Ahojte 😊
Chcela by som sa spýtať aké máte skúsenosti s epiduralkou. Mne ju pri prvom pôrode pichli ale už si ani nepamätám na koľko som bola otvorená a ako rýchlo zabrala. A teraz ma čaká 4.porod a veľmi ju chcem ale strašia ma,že to nestihnem😕 2.porod bol rýchly (o 23 príchod do nemocnice a o 1 hodine mala na svete) ale pri 3. povedali,že to bude tiež rýchlo (dali mi vyvolavacku) a mala som 4 hodiny šialené bolesti a nakoniec som nevládala skoro ani tlačiť.
Bojím sa hlavne o bábo,aby sa mu nič nestalo.
Ďakujem za všetky vaše odpovede 😊
Za mna ano ano ano! 😀
Ja som mala ako prvorodička vyvolavany pôrod, za 5 hod som porodila, ale epi mi nezabrala. PA mi dala nejaké ivolnovaky do infuzky a to ma ako tak omámilo a pomohlo. Teraz ma čaká druhý pôrod a chcem si zistiť, či fakt môže epi nezaberat 🫣
Ja som mala 2 krat vyvolavany porod a pri oboch som si dala pichnut epi. Zabrala a mam na oba porody tie najkrajsie spomienky 😊
Ahoj ja som bola otvorena na 5cm a pichli mi epiduralku. Hodinku som “oddychovala”, nabrala sil a potom sa porod velmi rychlo rozbehol. Po hodinke som bola otvorena na 9cm. Za mna je to super moznost. Dala by som si opat.
Mala som iba pri prvom. A porod to bol najhorsi. 28hodin. Epi ani nezabrala. Od toho momentu akoby porod nepostupoval-co sa ozaj moze stat.
Druhy uz bol lepsi. Od prvej kontrakcie 6hodin. Z toho na boxe som bola 20minut.
Treti porod. Bolesti cca 3 hodiny. Na boxe nejakych 40 min.
A posledny podobne.
Dolezitejsia bola psychika a spravne predychanie kontrakcii.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ako-funguje-epidural/