ahojte. mam trosku dilemu ci dat si epidural alebo nie. dost sa bojim bolesti. poradte co je lepsie podla vas a ake su vase skusenosti. diki 😀
😀 😀 😀 😀 😀 pôrod sám o sebe je vééééľmi bolestivý. Ja mám teda prah bolestivosti veľmi vysoký, ale bolo to to najpríšernejšie, čo som kedy zažila. Oba pôrody som mala vyvolávané s epidurálom. Nechcem si ani predstaviť, aké by to bolo bez neho 🤐 . Za mňa jednoznačné ÁNO.
Mam 3 deti, pri prvých dvoch este taká možnosť nebola, ale teraz pri malej som si ju dala a to ti poviem, ze ten rozdiel sa nedá ani opísať . Normálne som medzi kontrakciami podriemkavala 😉 dá sa pôrod vydržať aj bez nej, ale načo trpieť keď nemusím? Fakt že super vecička 😵
ja som tiež za epi, nie som nejaká citlivka 😀 , ale zastávam názor, že načo máš v 21.storočí trpieť ako kôň keď netreba 😀 niekto tvrdí že po epi nevieš ako a kedy máš tlačiť, ale to je blbosť, cítila som tlak a mravčenie v krížoch keď prišla kontrakcia ale nie bolesť, takže som bola vysmiata, vtipkovala som a ani neviem ako a malú som mala v náručí asi po 5 tich potlačeniach 😎 takže keby idem rodiť znova, neváham ani sekundu... 😝
@mony882 teraz tu bola presne taka ista tema, nie je potrebne zakladat novu 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/prirodzeny-porod-alebo-epiduralka-2/
@mony882 Jednoznacne odporucam. Njalepsia vec na svete 😉
jednoznacne ano, mam za sebou jeden porod aj s epi......najlepsie rozhodnutie naco sa trapit ked sa nemusim nevravim ze nebolelo, ale urcite menej
tak ja mam jeden s a jeden bez a urcite by som si to nedala pichat ak to z medicinskeho hladiska netreba. daj si spravit suhlas a potom uvidis,ci si ju mas dat pichnut.podla toho, ako sa bude porod vyvijat.tak mi to odporucil moj porodnik a som mu vdacna.bola to dobra rada.zvladla som to a bol to krasny zazitok nakoniec.
Ak zvažujete, treba brať ohľad aj na to, že epi má vplyv aj na bábo a to nie zanedbateľný. Tieto deti sa chovajú inak, ako pri nemedikovanom pôrode, môžu byť spavejšie, majú ovplyvnenú reaktivitu a to je v prvých chvíľach, ktoré majú veľmi výrazný vplyv na rozvoj dojčenia a vzťahovej väzby dosť vážny zásah. Nevravím, že to nutnre musí byť problém, ale treba to brať do úvahy pri rozhodovaní, aby ste neskôr neľutovali...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@mony882 ahoj 🙂 .no ja som rodila v juni tohto roku takze to mam v zivej pamati :D ....no ja som si dala spravit test na epi a aj som ju vyuzila ale keby nespravila sestricka chybu v NaCl ked mi pichali na kontrakcie tak by to asi odrodila bez epi ale takto som mala hrozne silnu kontrakciu a dlhu asi 6 minut v kuse kedze mi rychlo tiekol roztok tak som si ju dala a bolo to super.nebanujem a do 10 minut bola mala na svete a vedela som aj kedy mam tlacit aj vsetko.cize pre pripad si daj spravit testy a pri porode uvidis sama ako sa budes citit ;) . drzim palce