlacit. Po vybrati toho katetra ma len par hodin bolelo miesto vpichu, inak dobre.
Za mňa áno, mne nikdy neucinkovala dlho, avsak ta pol hodina až hodina oddychu od bolestí bola super.. následky som nikdy nemala a to som od detstva migrenicka. . Jediné čo mi ostalo je, že si viem nahmatat miesto na chrbte kde mi to pichli.. to miesto ma nebolí, ani to necítim pri pohybe, ale keď si tam dám prsty tak to mám také mierne citlivejšie..
Za mňa nie. Prvý som mala s a druhý bez. Som rada za ten pôrod bez nej

Ziadnu bolest chrbta som nemala.