Ahojte, čítala som článok, že mamičky, ktoré mali pri pôrode epidurálku, majú nekľudné a plačlivé detičky? Je to naozaj tak? Budem rada, ak tu napíšu maminky, ktoré mali pri pôrode epidurálku. Aké boli Vaše bábätká? Ďakujem
Je to hlúposť, ja som rodila epidurálkou a mám strašne pokojné dieťa ak si odmyslím obdobie vzdoru do ktorého sa práve dostala, ale nikdy nebola plačlivá alebo nejaká nekľudná, skôr naopak.
@tutitu no asi blbost, ja som rodila bez epi, a decko mi prerevalo prvy rok doslova a pismena, a premrncalo dalsi polrok, potom, v cca 18.mesiacoch sa trosku skludnilo, ale dnes ma vyse 2 rokov, stale je hyperaktivne, vyciciava nas oboch a to poriadne, dost casto je hnevlive, netrpezlive, podrazdene, este stale to pripisujem zubov, ocakavame posledne tri patky, tak dufam, ze potom sa trosku ukludni, lebo ja nevladzem uz 😀 😀 takze moj nazor, nie je to pravda, co si citala 😉
tiez som mala EPI a potom este aj spinal, nakolko mi museli nakoniec robit sekciu a dcerka je od narodenia pokojne a spokojne dietatko.. 🙂 od 2 mesiacov dodnes - to ma 22 mesiacov spinka celu noc a skutocne na nej nebadam, ze by mala EPI negativny ucinok na babo 🙂
ked vas tak citam, tak mam pocit, ze ta epiduralka preniesla nejake tie ukludnujuce latky do vasich deti 😀 😀 😀 😀 😀 jaaaaaj, az lutujem, ze som sa na to pri porode "nedala" 😀 😀
@mandragora22 ďakujem za názor, som rada.. 🙂
ja som rodila s EPI, a nemam pocit, ze by moja mala bola nejaka extremne placliva alebo nervozna ... taky normal.... 😎 Je sice pravda, ze od pol roka do cca 14 mesiacov mi nechcela ani za svet cez den spavat, ale neviem, ci to ma na svedomi prave EPI ... 🙂
@tutitu epi som mala pri oboch. starsi bol a je stale kludne dieta, ma svoje obdobia, ale nikdy nebol ako babo placlivy. teraz uz trocha byva - ale ja som bola taka ista. dodnes si pamatam, ako mi dedko spieval, neplac j... neplac, kupime ti klepkac... 😀 mladsi plakal prvych 6 tyzdnov v kuse, ale potom utalo a je taktiez kludne, spokojne dieta, ktore si sem tam povzdoruje. obaja sa vedeli a vedia sami pekne prebavit. takze podla mna to nie je pravda 😉 a kebyze mam rodit tretie, tak opat s epi 😉
No ked vas tak citam, mne asi zabudli pichnut EPI, lebo u nas sa tooooolko plakalo. Ale nezabudli, mala som epi a nelutujem. Podla mna chovanie dietatka nezavisi od EPI, urcite nie dlhodobe place a podobne.
Mňa od tej epidurálky odrádzal hlavne ten článok.. 😀 Malého som rodila bez epi a je to neskutočne kľudné dieťa...
tiež som mala epi a aj kľudné dieťatko... a zase kamoška mala bez epi a takého uvrešťanca, že amen tma.. 😒 a treaz má druhé bez epi a kľudnučké...
vidíte a hneď mi je ľahšie na duši... 😀 😀 😀 Netreba veriť všetkým prieskumom a článkom... 😀 Tu na MK sa nájdu pravé skúsenosti.... 🙂
Prvá dcéra dcéra bola rodená pred 13 - timi rokmi s epi - bola neskutočne dobré a kľudné dieťa, druhá dcéra po desiatich rokoch bez epidurálu - má teraz 3 roky a do dnešného dňa sa neviem spamätať, od 3 mesiacov zle spí a je nekľudná. Obrovský rozdiel medzi obomi, ale nikdy by som to nepripisovala pôrodu s epidurálom. Dokonca ten druhý bez epi bol úplne bezproblémový.
ja som rodila s EPI, a je to super vecička 😀, moja malá je od narodenia suprove babatko, je velmi dobrucka v noci spinkala ze som sa stale chodila na nu divat ci dycha 🙂 o mesiac bude mat rok a stale je rovnaka....samozrejme ze je ako vrtula ale nikdy mi neplace, iba ked je hladna alebo unavena 😉 myslim ze niektore clanky su riadne bludy, preto to vobec necitam, vzdy sa rozhodujem podla seba a podla vlastnych pocitov! 😝
no baby- ja som bola rozhodnuta ze do tretice nedam epi,lebo pri druhom bol porod tak rychlo, ze mi ani nestihol naplno zabrat a nechcelo sa mi vyhadzovat sto euro ale asi budem sebecka a dam si ho aj na tu pol hodku 😎 Lebo pri prvom som sa strasne vytrapila bez epi lebo som sa bala zeby som mohla ochrnut a tak a pri druhom som uz nebola hrdinka...ale furt mam taky zly pocit ked si predstavim to napichovanie (ja som to videla life na druhej kolegyni).
ahojte aj ja som rodila s epi a mozem len doporucit. A drobcek je to najlepsie dietatko prespi celu noc je dobrucky a tiez zaplace len ked je hladny alebo velmi unaveny. Myslim ze to ake je dieta nesuvisi s epi 😀
no to je podla man taka blbosť že až ,obe deti rodene s epi a decka kludne a spokojne a mala od roka spava sama v izbe celu noc tak asi tak 🙂 to ti povedia skor ženy ktore si to nadaju a potom takto mudruju podla mna 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😠
Ja som dcéru rodila bez epi a bola hrozne plačlivá a nespavá a malého s epi a spal vkuse a nikdy neplakával. On spáva ešte aj teraz ako mimino 🙂
podľa odpovedí v tejto téme by som povedala, že je to presne naopak, ako písali v tom článku 🙂
Epi nema vplyv na charakter dietata 😉 To by za tych par minut, kedy - ak vobec - na neho tato bude mat vplyv muselo mat take fatalne nasledky, ze vymaze tych 9 mesiacov v brusku, kde sa vyvijalo a zabudne na cely geneticky fond rodicov...
Rodila som pod Epi. Moj syncek ma 4 mesiace a stale ma problemy so spanim. V noci sa budi kazde dve hodiny. Ale skor to suvisi s mojim mliekom a nie s Epi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja mam jedno dieta porodene s epiduralkou a druhe bez. Placlivy a nekludny je prave syn bez epi.