Epidural - cena

20. aug 2021

Dobrý deň, keď stojí epidural 150€, to je myslene len jedna dávka alebo všetky dávky ktoré budú počas pôrodu podané ? A tie čo ste ju mali, nebolelo vás to keď Vám ju pichali? Dosť sa toho bojím, zároveň sa bojím ísť bez nej…

michaela789
20. aug 2021

Nie je epidural zadarmo?

autor
20. aug 2021

@michaela789 iba v niektorých nemocniciach 🙂

nafka0483
20. aug 2021

@michaela789 Je, ale len v statnych nemocniciach. V sukromnych sa plati.

simkids
20. aug 2021

vsetky davky, ja som mala tusim 3 az 4. A ci ma to bolelo ked mi ju pichali? bolo mi to v tom momente jedno :D ty si ju vypytas, ked ju budes potrebovat a ver, ze toto ta vtedy bude trapit najmenej a budes rada, ked si konecne kus vydychnes. Epiduralku si pytas az ked to nebudes zvladat, aby si nazbierala sily, takze kludne moze byt ze to das aj bez nej. Pri druhom porode mi ju nestihli uz dat napriklad, dufala, som ze to dam bez nej, ale nakoniec som si vypytala, ale kym spravili monitor, ze ako som na tom, ci mi ju daju, tak som aj sla rodit. Neboj sa, aj tak vsetko dopadne uplne inac ako by si si predstavovala 🙂

niky1234
20. aug 2021

S tym za kolko davok ti poradit neviem ja som mala zdarma, ale nebolelo ma to absolutne ani neviem kedy mi ju pichli doktor iba na mna rozpraval ked som mal kontrakciu povedala som a on nachvilku prestal a zrazu sup uz to mate ukazal mi ako si mozem sama trosku pridat a potom ma bol uz len akontrolovat zo 2x ci je ok davka ci mi to pomohlo atd🙂🙂🙂

sarinka2012
20. aug 2021

Ja som mala strašne dávno ale kedže sa odvtedy nezmenila cena ( tiež som platila 150 eur) tak asi ani sposob. Platila som teda tých 150 eur a davalo sa tolko čo potrebuješ do porodu, prvú mi pichli okolo 3-4 cm....dostala som myslím 2-3 dávky dokopy po asi 2 hodinách od seba a potom bol porod, už tu poslednú mi nechceli dať že veeed už rodite a ja že práaave preto naval sem tu epi...tak mi ju dali 😀 Vpich nebolel vobec, ale pani sestrička ráno mi vravela hned že dnes tu máme najlepšiu anesteziologicku máte štastie 🙂 ked mi ju pichali povedali mi len že sa nesmiem myknuť, takže ma upozornila že teraz pichám, ale ozaj to skoro vobec nebolelo 🙂

gvenduska
20. aug 2021

Keď som rodila ka epidurálka stala 100e len sa to muselo povedať do predu kvôli vyšetreniam ktoré treba predtým absolvovať
A je to len jedna dávka a nie viac

autor
20. aug 2021

@sarinka2012 a čo by sa teda stalo keby sa pohneš pritom ako ti ju podávali ?

Ďakujem Vám všetkým za odpovede 🙂

domiklik
21. aug 2021

Mysli sa toľko dávok koľko potrebuješ... Vo vlastnom záujme by som to porodnik ovi oznámila čím skôr, lebo veľakrát anesteziologg nie je k dispozícii a musia ho "zháňať" po celej nemocnici... Ja som rodila v Lv, a žiadne predoperacne vyšetrenia neboli potrebné... Pichá sa medzi kontrakciami, aby si sa nemykla... Ak by si sa mykla, neviem ci by to bolelo, ale určite by ti ju musel pichať znova... Mne ju pichol na prvýkrát ale bolelo to asi ako pichnúť ie spendlikom, pustilo sa mi trochu krvi... Už keď som išla rodiť, epi dochádzalo tak mi viac nedali ale aj napriek tomu som cítila len tlak a nie bolest, ďalšiu dávku dali až potom na šitie...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre