Epidurál - skúsenosti

23. okt 2024

Ahojte 😊
Chcela by som sa spýtať aké máte skúsenosti s epiduralkou. Mne ju pri prvom pôrode pichli ale už si ani nepamätám na koľko som bola otvorená a ako rýchlo zabrala. A teraz ma čaká 4.porod a veľmi ju chcem ale strašia ma,že to nestihnem😕 2.porod bol rýchly (o 23 príchod do nemocnice a o 1 hodine mala na svete) ale pri 3. povedali,že to bude tiež rýchlo (dali mi vyvolavacku) a mala som 4 hodiny šialené bolesti a nakoniec som nevládala skoro ani tlačiť.
Bojím sa hlavne o bábo,aby sa mu nič nestalo.
Ďakujem za všetky vaše odpovede 😊

michaelam2
23. okt 2024

Za mna ano ano ano! 😀

kvetinka719
23. okt 2024

Ja som mala ako prvorodička vyvolavany pôrod, za 5 hod som porodila, ale epi mi nezabrala. PA mi dala nejaké ivolnovaky do infuzky a to ma ako tak omámilo a pomohlo. Teraz ma čaká druhý pôrod a chcem si zistiť, či fakt môže epi nezaberat 🫣

zuz1177
24. okt 2024

Ja som mala 2 krat vyvolavany porod a pri oboch som si dala pichnut epi. Zabrala a mam na oba porody tie najkrajsie spomienky 😊

katka13katka
29. okt 2024

Ahoj ja som bola otvorena na 5cm a pichli mi epiduralku. Hodinku som “oddychovala”, nabrala sil a potom sa porod velmi rychlo rozbehol. Po hodinke som bola otvorena na 9cm. Za mna je to super moznost. Dala by som si opat.

maryetta
29. okt 2024

Mala som iba pri prvom. A porod to bol najhorsi. 28hodin. Epi ani nezabrala. Od toho momentu akoby porod nepostupoval-co sa ozaj moze stat.
Druhy uz bol lepsi. Od prvej kontrakcie 6hodin. Z toho na boxe som bola 20minut.
Treti porod. Bolesti cca 3 hodiny. Na boxe nejakych 40 min.
A posledny podobne.
Dolezitejsia bola psychika a spravne predychanie kontrakcii.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre